Obesvarade samtal kan vara dyra för dina kunder

Har du applikationen för att lösa problemet?

Tuuuut, Tuuuut. Kunden intalar sig att någon kommer att svara snart och har massor av tålamod.

Tuuuut, Tuuuut. Ljudet börjar bli mer och mer irriterande att lyssna på. Kunden känner hur irritationen ökar och tålamodet sätts på prov.

Tuuuut, Tuuuut. Kunden lägger på och känner sig förolämpad eftersom ingen svarade. Kunden känner att han eller hon har slösat bort sin tid på samtalet.

Även om kunden hör att röstbrevlådan går igång, så bryr han eller hon inte sig om att lämna ett meddelande. Istället ringer de nästa på listan, som faktiskt svarar i telefonen.

Missade samtal är förlorade affärsmöjligheter

Ovanstående är ett exempel på samtal, som alltför ofta äger rum mellan kunder och företag. Det beror på att företag inte prioriterar den äldsta och bästa metoden för att få kontakt med kunderna. Telefonen. Istället har många företag större fokus på automatisk e-post och chatbots på sociala medier. Men det sista som alla företag bör ge sina kunder är besvikelsen när ingen svarar när man ringer.

Oavsett om en kund behöver får tag på kundservice, försäljning eller administration så handlar det från företagets sida om att vara tillgängligt. Tillgänglighet är ett av de viktigaste orden för företagen idag eftersom kunderna förväntar sig det. De har nämligen blivit mer otåliga och illojala än tidigare.

Det gör också att ett obesvarat samtal kan kosta företaget en ny eller befintlig kund eftersom kunden väljer nästa företag på listan. Kunderna kan tillåta sig det eftersom marknaden har förändrats och det finns fler möjligheter.

Det är därför viktigt att företag börjar att prioritera effektiv kommunikation. Telefonen är fortfarande den bästa och mest effektiva metoden för kundkontakt, så det är viktigt att inte svika kunderna genom att prioritera ned telefonen jämfört med andra kommunikationsplattformar.

Unify får företagets potential att öka!

Unify erbjuder en applikation som är en unik UC (Unified Communications)-plattform. Den vidarekopplar kunden snabbt och effektivt så att företaget undviker obesvarade kundsamtal och förlorad företagspotential.

Alla medarbetare får ett ”lokalt nummer” – oavsett om det är en mobiltelefon eller en fast telefon och sparar in en manuell resurs. Samtidigt får den enskilda medarbetaren en överblick över sina kollegors status – ledig/upptagen/lunch/semester/sjuk osv. så att kunden kan omdirigeras till en ledig medarbetare och får sitt samtal besvarat direkt.

Du kan välja att installera lösningen hos din kund eller som en hostinglösning med servicekontakt från din infrastruktur. UC är otroligt enkelt att installera eftersom du bara behöver en DVD. Du behöver inte ersätta den med din nuvarande lösning. Tvärtom ska den ses som ännu en lösning som utformats för att hjälpa dina kunder.

Är du redo att rädda dina kunder från förlorad företagspotential genom att se till att de undviker missade samtal i sitt företag? Läs mer om möjligheterna med Unify nedan.

Nedan hittar du allt material du behöver.