Bli din kunds viktigaste sparringpartner

Lenovo har varit en viktig partner för företag runt om i världen ända sedan 1992. Företaget har troget levererat ett verktyg som möjliggör allt från drift till innovation i en och samma flexibla lösning – ThinkPad.

Genom ett utvecklingsarbete som pågått i 25 år har ThinkPad blivit en ledande bärbar dator på marknaden. För tusentals företagare är ThinkPad den viktigaste affärspartnern i vardagen och en aktiv resurs som bidrar till att affärsmålen uppnås.


Hjälp beslutsfattarna att göra rätt investering


Eftersom ThinkPad-familjen hela tiden växer kan det vara svårt för företagarna att se vilken modell som bäst passar deras behov och målsättningar.

Som Lenovo-återförsäljare är du en viktig partner för företag i samband med att de fattar beslut om nya IT-investeringar. ALSO guidar dig genom fyra grundläggande ThinkPad-serier för fyra olika målgrupper och behov. Du får snabbt en överblick som ger dig möjlighet att vägleda alla typer av företag till det bästa valet.

Nya namn – och många nya fördelar

Under sommaren 2020 byter alla Lenovo ThinkPad namn. Lenovo har även uppdaterat många av modellerna och gjort dem ännu snabbare, mer flexibla eller lättare.

Bland annat...

Den senaste standarden wifi 6 är integrerad i X-, T- och L-serien.

Extra snabb, integrerad lte cat 9/16 wwan-anslutning i X1 Carbon, X1 Yoga, X13, X13 Yoga, T14, T14s, T15, L14 och L15.

Nya kontrollknappar gör det enkelt att hantera samtal och gruppmöten.

2-4 dolby-högtalare för en komplett ljudupplevelse i alla X- och T-modeller.

Många modeller levereras med CO2-offset och Premier Support-tjänst.

Utforska de nya tjänsterna

AMD eller intel kan väljas på en rad modeller: T14, T14s, L4, L15, X13, E14 och E15.

bland annat...

T-serien

Perfekt för ambitiösa medarbetare på språng

T-seriens datorer har extremt hög prestanda som gör dem kraftfulla nog för mycket krävande arbetsuppgifter. Samtidigt har de alla en tunn och lätt design, och en imponerande batteritid – en kombination som gör dem till det enda rätta valet för ambitiösa medarbetare på språng.

T14 är en kraftfull, tunn och lätt dator på bara 1,46 kg med en batteritid på upp till 16 timmar. T14 kan fås med 10:e generationens Intel® Core i5/i7 vPro- eller 3:e generationens AMD® Ryzen R7 PRO-processor – båda så pass kraftfulla att de enkelt hanterar krävande arbetsuppgifter. S-modellen T14S har samma kraftfulla hårdvara, men är ännu mer nedbantad och väger bara 1,27 kg. Batteriet i T14S håller i upp till 20 timmar trots det slanka formatet.

T15 är en något större version av T14 och har samma kraftfulla innehåll, men i stället en 15,6" Dolby® Vision 4K UHD IPS-skärm med möjlighet till 500 nits och pekfunktion. Tangentbordet har separat sifferblock och levereras med helt nya kontrollknappar för hantering av samtal och gruppmöten. Allt detta gör T15 perfekt för datadrivna medarbetare som behöver en stor och kraftfull dator utan att vara beroende av en arbetsstation.


ALSO-pris från 8 700,00 SEK

De största fördelarna med T14, T14S och T15

 • Multitasking blir rena barnleken med grafikkorten NVIDIA eller AMD Radeon Vega i kombination med den senaste Intel® Core- eller AMD® Ryzen-processorn.
 • Enorm batteritid – upp till 20 timmar med T14S och Rapid Charge-teknik för snabb laddning.
 • För ThinkPad T14, T14S och T15 garanteras 100 % datasäkerhet under datorns hela livslängd.
 • en enastående audiovisuell upplevelse. T15 levereras med en av de bästa skärmarna på marknaden – Dolby® Vision 4K UHD IPS och Dolby® Audio högtalare


Medarbetarmålgrupp

De uppgraderade modellerna i T-serien, T14, T14S och T15, är utpräglade företagsdatorer för medarbetare som behöver prestanda för multitasking liksom snabb och enkel navigation på resande fot. De är perfekta för ambitiösa konsulter som inte vill kompromissa med vare sig kvalitet eller design. T-seriens senaste modeller är robusta företagsdatorer av högsta kvalitet – i en enastående lätt och läcker förpackning.


