Vilka är vi?

Contour Design är marknadsledande inom forskning, utveckling och design av ergonomiska datormöss som RollerMouse, Unimouse och Contour Mouse. Contour Design Inc. grundades 1995 av Steve Wang och har sitt huvudkontor i Windham i New Hampshire, USA. Bolaget ansvarar för produktutveckling och den dagliga verksamheten i Nordamerika.

Ända sedan vi lanserade vår första ergonomiska mus har vi varit marknadsledande på området. Vår prisbelönta ergonomiska datormus – RollerMouse Red – är ett resultat av många års målmedveten forskning, utveckling och design. Vi har under åren lyckats förändra synen på ergonomiska datormöss, från att de uppfattats som redskap för några få till att bli redskap för alla som vill förebygga datorrelaterade skador.

Det som får många att investera i en ergonomisk datormus är inte längre enbart att man vill behandla symptom utan att man vill förenkla och effektivisera vardagen. Contour Design utvecklar med andra ord ergonomiska redskap som förbättrar arbetsmiljön för de flesta människor.

Läs mer här

Att använda RollerMouse kan minska smärta. Du läser troligtvis denna sida eftersom du redan har problem med smärta orsakad av datorrelaterade förslitningsskador, karpaltunnelsyndrom, tennisarmbåge, musarm eller liknande.

Att använda en traditionell datormus leder ofta till problem eftersom armen översträcks och belastas. Med RollerMouse får du en ergonomisk mus som vid regelbunden användning kan förebygga, lindra och minska smärta och problem som t.ex. musarm och karpaltunnelsyndrom.

Contour Mouse

En datormus anpassad för din hand.

En avslappnad arbetsställning börjar i handleder och underarmar. Se därför till du får det bästa stödet för dina händer med den ergonomiska Contour Mouse.

Se produkter här

Contour RollerMouse Red Wireless

RollerMouse Red Wireless och Red plus Wireless är designad för att ge full kontroll och samtidigt den rörelsefrihet som den trådlösa anslutningsmöjligheten ger. Jobbar du i ett flexibelt kontorslandskap eller behöver du bara byta plats då och då? I båda fallen passar den nya trådlösa versionen bra och du kan dra nytta av de fördelar som Contour RollerMouse ger. Om du tillbringar en stor del av din tid framför en dator är det viktigt att du sitter bra. Med en centrerad mus som RollerMouse från Contour blir arbetet framför datorn mindre krävande.

Se produkter här Hämta kundmaterial

Unimouse – Framtidens datormus

En varierad arbetsställning är grunden för en bra ergonomi. Därför har Unimouse fyra leder som kan ställas in steglöst, så att du kan hitta den handställning som passar dig bäst. Med Unimouse kan du enkelt variera din handställning under arbetet. På så sätt använder du olika muskler och undviker att kroppen utsätts för statisk belastning.

Unimouse är komfort genom rörelse för både höger- och vänsterhänta – Välkommen till framtidens datormus!

Se produkter här