1. Back

6.6.2019 - Tampere

Manufacturing Performance Days 2019 – ALSO isosti mukana

ALSO oli mukana strategisena kumppanina Tampereella 4.-6.6. järjestetyssä MPD’ssä. Meidän osuutemme starttasi keskiviikkoaamupäivän kumppanuusseminaarilla HPE:n, Microsoftin ja Solita IoT Alliancen kanssa aiheella Reunalaskennan hyödyt IoT-ratkaisuissa. Seminaarissa HPE:n Micke Sjöblom, Microsoftin Roope Seppälä ja Solita IoT Alliancen Janne Siltari avasivat aihetta laitteiden, alustojen ja ratkaisujen osalta.

Micke Sjöblom kuvasi uusia IoT-pohjaisia palveluita, jotka ovat tulleet täydentämään HPE:n perinteisempiä konesalipalveluita, esimerkkinä videoanalytiikka valvontajärjestelmiin, tuotannon laadun ennustaminen, reaaliaikainen varastonhallinta ja tehdastyöntekijöiden turvallisuuden varmistaminen. HPE julkaisi juuri 4 miljardin investoinnin reunalaskentaan ja IoT:iin.

Roope Seppälä puhui mm. tietoturvan pysyvästä haasteesta. Asiakkaat maksaisivat 22% enemmän ja ostaisivat 70% enemmän IoT-laitteita, jos pitäisivät niitä turvallisina. Pelätään, että sensorit aiheuttavat ongelmia tai mainehaittaa. Vastauksena tähän Microsoft on listannut 7 tietoturvan pilaria, joista voit lukea lisää: https://aka.ms/7properties

Janne Siltari Solitalta kertoi IoT Alliancen perustamisesta, jossa myös ALSO on kumppanina. Verkoston kokoaminen lähti liikkeelle, kun asiakkaiden projektit venyivät pitkiksi etsiessä eri palveluita ja teknologiaa. Solita kokosi yhteen eri teknologiatoimijoita ja nyt IoT Alliance tarjoaa ratkaisumalleja heti, kun asiakkaalla on tarve.

Torstaiaamupäivän aiheena oli työn muutos ja stagella oli myös ALSOn kulttuurista ja osaamisesta vastaava Ilari Lipsonen. Hän puhui muutoksesta ja ihmisten johtamisesta muutoksessa, ja korosti selkeiden tavoitteiden merkitystä: tarvitaan sekä loppu- että välitavoitteet ja niiden pitää olla läpinäkyviä ja hyvin viestittyjä. ALSO käyttää tässä Weekdone-työkalua, josta kuka tahansa voi katsoa muiden tavoitteet ja ymmärtää oman työnsä vaikutukset.

Ilari osallistui myös paneeliin työn murroksesta; mitä robotit ja IoT tuovat työhön ja niiden vaikutuksesta työhön. Ilari nosti yhtenä aiheena koodauksen perusteiden ymmärtämisen, jota jokaisen olisi hyvä opiskella.

Julkaisimme seminaarin aikana myös IoT Cookbookin yhdessä HPE:n ja KPMG:n kanssa. Se on ladattavissa netissä: www.iotcookbook.fi. Keittokirjan "pääkokkina" toimi ALSOn IoT-liiketoiminnasta vastaava Tero Blomqvist. Julkaisun on tarkoitettu käsikirjaksi johtajalle, joka haluaa aloittaa IoT:n ja datan hyödyntämisen liiketoiminnan edistämiseksi, parantamiseksi ja/tai kasvattamiseksi ja lisätä myyntiä ja toiminnallisuutta dataan pohjautuen. Sitä voidaan käyttää reseptinä, kuinka käyttää dataa lisäarvon luomiseksi ja toiminnan kehittämiseksi sekä kuinka vähentää yritystä ja erehdystä, kun data halutaan tuottamaan ja mahdollistamaan voittavat ratkaisut nopeammin ja turvallisemmin, samalla kun pyritään pitämään kilpailukykyä yllä.