1. Back

27.11.2019 - Tampere

PAU:n lakko päättynyt!

Päivitys 27.11.2019

Paltan ja PAU:n väliset työehtosopimusneuvottelut ovat päättyneet ja uusi sopimus on saatu aikaan. PAU:n lakot päättyvät välittömästi ja työntekijät palaavat työpaikoille. Kaikki Postin palvelut ovat käytössä ja lakon aikana syntynyttä sumaa päästään heti purkamaan.

Meidän toimitusvarmuutemme on ollut hyvä koko lakon ajan. Toimintamme on normaalilla tasolla jo tänään.
Jo ennen lakkoa ilmoittamamme PostNordin käyttö Postille vaihtoehtoisena kuljetusyhtiönä jatkuu. Yritys kuljettaa toistaiseksi kaiken pakettiliikenteemme pääkaupunkiseudulle sekä Tampereen, Turun ja Lahden alueelle.

Palautetta toimituksistamme asiakaspalveluumme voitte lähettää osoitteella asiakaspalvelu@also.com

Päivitys 26.11.2019

Toimitusvarmuutemme on pysynyt edelleen hyvällä tasolla PAUn lakosta ja siihen liittyvistä tukilakoista huolimatta, joskin viiveitä esiintyy paikallisesti. Olemme pystyneet edelleen toimittamaan lähetyksemme asiakkaillemme käyttämällä kuljetuskumppaniemme palveluvalikoimaa. Lisäksi olemme tehneet logistiikkakeskuksessamme töitä myös viikonloppuna, jotta voimme varmistua vuoden kiireisimmän ajan toimitusten perille saamisesta kaikin käytössämme olevin keinoin.

Uskomme tilanteen toimitustemme osalta pysyvän samanlaisena, vaikkakin tukilakoilla on oletettavaa vaikutusta varsinkin kuluttajatoimituksiin johtuen uusista tukilakoista asiamiesposteissa. Lakon on ilmoitettu PAU:n toimesta jatkuvan 22. joulukuuta 2019 saakka, ellei sovintoa ennen sitä löydetä ja uusia tukilakkoja on ilmoitettu myös alkavaksi. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja teemme tarvittavat toimenpiteet, jotta voimme pitää toimitustemme laadun hyvällä tasolla olosuhteista huolimatta.

Pirkkalan noutopalvelumme palvelee lakon aikana laajennetuin aukioloajoin klo 7-20 välilllä maanantaista perjantaihin.
Posti päivittää tietoja sivuillaan lakkotilanteesta kaksi kertaa päivässä noin klo 12 ja klo 18.
Seuraamme tilannetta päivätasolla ja tiedotamme asiakkaitamme, jos tilanne muuttuu nykyisestä.

Päivitys 20.11.2019

Toimitusvarmuutemme kokonaisuudessaan on pysynyt hyvänä Postin lakosta ja tukilakoista huolimatta. Olemme pystyneet toimittamaan suurimman osan toimituksistamme kuljetuskumppaniemme avulla, vaikkakin alueellisia viiveitä toimituksissa esiintyy johtuen kasvaneista volyymeista kumppaneillamme. Toistaiseksi käytämme merkittävässä määrin muita vaihtoehtoja kuin Postia.

Merimies-Unionin tiedotti osallistuvansa 21.11. tukilakkoon.
Merimies-Unionin tukilakkolakko uhkaa pysäyttää maarahdin Suomeen ja ulkomaille. Suurella todennäköisyydellä myös ALSOn toimitukset muihin pohjoismaihin tulevat pysähtymään satamiin, lukuun ottamatta lentorahtia. Lentorahtimme globaaleissa toimituksissamme uskomme toimivan toistaiseksi normaalisti. Jos haluatte toimittaa ulkomaan toimituksenne lentorahtina, pyydämme teitä olemaan yhteydessä meihin asiakaspalvelu@also.com
Merimies-unionin tukilakolla voi olla vaikutusta Suomeen saapuvalle tavarakuljetuksille, mutta ALSOn tuotteiden saatavuudet ovat toistaiseksi hyvällä tasolla.

Pidämme Pirkkalan noutopalvelumme auki lakon aikana laajennetuin aukioloajoin klo 7-20 välilllä maanantaista perjantaihin.
Posti päivittää tietoja sivuillaan lakkotilanteesta kaksi kertaa päivässä noin klo 12 ja klo 18.
Seuraamme tilannetta päivätasolla ja tiedotamme asiakkaitamme, jos tilanne muuttuu nykyisestä.

