Chilit tukee asiakkaidensa liiketoimintaa Service to Business -palvelulla

Pitkään ALSOn kanssa yhteistyötä tehnyt Chilit Oy tarjoaa asiakkailleen kaikkea IT-palveluihin liittyvää laitteista lisenssituotteisiin. Chilit on räätälöinyt ALSOn Service to Business -palveluista omien asiakkaidensa liiketoimintaa helpottavia palvelupaketteja.

Chilit on vuonna 2010 perustettu ICT-talo, joka tarjoaa asiakkailleen kaikkea IT-palveluihin liittyvää joko kokonaispalveluna tai vuokramallilla. Yksittäisiä tuotteita myydään niin verkkokaupasta kuin henkilöresursseinkin.

  • Me osataan, uskalletaan ja ehditään. Tuotamme palveluita, jotka asiakkaat kokevat arjessa helpottavan heidän liiketoimintaansa. Palvelu on lähellä sydäntä ja asenne ratkaisee kaikessa tekemisessä. Kun yritys antaa jokaiselle mahdollisuuden tsempata ja tehdä hyvin duuninsa, se näkyy myös asiakastyössä. Myyntityössä asiakkaita pitää palvella parhaansa mukaan. Me kerromme asiakkaille uusista asioista markkinoilla ja sitä kautta pyrimme tukemaan asiakkaiden liiketoimintaa, Chilit Oy:n yritysmyynnin myyntipäällikkö Kimmo Kavander kertoo.

Chilitillä on pitkä yhteistyöhistoria ALSOn kanssa laitetoimitusten osalta ja laajentuen ALSO Cloud Marketplacen lisenssipalveluihin. Nyt mukaan on tullut ALSOn Service to Business -palvelu, jolla Chilitin yritysmyynti myy asiakkaille laitteita ja lisenssejä asiakkaan valitsemalla palvelumallilla. Usein yritykset ovat ostaneet laitteensa kertaluontoisina hankintoina. Nyt uuden Service to Business -palvelun myötä asiakas saa tuotteet kuukausipalveluna. Yritykset pystyvät arvioimaan hankintojaan ja niiden kuukausikustannuksia, mikä helpottaa heidän liiketoimintaansa merkittävästi eikä sido kertahankintoja yrityksen taseista.

Nykyisellä mallilla Chillit pystyy sijoittamaan asiakkaalle yhden portaalin kautta kaikki palvelut laitteiden ja lisenssien osalta. Yritysmyyjillä pysyy näin hyvin hallinnassa se, mitä asiakkaalle on toimitettu. Chilit pystyy arvioimaan, milloin asiakkaan laitteet täytyy vaihtaa. Laitteet haetaan tietoturvallisesti pois asiakkaalta ja tyhjätään ALSOn logistiikkakeskuksessa, joka on sertifioitu ISO27001:n mukaisesti.

Kuukausilaskutteinen kokonaispalvelu säästää yllätyskuluilta

Service to Business (S2B) on ainutlaatuinen kokonaisratkaisu, jossa paketoidaan ICT-laitteet ja ohjelmistot kaikkien ALSOn ja jälleenmyyjän omien palveluiden kera kuukausilaskutteiseksi palveluksi. Asiakas määrittelee ja valitsee laitteet ja tuotteet sekä lisenssit yhden sopimuksen alle.

Chilit otti ALSOn S2B-palvelun käyttöönsä ja lähti muokkaamaan sitä omannäköisekseen. Chilit on vahva hallintatalo myös lisenssipuolella, ja halusi tuoda mukaan omia tältä alueelta. Nyt Chilitin asiakas voi laitteita hankkiessaan sisällyttää myös lisenssit palveluun, ja nähdä sekä lisenssit että laitehinnat suoraan yhdellä laskulla kuukausittain.

Usein asiakas valitsee Chilitin palvelun toimittajaksi myös laitteiden käyttöönotossa. Kavander kertoo, että asiakkaat toivovat, että palvelut tulisivat mahdollisimman paljon yhden palvelutalon toimittamana:

  • Yksi palvelutalo, joka pystyy tuottamaan kaikki ne yrityksen tarpeelliset palvelut, on paras vaihtoehto. Se on meille tietysti äärimmäinen kunnia, että me saadaan olla se palvelutalo. Meidän tavoitteemme on pystyä nopeasti reagoimaan asioihin.

