ALSO PREMIUM SUPPORT

Monimutkaisia asiakkaita?
Tässä on helppo ratkaisu

PALVELU

ALSO Premium Support tarjoaa täyden, kokonaisvaltaisen tuen koko Microsoft-alustalle. Tuki vastaa sinun tai asiakkaidesi monimutkaisiin tarpeisiin, laajentaa kykyjäsi tai kattaa paikalliset ratkaisusi.

Nopea ongelmanratkaisu

Nopeita, aina saatavilla olevia vastauksia sinulle ja asiakkaillesi – mukaan lukien kriittisten tilanteiden tuki kiireellisimpiin tapauksiin.

Konsulttipalvelu

Laajenna tietämystäsi, ratkaise ongelmia ja ohjaa asiakkaita pilvikäyttöönotoissa Microsoft Azure -konsultointipalvelumme avulla.

IT-tuki

Ratkaise monimutkaisia IT-ongelmia ja maksimoi pilvipalvelusi tekninen tehokkuus aina käytössäsi olevan tuen avulla.

Maksimoi ratkaisutarjontasi tehokkuus

Ihanteellinen ISV:lle, hallinnoiduille palveluntarjoajille ja järjestelmäintegraattoreille – sekä CSP-jälleenmyyjille, joilla on dynaaminen asiakaskunta, jolla on keskimääräistä korkeammat vaatimukset. Jos olet kasvuhaluinen kumppani, joka haluaa laajentaa liiketoimintaansa, tee se luottavaisin mielin ALSOn luotettavien neuvojen avulla.

Pyydä yhteydenottoa

Pienellä painetut tekstit

ALSO Premium Supportilla ei ole haittapuolia. Se on loistava lisäarvopalvelu, joka vie palvelusi uudelle tasolle. On kuitenkin joitain ehtoja, joista saatat haluta olla tietoinen.

  • Minimitilausaika on kolme kuukautta
  • Konsultointipalvelu on rajoitettu Microsoft Azureen
  • Tuki kattaa kaikki versiot kaikista kaupallisesti julkaistavista, yleisesti saatavilla olevista Microsoft-ohjelmistoista ja Online Services -tuotteista.

Pyydä yhteydenottoa

ALSO Cloud Markkinapaikka

Etkö ole vielä rekisteröitynyt ALSO Cloud Markkinapaikkaan? Nyt on oikea aika. Rekisteröityminen on ilmaista ja antaa sinulle pääsyn valtavaan valikoimaan Microsoftin ja muiden toimittajien tuotteita.

Tärkeimmät edut tiivistetysti

White label -mahdollisuudet

Digitaalinen myynti

Liiketoimintatiedot

Helppo laskutus

Tilaus- ja toimituspalvelut

24/7 tuki

Automaattiset asiakaspäivitykset