Päivitys 18.11.2019

AKT on tiedottanut aloittavansa tukilakon maanantaina 18.11 ( https://www.akt.fi/ ). Liiton jäsenet eivät lakon aikana kuljeta tai käsittele Postin lähetyksiä.

Tukilakon on esitetty kestävän 8.12. saakka.

Tukilakoilla on vaikutusta Suomen tavaraliikenteeseen niin viennissä, tuonnissa kuin sisäisessä liikenteessä. Lakon ja tukilakkojen vaikutusta on vaikea arvioida, mutta vaikutuksia toimitusaikoihin ja -varmuuteen esiintyy.

Pyrimme siirtämään valtaosan toimituksistamme toimitustavoille, joilla saamme toimituksemme varmimmin perille. Kaikki muutokset toimitustapoihin tehdään ALSOn logistiikkakeskuksella eivätkä ne vaadi asiakkailtamme mitään toimenpiteitä. Saamamme tiedon valossa odotamme toimitustemme laadun pysyvän hyvänä, vaikkakin viiveitä toimituksissa varmasti esiintyy. Viiveet ovat oletettavasti suurimpia Itä- ja Pohjois-Suomessa, sekä haja-asutusalueilla.

Pidämme Pirkkalan noutopalvelumme auki lakon aikana laajennetuin aukioloajoin klo 7-20 välilllä maanantaista perjantaihin.

Posti päivittää tietoja sivuillaan lakkotilanteesta kaksi kertaa päivässä noin klo 12 ja klo 18

Seuraamme tilannetta päivätasolla ja tiedotamme asiakkaitamme, jos tilanne muuttuu nykyisestä.

Päivitys 14.11.2019

Toimitusvarmuutemme on ollut hyvä lakosta huolimatta tekemiemme toimenpiteiden takia. Jakeluissa ei ole ollut viivettä suuremmissa kaupungeissa juuri lainkaan, emmekä odota tilanteen muuttuvan seuraavien päivien aikana. Pienemmissä kaupungeissa ja haja-asutusalueilla esiintyy viivettä, joka on tietojemme mukaan 1-3 työpäivää. Posti ei vastaa tiedusteluihin yksittäisistä toimituksista lakon aikana, vaan keskittyy saattamaan toimituksia perille.

Jatkamme toimitustemme ohjaamista varmimmin toimiville tavoille Pirkkalan tuotannossamme ja haluamme muistuttaa, ettei asiakkaidemme tarvitse tehdä muutoksia tilauksillensa.

Seuraamme tilannetta päivätasolla ja tiedotamme asiakkaitamme, jos tilanne muuttuu nykyisestä.

ALSOn tiedote 8.11.2019

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut aloittavansa lakon maanantaina 11.11. klo 6.00. Sen oletetaan kestävän sunnuntaihin 24.11. klo 24. Lakko koskee osaa Postin palveluista ja vaikeuttaa postinkulkua.

Postin arvion mukaan lakon suurimmat vaikutukset kohdistuvat kirje- ja lehtijakeluun, joissa voi esiintyä jopa viikkojen viiveitä. Pakettitoimituksissakin voi esiintyä päivien viiveitä, mutta pakettiliikenteen osalta vaikutuksen odotetaan olevan selvästi kirjejakelua vähäisempi. Rahtipalveluiden osalta ei ole odotettavissa merkittävää viivettä, joten lavalähetyksissä vaikutukset kaikkein vähäisimmät.

ALSOlla on valmiudet käyttää myös muiden kuljetusyritysten palveluita ja toimitusvarmuuden säilyttämiseksi tulemme seuraavien viikkojen aikana ohjaamaan toimituksiamme suunnitellusti eri kuljetuspalveluiden piiriin.

Seuraamme toimitusten laatua ja tilanteen kehittymistä lakon aikana jatkuvasti ja reagoimme muutoksiin mahdollisuuksien mukaan. ALSOn logistiikka pyrkii hoitamaan kuljetusten ohjauksen mahdollisimman sujuvasti, eikä tämä vaadi asiakkailtamme mitään toimenpiteitä. Toimitusvarmuutemme pysyi edellisen lakon aikaan erittäin korkealla tasolla, ja luonnollisesti tavoitteemme on tälläkin kertaa pitää se parhaalla mahdollisella tasolla, vaikka viiveitä tulee todennäköisesti esiintymään.

Seuraamme tilannetta päivätasolla ja tiedotamme asiakkaitamme, jos tilanne muuttuu nykyisestä.

Lisätietoja POSTIN SIVUILTA

Lisätietoja: asiakaspalvelu@also.com