Hjälp dina kunder att välja rätt Norton-produkt – hämta PDF till din webbplats här 

DOWNLOAD


1. Norton Cloud Backup-funktioner är endast tillgängliga på Windows.

   Norton SafeCam-funktionerna är endast tillgängliga på Windows.

2. Kräver att din enhet omfattas av ett internet-/dataabonnemang och är påslagen.

3. Funktionerna i Norton Föräldrakontroll stöds inte på Mac og ingår endast i Norton 360 Deluxe & Premium.Du kan lita på Nortons löfte om skydd

Vi litar så mycket på vår förmåga att skydda dig att vi ger dig 100 % säkerhet: Så snart du har tecknat ett abonnemang kan du få hjälp av en Norton-expert med att hålla dina enheter fria från virus – eller så får du pengarna tillbaka*. Du kommer inte hitta ett bättre erbjudande hos våra konkurrenter – varken med gratisprogram eller andra program.Läs mer om cyberhot

Du laddar upp bilder, skickar e-post, överför pengar, handlar online och mycket mer. Cyberbrottslingar letar efter nya sätt att komma åt dina enheter, stjäla din identitet, din ekonomiska data och ta över dina onlinekonton. Norton identifierar nya och alltmer sofistikerade hot varje dag för att skydda dig.

Vi litar så mycket på vår förmåga att skydda dig att vi ger dig 100 % säkerhet: Så snart du har tecknat ett abonnemang kan du få hjälp av en Norton-expert med att hålla dina enheter fria från virus – eller så får du pengarna tillbaka*. Du kommer inte hitta ett bättre erbjudande hos våra konkurrenter – varken med gratisprogram eller andra program.

Hur lång tid tar det att få skadlig kod på en helt ny dator? Om du använder gratis eller medelmåttiga säkerhetsprogram kan det gå fort.

Cyberbrottslingar har blivit skickligare än någonsin tidigare och de använder många olika verktyg för att komma åt din information. Andra säkerhetsprodukter har helt enkelt inte de resurser som krävs för att hänga med i de nya hot som uppstår.

Men det har Norton-produkterna. När hoten blir allvarligare blir våra produkter bara ännu bättre. Vårt team av säkerhetsexperter analyserar ständigt nya hot och hittar nya sätt att skydda dina enheter.

 • Skyddar data som skickas och tas emot när man använder offentliga WiFi-nätverk
 • På offentliga WiFi-surfpunkter skyddas de av samma typ av kryptering som bankerna använder
 • Gör det möjligt att surfa anonymt på internet, så personuppgifter är skyddade
 • Ger tillgång till favoritprogram och -innehåll, oavsett var man är, på samma sätt som hemma
 • Krypterar data på ett virtuellt privat nätverk där aktiviteten inte registreras eller lagras

Vill du också vara anonym när du surfar på webben?

Med Norton WiFi Privacy erbjuder vi säker användning av appar och webbplatser, och oavsett var du befinner dig krypterar Norton WiFi Privacy din internetanslutning på offentliga surfpunkter och skyddar privata data, till exempel lösenord, när du använder din dator, Mac eller mobila enhet.

Även om offentliga WiFi-nätverk är praktiska är de aldrig säkra. När du skickar data via internet till en oskyddad WiFi-surfpunkt exponerar du din känsliga information, till exempel lösenord, bilder och kreditkortsnummer, för hackare och identitetstjuvar. Norton WiFi Privacy krypterar denna information så att du kan använda din dator, Mac, smartphone eller surfplatta på alla offentliga Wi-Fi-surfpunkter utan bekymmer.?

Därför behöver du VPN

Tänk på alla gånger du har varit på språng och läst e-postmeddelanden i kön på kaféet eller kontrollerat ditt bankkonto i doktorns väntrum. Om du inte var inloggad på ett privat WiFi-nätverk som krävde lösenord var alla data som skickades sannolikt tillgängliga för främlingar som lyssnade med på samma nätverk. Den kryptering och anonymitet som ett VPN-nätverk ger skyddar alla dina onlineaktiviteter: Sändning av e-post, onlineköp och betalning av räkningar. VPN-nätverk gör dig också anonym på webben.

Man-in-the-middle-angrepp
Ett av de vanligaste hoten på dessa nätverk kallas Man-in-the-Middle-angrepp (MitM). Ett MitM-angrepp kan i grunden beskrivas som en form av avlyssning. När en dator ansluter till internet överförs data från A (datorn) till B (tjänsten/webbplatsen) och sårbarheter kan ge en angripare möjlighet att komma in mellan dessa överföringar och ”läsa” dem. Det som du trodde var privat, är inte det.

Icke-krypterade nätverk
Kryptering innebär att meddelanden som skickas mellan din dator och den trådlösa routern är i form av en ”hemlig kod”, så att de inte kan läsas av andra som inte har nyckeln till koden. De flesta routrar kommer med avslagen kryptering som standard och därför måste den slås på när nätverket konfigureras. Om nätverket konfigurerades av en IT-expert är det högst troligt att krypteringen är aktiverad. Det finns dock inget säkert sätt att avgöra om det är gjort.