Ladda ned datablad för T14, T14S och T15

köp T14 köp T14S köp T15

*vikten varierar beroende på konfiguration

L-serien

Perfekt för större företag – med flera avdelningar

L-seriens L14 och L15 är moderna företagsdatorer som uppfyller alla viktiga IT-behov på större företag – utan att spränga datorbudgeten. Båda finns med 10:e generationens Intel® Core- eller 3:e generationens AMD® Ryzen-processor samt med grafikkorten AMD Radeon Vega eller Intel® UHD. Det är egenskaper som tillsammans ger gedigen prestanda och robusthet – precis som du kan förvänta dig av en Lenovo ThinkPad.

Förutom god stabilitet och hög prestanda levereras L14 och L15 med TPM 2.0-chip och fingeravtrycksläsare som skyddar företagets information – oavsett var i världen medarbetarna befinner sig.

14 är en stabil, säker och kostnadseffektiv lösning. Ett smart val för företagsmiljöer med högt tempo och många möten. L15 har något större skärm som ger ännu bättre designupplevelse och gör datorn perfekt för kreativa miljöer där programvara för ritningar, arkitektur och grafik används dagligen.

Medarbetare som vill ha en mer kompakt L-modell kan välja L13 eller L13 Yoga med 13" skärm och en vikt på bara 1,38 kg. Det mindre formatet påverkar dock inte deras prestanda, robusthet och säkerhetsfunktioner. Liksom övriga L-modeller är de utrustade med en 10:e generationens Intel® Core-processor, Intel® UHD-grafikkort och en PCle SSD-hårddisk på 1 TB. De har även Rapid Charge (snabbladdning) och kan levereras med FHD-pekskärm och IR-kamera. L13 Yoga kan vändas 360 grader och är därmed perfekt för säljare på resande fot som behöver ett kompakt och flexibelt presentationsverktyg i högsta kvalitet.


ALSO-pris från 5 664,00 SEK

De största fördelarna med L13, L13 Yoga, L14 och L15

 • WiFi 6-standard och en lång rad inbyggda ingångar som gör det enkelt att ansluta olika applikationer.
 • Upp till 64 GB DDR4 2 DIMM och de senaste Intel- eller AMD-processorerna till ett budgetvänligt pris.
 • Med en vikt på bara 1,38 kg är de lätta att bära med sig mellan mötena.

Medarbetarmålgrupp

De här modellerna är perfekta för större företag som behöver en flexibel lösning på olika avdelningar. Såväl L13 och L13 Yoga som L14 och L15 uppfyller alla krav som hårt arbetande proffs i olika branscher och avdelningar måste hantera under sin arbetsdag och är därför idealiska för större datorinköp.


Ladda ned datablad för L13, L13 Yoga, L14 och L15

Köp L13 Köp L14 Köp L15

*vikten varierar beroende på konfiguration

E-serien

Budgetvänliga och perfekta för mindre företag

E-seriens bärbara datorer är de mest budgetvänliga modellerna i Lenovos ThinkPad-serie. De är utrustade med upp till 10:e generationens Intel® Core-processorer och grafikkortet Intel® UHD med AMD Radeon RX 640 som gör dem till högkvalitativa företagsdatorer som passar en bred medarbetarmålgrupp.

E14 och E15 har båda lång batteritid, 12,8 respektive 12,2 timmar, flexibla lagringslösningar och en robust maskinvara som är enkel att uppgradera. Ett smart val – för både företagets produktivitet och ekonomi.

E15 med 15,6" skärm är den perfekta lösningen för mindre företag medan den något mindre E14-modellen med 14" skärm är ett smart val för mobila kontorsmiljöer med flexibel möteskultur. E-serien är en fantastisk kombination av kvalitet och pris, vilket gör den perfekt för mindre företag som vill ge sina medarbetare en stabil och pålitlig ThinkPad till ett överkomligt pris.


ALSO-pris från 5 250,00 SEK

De största fördelarna med E14 och E15

 • Budgetvänlig ThinkPad av hög kvalitet.
 • Hög säkerhet – ett diskret TPM 2.0-chip krypterar och skyddar data.
 • Både E14 och E15 har Intel® UHD eller AMD Radeon RX 640-grafikkort.
 • En fantastisk IPS-skärmupplevelse med inbyggt bländskydd.

Medarbetarmålgrupp

E-serien är ett utmärkt val för medarbetare som behöver en robust vardagsdator som de kan lita på. E14 och E15 har högkvalitativa Intel-processorer och Intel® UHD-grafikkort med AMD Radeon RX 640 som gör dem mycket tåliga. En vikt på bara 1,69 kg innebär också att E14 är ett klokt val för medarbetare på språng.


