Mitä asiakkaamme sanovat ALSO Cloud Markkinapaikasta?

Pilvipalveluntarjoajat

ALSO Cloud Markkinapaikka tarjoaa ALSO Cloudin palveluntarjoajille nopean ja helpon tavan tarjota omaa palveluaan tuhansille jälleenmyyjille ja heidän asiakkailleen.

Katso mitä Triuvaren toimitusjohtaja Toni Rantanen kertoo pilviliiketoiminnan rakentamisesta ja kasvattamisesta ALSO Cloud Markkinapaikan avulla.

Triuvaren asiakkaiden IT-tarpeet ratkotaan ketterästi ALSO Cloud Marketplacen avulla

IT-palveluyritys Triuvare hyppäsi pilveen ensimmäisten joukossa. Yhteistyö ALSOn kanssa on laajentunut tietokoneista ALSO Cloud Marketplacen kuukausilaskutteisiin palveluihin. Triuvaren asiakkaat ovat olleet ilahtuneita pilvipalveluista ja niiden ostamisen ketteryydestä.

Triuvare on IT-palveluyritys, joka ratkoo asiakkaiden IT-ongelmia ja proaktiivisesti ennaltaehkäisee ongelmien syntyä. Yritys kehittää IT-infrastruktuureita sekä valvoo ja ylläpitää niitä asiakkaan puolesta. Triuvaren missio on parantaa asiakasyritysten kilpailukykyä IT:n avulla.

  • Meidän täytyy tuntea asiakkaan liiketoiminta ja asiakkaan asiakas, jotta me voidaan parantaa myös heidän liiketoimintaa, ei pelkästään ratkoa IT-ongelmia, Triuvare Oy:n toimitusjohtaja Toni Rantanen linjaa.

Triuvaren erityisosaaminen on pilvipalveluissa, joista sillä on kokemusta vuodesta 2009. Kun Microsoft alkoi ensimmäistä kertaa ylipäätään puhua pilvestä, Triuvare päätti lähteä erottautumaan kilpailijoista nimenomaan pilvipalveluiden avulla. Nykyinen asiakaskunta on pieniä ja keskisuuria yrityksiä eri toimialoilta: pienimmällä yrityksellä on yksi työasema, kaikkein suurimmalla 450. Asiakkaita on pääsääntöisesti Pirkanmaan alueella, mutta myös Helsingissä ja koko Suomessa. Triuvaren tavoitteena on kasvaa viidessä vuodessa kolmen miljoonan kokoluokasta 10 miljoonaan.

Yhteistyö ALSOn kanssa alkoi perinteisestä rautakaupasta

Triuvaren yhteistyö ALSOn kanssa alkoi perinteisestä tietokoneraudan ostamisesta. ALSO oli Triuvaren tukkuri, jolta ostettiin tietokoneita asiakkaille. Alun perin asiakas osti itse pilvipalvelut luottokortilla Microsoftilta tai muilta tarjoajilta.

  • Kun asiakas alkaa säätää omalla luottokortillaan, on monia asioita, jotka voivat mennä pieleen, ja hän joutuu näkemään vaivaa luottokorttikuittien kanssa. Asiakas ei aina ole perillä ostoista tai veloituksista. Siinä vaiheessa, kun pilvipalvelut oli mahdollista hankkia tukkurilta, oli luontevaa alkaa tarjoamaan pilvipalveluita ALSOn kanssa asiakkaille, Rantanen muistelee.

ALSOn tarjonta vastaa hyvin Triuvaren tarpeita. Asiakkaalle on iso helpotus, että yhdeltä Triuvaren laskulta näkee, mitä kaikkea hänen IT:nsä sisältää, ja mitä se maksaa. Asiakkaalla on yksi kumppani, joka on vastuussa hankinnoista ja yksi piste, josta hankinnat tehdään.

Tietokoneraudan ja ALSO Marketplacen kautta tilattavien pilvilisenssien lisäksi Triuvare on tilannut ALSOlta asiakkailleen myös perinteisiä ohjelmistolisenssejä. Triuvare myös hyödyntää ALSOn esiasennuspalvelua tietokoneiden asennuksessa.

ALSO Cloud Marketplacen automatiikka pitää toiminnot kannattavina

Nykyisin Triuvare tilaa käytännössä kaikki pilvilisenssit ALSO Cloud Marketplacen kautta. Aina asiakkuuden kasvattaminen ei vaadi edes myynnin osallistumista, sillä Triuvaren asiakas pystyy tilaamaan vaikkapa uuden sähköpostilaatikon IT-tuesta. Tuki pystyy suoraan kasvattamaan lisenssin kokoa ja tekemään tarvittavat toimenpiteet.

