1. takaisin

8.9.2017 - Tampere

ALSO lanseerasi Suomessa Acloud-pilvipalvelun - yksityisen ja julkisen pilven edut valmiiksi paketoituna ratkaisuna

ALSO on lanseerannut Suomessa Acloud-pilvipalvelun ensimmäisenä maana Euroopassa. ALSO Acloud tarjoaa kotimaisille IT-palvelutaloille yksityisen ja julkisen pilven edut valmiiksi paketoituna ja täysin hallittuna palveluna. Acloud on yksityinen ja suorituskykyinen pilvipalvelu, joka tuotetaan Suomessa sijaitsevasta konesalista. Hewlett Packard Enterprise (HPE) ja pilvialustaratkaisuja kehittävä Ormuco toimivat ALSOn teknologiakumppaneina.

”Acloud on tuotantovalmis ja hallittu pilviratkaisu, jossa yhdistyvät yksityisen pilven turvallisuus, läpinäkyvyys ja tuki sekä julkisen pilven nopeus, kustannustehokkuus ja itsepalvelu. Kuuntelimme asiakkaitamme, ja uskomme palvelulle olevan runsaasti kysyntää Suomessa. IT-palvelutalot voivat tuottaa asiakkailleen ALSOn kotimaassa sijaitsevasta konesalista tarvitsemansa palvelin- ja tallennuskapasiteetin paikallisena pilvipalveluna”, sanoo ALSOn Solution Business Manager Mika Järvinen.

Acloudin konesali-infrastruktuuri perustuu HPE:n uusimman sukupolven ratkaisuihin sekä Ormucon automatisoituun ja helppokäyttöiseen pilvipalvelukerrokseen. Ormuco vastaa palvelukerroksen kehitystyöstä ja ylläpidosta.

”Yhteistyömme ALSOn ja Ormucon kanssa tukee strategiaamme”, sanoo HPE:n Suomen ja Baltian kanavaliiketoiminnan maajohtaja Panu Roiha. ”ALSO on alansa johtavia toimijoita Euroopassa, ja Ormucolla on valmis ratkaisu vastaamaan hybrid-IT:n haasteisiin. Teemme Ormucon kanssa tiivistä teknologian kehitystyötä, ja he täydentävät HPE:n pilvitarjoomaa. Cloud 28+ -verkosto avaa ALSOlle ja Ormucolle myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Acloud on valmis avaimet käteen -ratkaisu, jolla voidaan tuottaa merkittävä osa monien suomalaisyritysten tarvitsemista konesalipalveluista. Se on aito vaihtoehto julkipilvelle myös kustannustehokkuudessa.”

Pilven rakentamisesta kuluttamiseen
”Pilviympäristöjen rakentaminen on osoittautunut monille organisaatioille haastavaksi. Me olemme rakentaneet yhdessä ALSOn ja HPE:n kanssa pilvipalvelun, joka tarjoaa IT-palvelutaloille sekä edelleen suomalaisille yrityksille myös laajemmin mahdollisuuden keskittyä pilviympäristöjen rakentamisen sijaan pilvipalveluiden käyttöön ja kuluttamiseen”, sanoo Ormucon Breno Lima, Senior Vice President Corporate Development & Global Strategy.

Acloudin hallinta hoituu oman käyttöliittymän kautta, ja arkkitehtuuri sisältää myös avoimen lähdekoodin OpenStack-rajapinnat. Kotimaassa sijaitseva Acloud on integroitavissa myös ALSOn ja Ormucon globaaliin konesaliverkostoon.

”Olemme kehittyneet strategiamme mukaisesti tukkuliikkeestä b-to-b -markkinapaikaksi, josta kumppanimme voivat hankkia valmiita ja laadukkaita palveluja. Julkisen pilven käytön nopea kasvu on herättänyt kentällä myös huolta”, kertoo Järvinen. ”IT-palvelutalot saavat nyt valmiin ratkaisun, jolla he voivat vastata julkisenkin pilven haasteisiin paikallisesti ja tehokkaasti. Suomalaiset IT-palvelutalot voivat keskittyä oman liiketoiminnan ja osaamisen kehittämiseen, eikä heidän tarvitse investoida satoja tuhansia euroja maksavien pilviympäristöjen rakentamiseen sekä niiden ylläpitoon ja kehittämiseen.”

Acloud-palvelu on saatavilla valittujen HPE:n kumppaneiden kautta.

Lisätietoja:
Mika Järvinen
Solution Business Manager
ALSO Finland Oy
mika.jarvinen@also.com
+358 44 7797 309

Panu Roiha
Country Manager, Channel, Service Providers & SMB Sales, Finland & Baltics
Hewlett Packard Enterprise
panu.roiha@hpe.com
+358 40 5011 734,

Breno Lima
Senior Vice President Corporate Development & Global Strategy
Ormuco
breno.lima@ormuco.com
+1 514 803 6223,

ALSO Finland Oy on Suomen johtava ICT-alan tukkuri ja täyden valikoiman tuote- ja palvelutoimittaja. Markkinapaikkamme tarjoaa jälleenmyyjille mahdollisuuden hankkia yksilöllisiä tuote- ja palveluratkaisuja. ALSO Finland tarjoaa laajan tukkutuotevalikoiman lisäksi logistiikka-, rahoitus-, konfigurointi-, tietotekniikka- ja pilvipalveluita. ALSO Finlandin pääkonttori sijaitsee Tampereella. Lisäksi ALSO Finlandilla on logistiikkakeskus Pirkkalassa ja toimipiste Espoossa. ALSO Finland on osa kansainvälistä ALSO-konsernia. Lue lisää www.also.fi

Hewlett Packard Enterprise (HPE) is an industry leading technology company that enables customers to go further, faster. With the industry's most comprehensive portfolio, spanning the cloud to the data center to workplace applications, our technology and services help customers around the world make IT more efficient, more productive and more secure.

Ormuco
Founded in 2008 and with ongoing projects in 5 continents, Ormuco is a leading cloud technology provider with a focus on innovative solutions. Its main offering, The Connected Cloud, is a hybrid, public and private cloud services platform based on open source technology with a robust catalogue of services for organizations, service providers and ISVs. Built partner ecosystem to facilitate both local data requirements as well as global, multinational companies.