Kavanderin mukaan S2B-palvelun isoin lisäetu on helppous koota yhden kokonaisuuden taakse kaikki tuottavat palvelut. Jokaisen myyntityössä toimivan arki helpottuu, sillä IT-talossa yritysmyyjän salkussa tuotteita on valtavasti. Palvelu auttaa niputtamaan palaset yhteen paikkaan. Kavander kiittelee ALSOa luotettavaksi kumppaniksi, jonka kautta on hyvä tuottaa palveluita, sillä saatavuus on kunnossa.

Asiakkaat kiittelevät turvallista ratkaisumallia

Kavander kertoo, että palveluiden kysyntä on ollut suurta ja markkinalta on tullut selkeä viesti, että tämä on oikea malli. Chilitillä ollaan tyytyväisiä, koska asiakasta pystytään palvelemaan entistäkin paremmin ja siten tuottamaan asiakkaalle lisäarvoa. Palveluita tullaan siis varmasti myös kehittämään.

  • Selkeä viesti on, että kertahankintoja ei enää tällä hetkellä markkinassa haluta tehdä. Meidän viestimme on, että meiltä saa nämä palvelut kuukausihinnoittelulla, joka nimenomaan auttaa asiakasta arvioimaan kuluja. Me huolehdimme kaikki asiakkaan puolesta, Kavander kuvailee.

S2B-palvelu mahdollistaa asiakkaan laitekannan pitämisen niin hyvänä kuin yritykselle on mahdollista. Sen ansiosta asiakkaalla ei jää vanhoja laitteita hyllyihin roikkumaan eikä jäännösarvoja, vaan vanhat laitteet poistetaan asiakkaalta turvallisesti. Kavander kehuu ALSOn EOL-palvelua asiakkaalle parhaaksi ja turvallisimmaksi ratkaisumalliksi.

B2B-liiketoiminta on Chilitille tärkeä bisnesalue. Service to Business -asiakkaina on käyttäjiä pienyrityksistä hyvin suuriin yrityksiin. Kavanderin mukaan ratkaisumalli on suunniteltu ihan kaikille käyttäjille, kunhan asiakkaalle annetaan mahdollisuus itse räätälöidä paketin sisältö. Hän kehottaa asiakkaita etsimään luotettavan, turvallisen, osaavan ja ehtivän IT-palvelutalon, joka pystyy avaamaan yrityksille laitehankinnat kuukausittain - kuten Chilit Oy.

Aninkaisten Kiinteistövälityksen arki helpottui Chilitin Service to Business -palveluilla

Chilit Oy aloitti yhteistyön Aninkaisten Kiinteistövälitys -ketjun kanssa vuonna 2016 ICT-palveluiden toimittajana. Ensimmäisessä vaiheessa Chilit toimitti niin sanottua help desk-palvelua, jossa ympäri Suomea hajautetut käyttäjät saivat tarvitessaan joko yhden puhelinnumeron tai sähköpostin kautta apua. Chilitin palvelut Aninkaisten Kiinteistövälitykselle ovat lisääntyneet vuosittain ja mukaan on tullut pilvipalveluita, O365-palveluita ja nyt uusimpana laitetoimitukset ja lisenssit saman palvelun alla kuukausiveloitteisena.

Aikaisemmin Aninkaisten Kiinteistövälitys hankki tarvittavat tietokoneet yksittäin. Tarve laitteiden uusimiselle oli selkeä, sillä osa laitekannasta oli jo niin vanhaa, etteivät ne olleet enää turvallisia. Chilit Oy suorittaa myös Aninkaisten Kiinteistövälityksen laitteiden esiasennukset, mukaanlukien tietoturvan ja laitteiden etähallinnan. Asiakkaalta on tullut paljon kiitosta, että Chilit pystyy toimimaan nopeasti, jos palveluiden kanssa tulee ongelmia. Myös kaikki asiakkaiden lisenssit on paketoitu samaan pakettiin. Palvelun kehitystä seurataan asiakkaan kanssa kuukausittain tai kvartaaleittain.

  • Kiinteistövälitystä käytetään, koska silloin saadaan alan ammattilaisen palvelu ja osaaminen käyttöön. Halusimme samantyyppisen palvelun tietokoneiden ja ohjelmistojen hankintaan, koska se ei ole meidän osaamisemme ytimessä. Nyt Chilit pitää huolta, että meidän laitekantamme ja ohjelmistot ovat ajan tasalla, turvallisia ja toimivat. Yhdestä palvelunumerosta saamme apua ongelmatilanteissa, toimitusjohtaja Rikumatti Levomäki Aninkaisten Kiinteistövälitys -ketjusta kertoo tyytyväisenä.