Raino Mäki tuntee alan ja asiakkaat jo “ajalta ennen internettiä”

ALSOn Components & Gaming ja Printing -tiimejä vetää nyt Raino Mäki. Aiemmin työkokemusta on kertynyt niin pelitukkurilta kuin valmistajaltakin. Halu oppia uutta näkyy myös vapaa-ajalla. Mutta mikä on Rainollekin mahdoton yhtälö?

Helmikuun alusta Raino aloitti Components & Gaming ja Printing -tiimien esimiehenä. Kyseessä on ALSOlle tärkeä, perinteinen tukkuripuolen liiketoiminta. Tiimille kuuluvat PC-liiketoimintaan liittyvät tuotteet, kuten hiiret, näppäimistöt, emolevyt, näytöt ja tulostimet sekä pelaamisen tuotteet.

Vuosituhannen alusta Raino työskenteli Toptronicsilla, joka muutti nimensä Pan Visioniksi. Hän kiittelee, että tuotepäällikön työ tietokone- ja konsolipelien jakelijalla oli hyvä koulu alalle.

  • Tutustuin asiakkaisiin, joiden kanssa olen edelleen tekemisissä. Monet pysyvät alalla, vaikka tittelit ja yritykset vaihtuvat. Itsekin olen ollut tällä alalla jo aikaa ennen internettiä, Raino nauraa.

Valmistajalta takaisin tukkurille

Seuraavaksi Raino meni tanskalaiselle Steel Seriekselle pelaamiseen liittyvien tuotteiden avainasiakaspäälliköksi. Hän vastasi Suomesta ja Baltiasta, ja oppi katselemaan liiketoimintaa myös valmistajan puolella. ALSOlla hän on ollut vuodesta 2017, tähän asti tuotepäällikkönä.

Raino asuu Salossa ja kiittelee ALSOn hyviä etätyöskentelymahdollisuuksia. Tiimin esimiehen tehtävien myötä hän tulee kuitenkin olemaan enemmän myös Tampereella. Rainon vahvuuksia ovat tarkkuus ja halu viedä asiat maaliin.

  • Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta, mikä onkin mielestäni todella tärkeää. Haluan oppia uutta, myös tästä uudesta työstä, Raino kertoo.

Vahva tulevaisuudenvisio motivoi

Components & Gaming ja Printing -tiimit työskentelevät pääsääntöisesti kuluttajatuotteiden parissa, kaikkien Suomessa olevien isojen kanavien kanssa. Oikeat tuotteet ja saatavuus täytyy olla jatkuvasti kunnossa. Kolmikantayhteistyö päämiehen, jälleenmyyjän ja ALSOn välillä on kriittisen tärkeää hyvien tulosten saamiseksi. Raino kehuu ALSOa vahvaksi kumppaniksi.

  • Meillä on vahvat merkit ja laaja valikoima. Asiakas löytää varmasti meiltä itselleen sopivan myytävän tuotteen. ALSO ollut pitkään alalla, ja tietää miten markkina toimii. Meillä on myös monipuoliset lisäpalvelut, joita ei kaikkialta voi saada.

Kiitosta saavat myös ALSOn asiantuntevat ihmiset sekä mukava ilmapiiri hyvien työkavereiden kanssa. Jo aikaisemmissa työpaikoissaan Raino kuuli usein positiivisia asioita ALSOsta.

  • Täällä työ on mielekästä ja meillä on selkeä visio tulevasta, tiedämme mihin ollaan menossa. On äärimmäisen tärkeää, ettei vain tuijoteta taustapeiliin, vaan tiedetään mitä on tulossa, ja satsataan tulevaisuuden bisnekseen.

Työn vastapainoksi Raino harrastaa kitaransoittoa. Nelihenkinen bilebändi soittaa suomipoppia ja -rockia “tuhdimmalla otteella” ja keikkailee satunnaisesti. Takana on jo kymmenen yhteistä vuotta.

  • Pyrkimys oli pitää treenit kerran viikossa, mutta oli mahdotonta saada kaikkien aikatauluja sovitettua. Siitä tuli bändin nimi “Mahdoton Yhtälö”. Aluksi oli jäätävän kamalaa mennä keikalle, mutta nyt se tuntuu hienolta!, Raino kertoo harrastuksestaan.