Har du missat alla fördelarna med god ergonomi det senaste året på ditt hemmakontor? När vi sakta börjar återgå till det så kallade ”nya normala”, varför inte se det som en möjlighet att skapa en ny hälsosam och ergonomisk kontorsplats?

Ett nytt normalt liv med en ny hälsosam kontorsplats? När vi äntligen flyttar ut från våra hemmakontor och tillbaka till våra arbetskontor kan det vara dags att ta en närmare titt på din kontorsplats och din ergonomi.

Hemmakontor har varit verkligheten för de flesta under det senaste året. I och med denna plötsliga förändring var vi tvungna att förvandla våra hem till kontor. Under denna tid har vi kanske glömt bort eller förbisett vikten av god ergonomi. Nu när vi äntligen återvänder till kontoret är ett perfekt tillfälle för att omvärdera din kontorsplats och optimera din ergonomi. Låt oss förklara varför:

Varför är ergonomi viktigt?

Om du upplever eller har upplevt smärta i armen, handen, nacken, ryggen eller axlarna efter många timmar framför datorn, så är det dags att titta närmare på din kontorsplats och dess ergonomi. Friska, ergonomiska vanor hjälper dig att hålla en hälsosam hållning och säkerställer variation under långa dagar framför datorn.

Variation, pauser och rätt arbetsredskap är nyckelarna till god ergonomi. Vi ser alla olika ut och har våra egna naturliga, avslappnade och bekväma positioner och rörelser. God ergonomi innebär att du kan skräddarsy din kontorsplats så att den passar just dig.

Genom att öva på god ergonomi kan du förhindra skador och smärta som orsakas av dåliga kontorsplatser och arbetsvanor.

Hur kan du göra din kontorsplats ergonomisk?

Vad kan du göra för att säkerställa god ergonomi på jobbet? Det finns olika tips och tricks som hjälper dig att få till ergonomiska arbetsvanor. Du kan ta pauser, lyssna på din kropp och träna in naturliga rörelser. Dessutom kan du uppgradera din kontorsplats med rätt ergonomisk utrustning som Contour Designs RollerMouse.

RollerMouse är en centrerad mus som hjälper dig att få en upprätt och korrekt hållning. RollerMouse hjälper dig att förhindra överansträngning och låter dina handleder slappna av bekvämt under arbetet. En centrerad mus som RollerMouse hjälper också till med att lätta spänningar i händer, armar, nacke och rygg.

Du kommer att tacka dig själv i framtiden

Inte bara kommer du att tacka dig själv imorgon för att din nya normal arbetsdag innehåller en uppgraderad och hälsosam kontorsplats. Vi är säkra på att även ditt framtida jag kommer att vara väldigt tacksamt för att du började med goda ergonomisk vanor.

Att introducera hälsosamma ergonomiska metoder och vanor i kombination med en centrerad mus som RollerMouse hjälper dig att säkerställa variation på jobbet. Som ett resultat kommer ditt framtida jag att uppleva mindre smärta och minskad risk för vanliga skador orsakade av långa arbetsdagar vid skrivbordet.

Framtiden innebär en ny normalitet. Gör det nya normala till en del av din kontorsplats idag. Känn skillnaden, känn dig bekväm, känn dig avslappnad och känn dig nöjd.

Skaffa din RollerMouse och kom igång med din goda ergonomi idag!