7.1.2019 - Tampere

ALSOn B2B-markkinapaikka vahvistuu älykaupunki-, IoT- ja ekosysteemiosaamisella

ALSO vahvistaa asemaansa verkostomaisena ja innovatiivisena toimijana, kun Tero Blomqvist aloittaa älykaupungeista ja ekosysteemeistä vastaavana johtajana 7.1.2019. Teron vastuualueeseen kuuluu erilaisten IoT-, pilvi- ja datapohjaisten palveluiden ja ratkaisujen kehittäminen yhdessä päämiesten, asiakkaiden sekä muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Tero siirtyy ALSOlle Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmasta. Hän oli luomassa ohjelmaan ekosysteemeihin keskittyvää osaa ja johti sitä viimeiset 2,5 vuotta. Smart Tampere -ohjelman parhaita paloja voi lukea mm. marraskuussa 2018 julkaistusta The Smart City Cookbook -oppaasta, jonka kirjoittajakaartiin Tero kuuluu.

”Hienoimpia asioita Smart Tampere -ohjelman parissa työskentelyssä oli, että yhdessä loistavan tiimini sekä muiden kaupungin osastojen kanssa onnistuimme avaamaan kaupungin haasteita ja resursseja yritysten hyödyksi sekä luomaan puitteet, joissa yritykset loivat yhdessä uutta liiketoimintaa. Tavoitteenani on hyödyntää ALSOlla yhteiskehittämisestä ja älykaupunkien rakenteista oppimiani asioita”, Tero kertoo.

Tero Blomqvist on työskennellyt myös Nokialla ja Microsoftilla 19 vuoden ajan erilaisiin tuotekehitykseen liittyvissä johtotehtävissä luoden maailmaa muuttaneita älypuhelimia kuten Nokia Lumia 1020, Nokia N9 sekä Nokia N95.

ALSOn vetovoimatekijöiksi Tero mainitsee yrityksen halun kehittyä kokonaisratkaisutoimijana sekä vahvan kansainvälisen verkoston: ”Uskon, että vahva kokemukseni älykaupungeista ja yritysekosysteemien rakentamisesta sekä laajat verkostoni auttavat ALSOa ja sen kumppaneita kehittämään sekä mahdollistamaan entistä kattavampia palveluita ja ratkaisuja omille asiakkailleen. Henkilökohtaisesti minulle on lisäksi tärkeää toimia työyhteisössä niin, että pystyn auttamaan myös muita saavuttamaan omat tavoitteensa”.

Lisätietoja:
Tero Blomqvist
Älykaupunki, IoT ja ekosysteemi Business Lead
050 585 1080

Tero Blomqvist LinkedIn