ALSOs IoT-plattform

Lösningen i korthet: Den här enkla lösningen med stor inverkan gör det möjligt för ALSO-partners och deras kunder att göra branschöverskridande språng till IoT. Med hjälp av en intuitiv och säker plattform, som också erbjuds som SaaS på ALSO Cloud Marketplace, kan de komma i gång med nya affärsområden.

Slutkundens profil

  • Målsegment: Branschöverskridande

  • Område: Användningsområde: Industri, produktion, lager, konferensrum, kontorsbyggnader, behandlingsrum och mycket mer.

Bakom kulisserna

Lösningskomponenter

  • Leverantörer: AllThingsTalk, ALSO, nätverksoperatör
  • Produkter: IoT-sensorer och gateways, ALSO IoT-plattform via ACMP, smalbandiga IoT-nätverk, LTE-M-nätverk
  • Tjänster: Konsulttjänster: Rådgivning, nätverkstäckning och installation, programvaruutveckling, hanterade tjänster.

Mervärde

  • Gör det möjligt att snabbt och enkelt tillhandahålla IoT-lösningar.
  • Enkel utvinning, visualisering och användning av data.
  • Behovsbaserad kombination av lösningskomponenter (sensorer, manöverdon, anslutningsmöjligheter, plattformstillgång).
  • De data som erhålls hjälper till att optimera verksamheten på olika nivåer.


Möjliga användningsområden:

I Antwerpens hamn är internet of things redan en lika mycket integrerad del som en livboj på land. Och dessa livbojar var just anledningen till användningen av sensorer och ALSOs IoT-plattform! Livbojar avlägsnas eller förstörs i hamnområdet gång på gång, vilket kan få ödesdigra konsekvenser i en nödsituation då man naturligtvis måste man agera snabbt i en verklig nödsituation. Idén om att ett larm skulle utlösas så snart en livboj avlägsnas framfördes och med den kom lösningen. Övervakningen sker nu med hjälp av sensorer och ALSO IoT-plattformen - liten ansträngning, stor effekt!

Ett annat program som imponerar med sin enkelhet och mångsidighet är det smarta kontoret. Vår IoT Workplace+-lösning säkerställer en behaglig temperatur och förbättrar effektiviteten på kontoret. Här hittar du mer information om det detaljerade användningsområdet för denna speciallösning, i vilken ALSO IoT-plattformen redan har integrerats.


Vem kommer att dra nytta av lösningen och hur?

Återförsäljare och systemhus kan snabbt ta sig in på IoT-marknaden och sälja färdiga lösningar.

Leverantörer och integrerare kan enkelt utveckla nya helhetslösningar och använda ett omfattande IoT-ekosystem.

Programutvecklare kan snabbt och enkelt implementera applikationer för IoT-lösningar.

Slutkunderna uppfyller de nya digitaliseringskraven på nolltid och kan arbeta mer produktivt och effektivt.


ALSOs IoT-plattform i detalj

ALSO IoT-plattformen är en IoT-utvecklingsplattform. Fokus ligger främst på användningsfall från LPWAN-anslutningar (Low Power Wide Area Network), till exempel LoRaWAN, NB-IoT och LTE-M. Komplett enhetshantering, dataaggregation och processautomatisering kan styras och övervakas med hjälp av den omfattande plattformen. Det som är bra är att lösningen är så intuitiv och enkel att använda att varje partner kan integrera den i sin egen verksamhet och till och med utveckla sina egna individuella lösningar. Detta innebär till och med att partners kan erbjuda egna plattformsinstanser som administreras av kunderna själva. Du bestämmer själv i vilken utsträckning lösningen är lämplig för dig och dina kunder.

Förutom plattformen erbjuder vi olika kit som gör det lättare att komma i gång med IoT-universumet. Med hjälp av våra Solution Accelerator Kits från ALSOs webbshop, som består av sensorer med förkonfigurerade anslutningar, gör vi det möjligt för användarna att genomföra en installation med ett enda klick på ALSO IoT-plattformen, de första hindren blir inte mycket enklare att komma över då.

Nästa steg är Rapid Development Kits som hjälper till att snabbt och enkelt sätta upp och utvärdera IoT-prototyper för teständamål. Den idealiska utgångspunkten för utvecklare som hittills bara har drömt om IoT. Dessa kit hjälper dig också att upptäcka möjligheterna med ALSOs IoT-plattform.

Workplace+-enheter
Sensorer med förinställd LoRaWAN-anslutning
VIA ALSO E-handel

ALSO IoT-plattform
SSäker och skalbar IoT-plattform för att ansluta enheter och registrera och visa data
Via ALSO Cloud Marketplace

Applikationer
Applikationer som är färdiga att ansluta för en snabbstart eller utveckling av skräddarsydda applikationer
VIA katalogen för plattformsmjukvara


Hur kan användarna dra nytta av denna lösning?

Vill du slå två flugor i en smäll? Det är enkelt med ALSO IoT-plattformslösningarna. Å ena sidan får användarna chansen att dyka in i IoT utan att behöva anstränga sig eller ha mycket förkunskaper. Du kan utvidga dina egna IoT-horisonter och utforma idéer själv som sedan kan genomföras på nolltid med hjälp av ALSO Solution Accelerators, så som lösningen Workplace+. Å andra sidan får partners möjlighet att tänka på användningsområdena, potentiella slutkunder och mervärde, och i slutändan föra dessa vidare till kunderna på ett skräddarsytt sätt. Det är också särskilt fördelaktigt att ALSOs IoT Plattforms-lösningar är utformade för att vara mycket flexibla. De lämpar sig till exempel för företag som redan arbetar med sensorer och datavisualisering från andra leverantörer.


Tänker framåt...

Sjukhus, vårdanläggningar och sjukvårdsutrustning i allmänhet är mycket aktuella ämnen just nu. Det handlar inte bara om sängar, mediciner och skyddskläder, utan också om tekniska brister och förbättringar. Med ALSOs IoT-plattform och ett miljösensorpaket kan luftkvaliteten mätas på avdelningar eller operationssalar och därmed optimeras. God ventilation har en positiv effekt på patientens läkande och minskar risken för infektioner, vilket i sin tur leder till ett bättre utnyttjande av systemet.


Du är efterfrågad!

Vi söker försäljningspartner som kan marknadsföra IoT-lösningar till sina kunder och utvecklingspartner som hittar nya tillvägagångssätt baserade på dessa lösningar. Vi letar också efter leverantörer av sensorer och gateways som vi kan ansluta till plattformen. Hjälp oss i vår strävan att tillhandahålla hela framtidens IoT-ekosystem och att främja IoT-rörelsen.


Mervärde för ALSO-partners

Alla som har IoT-lösningar i sin portfölj ligger redan ett steg före många konkurrenter. Området är och förblir ett område med en enorm potential som kommer att komma tillbaka till dig om du involverar dig för sent. Att strukturera ALSOs IoT-plattformslösning som en flexibel tjänst med återkommande månadsintäkter är värt för ALSO-partners på många sätt. Vi behöver inte ens nämna saker som förbättrade långvariga kundrelationer eller expandering av och merförsäljning till befintliga kunder, eller hur?

För mer information:

Datacenter.Sverige@also.com