3S-liiketoimintamallit: SUPPLY, SOLUTIONS, ja SERVICES

ALSO konsernin vakaa ja laaja asiakaskunta on keskeinen menestystekijä, joka luo liiketoiminnan kehittämiseen uusia mahdollisuuksia.

Nämä perustuvat kolmeen erilliseen liiketoimintamalliin. Liiketoimintamallit eroavat toisistaan dynamiikaltaan, markkinarakenteeltaan sekä tarvittavan käyttöpääoman että henkilöstön osaamisalueiden suhteen. Vuonna 2012 ALSO eriytti liiketoimintamallit toisistaan tehostaakseen niiden kehitystä. Supply – perinteinen tukkukauppa – perustuu mittakaavaetuihin Konsultointikeskeisen ratkaisuliiketoimintamallimme perustana on IT-hankkeiden ammattitaitoinen määrittäminen ja testaus. Palveluliiketoimintamallimme perustuu prosessilähtöiseen liiketoimintamalliin. Eriyttämisen tuloksena eri liiketoimintamallien riskien rakenne on erilainen, ja hajauttaminen on parantanut yhtiön vakautta.

SUPPLY – volyymiliiketoimintamalli
SOLUTIONS – ratkaisuliiketoimintamalli
SERVICES – palveluliiketoimintamalli

Hyvä saatavuus, luotettavat toimitukset ja kilpailukykyiset hinnat

ALSO kykenee toimittamaan tilaukset asiakkaalle – tai asiakkaiden asiakkaille – jopa päivän kuluessa. Pienemmätkin jälleenmyyjät voivat tilata tuotteitamme laajasta valikoimasta houkuttelevilla hinnoilla ilman mitään määrärajoituksia. ALSO konsernin yli 1 500 myyjää ja tuoteosaajaa tarjoavat ammattitaitoista tukea kokoonpanojen ja ratkaisumyynnin kysymyksissä. Verkkokaupoissamme ostajilla on tilaisuus tutustua laajaan tuotevalikoimaamme ja kattaviin tilausvaihtoehtoihimme 24/7.

Räätälöity valikoima, nopea ratkaisusuunnittelu, perusteellinen tuotetuntemus

ALSO on päivittäisessä yhteydessä jälleenmyyjiinsä, minkä ansiosta se tuntee kunkin asiakkaan vaatimukset ohjelmistojen, palvelimien, tiedontallennuksen, verkkojen, tietoturvallisuuden ja muiden seikkojen suhteen. ALSO tarjoaa kunkin asiakkaan vaatimuksiin täydellisesti räätälöidyn tuotevalikoiman. ALSO tarjoaa tukea projektin arkkitehtuuriin ja suunnitteluun, muodostaa nopeasti vaatimusten pohjalta toimivia kokoonpanoehdotuksia ja seuraa projektin etenemistä. Osana ratkaisua ALSO ilmoittaa asiakkaalle hinnan ja tuotevalikoiman muutoksista ja tarjoaa tukea toimivan ratkaisun löytämisessä.