Distribution av skadlig kod
På grund av sårbarheter i programvaran finns det också sätt på vilka hackare kan placera skadlig kod i din dator utan att du upptäcker det. En sårbarhet i programvaran är ett säkerhetshål eller en svaghet i operativsystemet eller programvaran. Hackare kan utnyttja denna svaghet genom att skriva kod som riktar sig mot en specifik sårbarhet och sedan placera skadlig kod på din enhet.

Avlyssning
Cyberbrottslingar kan köpa speciell programvara och till och med enheter som hjälper dem att avlyssna WiFi-signaler. Med den här tekniken kan hackare få tillgång till allt du gör online – från att se hela webbsidor du har besökt (inklusive all information du fyllde i medan du besökte webbsidan) för att registrera din inloggningsinformation och även kapa dina konton.

Skadliga surfpunkter
En skadlig åtkomstpunkt lurar offren att ansluta till vad de tror är ett legitimt nätverk, eftersom namnet verkar vara korrekt. Låt oss till exempel anta att du övernattar på hotell och vill ansluta till hotellets WiFi-nätverk. Du kanske tror att du väljer rätt nätverk när du klickar på det nätverk som visar hotellets namn. Men så är det inte. I stället har du anslutit till en skadlig surfpunkt konfigurerad av cyberbrottslingar, som nu har tillgång till din känsliga information.

På säkert avstånd
VPN-nätverk skapar i grunden en datatunnel mellan ditt lokala nätverk och en utgångsnod på en annan plats som kan vara tusentals kilometer bort, vilket gör att det ser ut som om du är någon annanstans.

Så här väljer du VPN
När du använder offentliga WiFi-nätverk skyddas du bäst genom att använda en VPN-lösning som till exempel Norton WiFi Privacy.

Här är ett antal frågor du bör ställa när du väljer VPN-leverantör:

 • Är det här en gratis VPN-tjänst med inbyggda annonser? Skickar de dina personuppgifter till sina annonsörer som ”betalning” för att du använder deras ”gratis VPN-tjänst”? En väl ansedd VPN-tjänst spenderar mycket pengar på att säkra nivån på tjänsten och ge support till sina kunder. Tänk på att företagen måste få betalt på ett eller annat sätt för att kunna driva sin VPN-tjänst. Frågan är vad de samlar in och hur.
 • Respekterar de ditt privatliv? Poängen med att använda ett VPN-nätverk är att skydda ditt privatliv, så det är viktigt att din VPN-leverantör också respekterar ditt privatliv. De måste ha som policy att aldrig spåra eller logga dina onlineaktiviteter.
 • Använder de det senaste protokollet? OpenVPN ger större säkerhet än andra protokoll, som till exempel PPTP.
 • Sätter de datagränser? Beroende på hur du använder internet kan bandbredden vara av stor betydelse för dig. Se till att deras tjänster uppfyller dina behov genom att kontrollera att du får full och obegränsad bandbredd utan datagränser. Kom ihåg att vissa produkter kanske är gratis, men i stället kommer du att bli utsatt för regelbunden reklam.
 • Var finns servrarna? Du måste bestämma vilka serverplaceringar som är viktiga för dig. Om du vill att det ska se ut som om du använder internet från ett specifikt område ska du kontrollera att det finns en server i det landet.
 • Vill du kunna konfigurera VPN-åtkomst på flera enheter? Om du liknar den genomsnittliga konsumenten använder du mellan tre och fem enheter. Helst vill du kunna använda VPN på alla samtidigt.

Bra tips och råd till dina kunder

Tips för att bli av med e-postbedrägerier

Läs mer här

Sju tips för att förhindra ransomware

Läs mer här

5 sätt att bli av med skadlig kod

Läs mer här

Köp Norton idag – se produkterna här!

*Virus Protection Promise: För att vara berättigad till Virus Protection Promise ska du ha en kvalificerad Norton-prenumeration och du ska också ha köpt, förnyat eller uppgraderat Norton-prenumerationen direkt hos Symantec eller aktiverat den automatiska förnyelsen hos Symantec om du inte har Norton Small Business.

Om en Norton-expert inte kan ta bort viruset från enheten har du rätt till återbetalning baserat på det pris som du har betalat för den innevarande perioden av den kvalificerade Norton-prenumerationen. Om du köper ett Norton-paket (en kvalificerad Norton-prenumeration tillsammans med ett annat Norton-erbjudande) kommer återbetalningen att vara begränsad till producentens rekommenderade säljpris för den kvalificerade Norton-prenumerationen i den innevarande prenumerationsperioden, och beloppet kan inte överstiga det totala priset som du har betalat för paketet. Om det köpta paketet omfattar en kvalificerad Norton-prenumeration med ett program som inte är från Norton kommer återbetalningen vara begränsad till producentens rekommenderade säljpris för den aktuella Norton-prenumerationen i den innevarande prenumerationsperioden, och beloppet kan inte överstiga det totala priset som du har betalat för paketet.

Återbetalningen beräknas exklusive rabatter eller mottagna återbetalningar, försändelseavgifter och andra avgifter, med undantag för vissa stater och länder där frakt, försändelseavgifter och andra avgifter kan återbetalas. Återbetalning gäller inte skador som har uppstått på grund av ett virus. På Norton.com/guarantee hittar du mer information om kvalificerade Norton-prenumerationer.