Ladda ned datablad för E14 och E15

Köp E14 Köp E15

*vikten varierar beroende på konfiguration

X-serien

För kreativa miljöer och krävande arbetsuppgifter
– även för medarbetare på språng

ThinkPad X-modellerna har bäst prestanda, störst lagringskapacitet och kortast svarstid av alla datorer i Lenovos redan imponerande ThinkPad-sortiment. Det gör dessa modeller till det självklara valet för medarbetare med mer krävande arbetsuppgifter, t.ex. inom kreativa branscher som arkitekt- och ingenjörsföretag.

X13 bevisar att även en bärbar dator kan erbjuda mycket kraft – även i ett extremt kompakt format. X13 väger endast 1,22 kg och är utrustad med 10:e generationens Intel® Core i7- eller AMD® Ryzen R7 PRO-processor, RAM-minne upp till 32 GB DDR4 (2 667 MHz2) och en PCIe SSD-hårddisk på upp till 2 TB. Med AMD-processorn får användaren 20–40 % högre prestanda trots 40 % lägre batteriförbrukning – X13 har en batteritid på 17,5 timmar.Förutom processor, RAM-minne och hårddisk av högsta klass har X13 även innovativa funktioner som Modern Standby, Wake On Voice och PrivacyGuard som möjliggör väckning från standby på en sekund, lösenord i form av röstkommando och skydd mot att obehöriga personer kan se informationen som användaren arbetar med.

X13 Yoga är ett perfekt 3-i-1-verktyg som ger medarbetare och konsulter på resande fot ännu mer flexibilitet. Denna modell kan enkelt förvandlas till en surfplatta eller en stående presentationsskärm.

Både X13 och X13 Yoga levererar imponerade datorkraft i ett lätt och flexibelt format, men modellerna X1 Carbon och X1 Yoga ligger på en ännu högre nivå. X1 Carbon är den ultimata ThinkPad-datorn för företag som vill ge sina medarbetare det bästa som marknaden kan erbjuda. En vikt ned mot 1,09 kg och en batteritid på hela 18,5 timmar gör att medarbetarna utan vidare kan ta med sig dessa extremt kraftfulla ThinkPad-datorer överallt. Både X1 Carbon och X1 Yoga är utrustade med 10:e generationens Intel® Core U i7 vPro-processor och grafikkortet Intel® UHD 620. De har även en Dolby® Vision-skärm och hela fyra Dolby® Atmos®-högtalare för den ultimata, audiovisuella upplevelsen. X1 Carbon och X1 Yoga hör till de första datorerna från Lenovo som är Intel® Athena-certifierade.


ALSO-pris från 20 000,00 SEK

De största fördelarna med X13, X13 Yoga, X1 Carbon och X1 Yoga

 • X-modellerna har marknadens bästa prestanda – i den mest flexibla förpackningen. En dator för både medarbetare och IT-administratörer som vill ha en förstklassig ThinkPad.
 • Dolby Vision-skärm med imponerande färgskala och fyra Dolby® Atmos®-högtalare säkerställer bästa möjliga audiovisuella upplevelse.
 • Innovativa funktioner som ThinkShutter kameralock, ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare.

Medarbetarmålgrupp

Om din kund är inköpare för en kreativ organisation med stora ambitioner kommer han eller hon absolut inte att ångra köpet av en X-modell. X1 Carbon är den lättaste ThinkPad-modellen på marknaden och därför rätt val för medarbetare med krävande arbetsuppgifter och en arbetsdag fylld av möten och presentationer. På Lenovo anser de själva att X-modellerna är de perfekta ThinkPad-datorerna som uppfyller alla krav – från storlek till lagringskapacitet.


Ladda ned datablad för X13, X13 Yoga, X1 Carbon och X1 Yoga

Köp X1 Köp X13

*vikten varierar beroende på konfiguration

Nya ThinkPads med inkluderade tjänster

Alla nya ThinkPads levereras med Lenovos helt nya CO2-offset-tjänst.

Samtidigt har många av modellerna Premier Support, vilket ger fördelaktiga möjligheter till enkel och snabb IT-support.

Utforska Premier Support Utforska CO2-offset

Kontakt

Kontakta våra Lenovo-specialister om du har frågor eller behöver sparring i din Lenovo-försäljning eller företagets utveckling.

KONTAKTA ALSOS LENOVO-SPECIALISTER