Triuvare tarjoaa asiakkailleen tyypillisesti Office 365 -palveluita sekä sähköposti-, SharePoint- ja muita lisenssejä. ALSO Marketplacen kautta voi saada myös esimerkiksi Windows-palvelin- ja SQL-tietokantalisenssejä. Tarve määritellään usein yhdessä Triuvaren kanssa, sillä asiakkaalle ei välttämättä ole selvää, mitä ohjelmistoja tarvitaan. Asiakas tietää vain, minkä ongelman haluaa ratkaista, esimerkiksi, että tarve on sähköposti- tai dokumentinhallintajärjestelmälle tai viestintätyökaluille. Triuvare ratkoo asiakkaalle parhaan mallin.

Triuvarella sekä tuotanto, myynti että hallinto hyödyntävät ALSO Marketplace -alustaa. Se on auki selaimessa ja sitä hyödynnetään päivittäin. Alustassa näkyvät asiakkaat ja heidän lisenssinsä, ja muutoksia on helppo tehdä.

ALSO Marketplacea hyödynnetään myös taloushallinnossa ja laskutuksessa, jotka pyörivät automaattisesti rakennetun integraation avulla. Rantanen kertoo, että integraation rakentaminen oli suorastaan elinehto:

  • Ennen kuin ALSO Marketplace oli integroitu meidän taloushallintomme kanssa, saimme yksinkertaisesti kerran kuukaudessa ALSOlta raportin, jossa näkyi meidän asiakkaiden lisenssit, ja sitten me naputeltiin ne Finagoon, taloushallintojärjestelmään laskulle, ja sen jälkeen laskutettiin asiakasta. Ja kun ollaan tällaisten muutamien eurojen hintaisten lisenssien parissa, missä katteet ovat muutamia prosentteja, niin ei auta kovin montaa ihmistyötuntia viettää laskutuksen parissa.

Nykyään laskutus toimii käytännössä automaattisesti, eli Triuvare maksaa laskut nappia painamalla ja asiakkaalle menee ajantasainen laskutus. Toimiva automatiikka niin myynnissä kuin laskutuksessakin pitää liiketoiminnan kannattavana.

IT-tarpeiden ohella katsotaan liiketoimintatarpeita

Yritykset ostavat nykyisin mielellään kuukausiveloitteisia palveluita, sillä rautaa tai lisenssejä ei välttämättä haluta omistaa. Aikaisemmat vuosilisenssit ja kertakustannukseltaan tuhansien eurojen hintaiset sovellusversiot eivät ole enää ykkösvaihtoehto, sillä kuukausiveloitteiset palvelut skaalautuvat yrityksen muutoksiin.

Triuvaren asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saadessaan kaikki palvelut yhdellä laskulla. He ovat tykänneet notkeudesta ja ketteryydestä, ja välillä yllättyneetkin asioiden helppoudesta. Asiakkaalla on Triuvarella yksi yhteyshenkilö, jolle hän voi soittaa kaikenlaisissa asioissa, minkä lisäksi asiakas voi asioida suoraan IT-tuen kanssa. Ostaminen Triuvaren kautta tuo asiakkaalle IT-yrityksen ammattitaidon. Asiakas voi olla varma, että käytössä ovat juuri tarvetta vastaavat lisenssit. Lisenssimallit kun muuttuvat koko ajan, jopa kuukausittain, eikä asiakas voi mitenkään pysyä kartalla aina uusimmista paketeista. Ehdotkin voivat olla varsin monimutkaisia. Triuvare myös kertoo asiakkaalle edullisemmista vaihtoehdoista.

  • Meidän täytyy tuntea asiakkaan liiketoiminta ja ymmärtää asiakkaan asiakasta, sekä sitä, millä asiakas pystyy kilpailemaan omia kilpailijoitaan vastaan. Meidän pitää pystyä tuomaan kilpailuetua ja katsomaan tilannetta laajemmin kuin yhden sähköpostilisenssin kautta. Asiakas haluaa meistä kumppanin, joka kehittää heidän kanssaan heidän liiketoimintaansa, joten meidän täytyy ratkaista liiketoimintatarpeita eikä pelkästään IT-tarpeita, Toni Rantanen kuvailee.

Kaikkia valmistajalisenssejä ei vielä saada ALSO Marketplacen kautta, ja Rantanen toivookin, että pilven ja ALSO Marketplacen pariin saataisiin lisää toimijoita. Hän haaveilee, että kun integraatio ALSO Marketplacen kanssa on rakennettu, myös rauta voisi pyöriä Marketplacessa kuukausilaskutuksella.

Triuvarella ollaan tyytyväisiä ALSOlta saatavaan sparraukseen ja apuun. Kun asiakkaan liiketoimintatarve tiedetään, mietitään sopiva ratkaisu usein ALSOn kanssa.

  • Oma asiantuntemus ei välttämättä aina riitä kaikissa pienissä kysymyksissä. Siinä me käännymme ALSOn asiantuntijoiden puoleen, Rantanen kiittelee yhteistyön toimivuutta.

Lisätietoja Triuvaresta: www.triuvare.fi