1. Back

2017-aug-25 - Kista (Stockholm)

ESET och ALSO i avtal om Skandinavisk distribution

Eurosecure, exklusiv leverantör för ESET i Norden, har tecknat samarbetsavtal med den internationella distributören ALSO för distribution i de nordiska länderna. Avtalet gäller från och med augusti 2015 och innefattar både boxade och elektroniska produkter för hemanvändare.

Det nya skandinaviska avtalet innebär att ALSO kommer att kunna förse återförsäljare i Danmark, Norge och Sverige med säkerhetsprodukter från ESET. ALSO kommer leverera såväl boxade ESET-produkter som elektroniska ESET-licenser (ESD) till återförsäljare från och med den 10 september 2015. Gratis support ingår till både distributör, återförsäljare och slutanvändare.

– Behovet av en Skandinavisk partner har funnits länge och genom att täcka upp flera länder kommer ALSO att förenkla vårt arbete avsevärt. Vår försäljning har vuxit kraftigt i kanalen trots att antivirusmarknaden har försvagats under en period och nu hoppas vi att vi får ytterligare fart. Tillsammans med ALSO kommer vi att kunna ge ännu bättre service och vi vet att det uppskattas av marknaden, säger Jim Sadejeff, Sales Manager på Eurosecure.

ESET har sedan länge haft ett gott samarbete med ALSO i andra europeiska länder, där särskilt Tyskland har utmärkt sig på ett positivt sätt. För ESETs del innebär det nya avtalet en bra möjlighet att nå en bredare marknad i Skandinavien, där ESET framförallt i Danmark och Norge har saknat en distributörspartner som kan förse återförsäljare med företagets marknadsledande säkerhetsprodukter.

– ALSO strävar alltid efter att erbjuda bra produkter som efterfrågas av våra återförsäljare. Vi är nöjda över att kunna erbjuda marknaden ESETs produkter med support och personlig service, säger Eva Forsgren, Country Manager ALSO Sweden AB.

Även Sverige påverkas av avtalet med ALSO, då många befintliga återförsäljare uttryckt önskemål om ett samarbete med ALSO Sweden AB. Eurosecure och ESET har en uttalad målsättning om att i största möjliga mån gå genom kanalen och samarbetet med ALSO pekar tydligt i samma riktning.

– Vi lyssnar alltid till våra kunder och partners och försöker så långt det är möjligt att tillgodose de behov som finns. Det unika upplägg vi har med våra återförsäljare gäller även när de gör sina inköp genom någon av våra distributörpartners, avslutar Jim Sadejeff.

För ytterligare information:

Eurosecure / ESET
Jim Sadejeff, Sales Manager
E-post: jim@eurosecure.com
Tel: +46 (0)70 50 88 399

ALSO Sweden AB
Dan Nilsson, Business Developer
E-post: dan.nilsson@also.com
Tel: +46 (0)768 34 05 99

Om ESET

ESET grundades 1992 och är en global leverantör av säkerhetslösningar för både privatpersoner och företag. Det världsberömda ESET NOD32 Antivirus är branschledande inom proaktiv detektering av skadlig kod och håller världsrekordet i antal utmärkelser från Virus Bulletin (“VB100-awards“). ESET har dessutom den längsta obrutna serien av VB100-utmärkelser av alla antivirusföretag och har inte missat ett in-the-wild-virus sedan testerna inleddes 1998.

ESET har sitt globala högkvarter i Bratislava och kontor i San Diego, Buenos Aires Singapore, Jena, Prag och São Paolo. Dessutom finns forskningscenter i Bratislava, San Diego, Buenos Aires, Singapore, Prag, Košice, Krakow, Montreal, Moskva samt ett omfattande partnernätverk i över 180 länder. Eurosecure, ett svenskt säkerhetsföretag med säte i Kungälv, innehar generalagenturen för ESETs samtliga produkter i alla de nordiska länderna.

Om ALSO

ALSO Sverige AB tillhör ALSO Holding AG (Emmen/Schweiz). ALSO förenar leverantörer och köpare inom IT-branschen. Företaget erbjuder tjänster på alla nivåer i IT-värdekedjan - från en enda källa. På den europeiska B2B-marknaden, bundlar ALSO logistik-, leverantörs-, distributions- och IT-tjänster samt finansiella och digitala tjänster tillsammans i individuella servicepaket. ALSOs portfölj innefattar mer än 160 000 artiklar från cirka 350 leverantörer. Koncernen har cirka 3 400 anställda i hela Europa. Under verksamhetsåret 2014 (per den 31 december), genererade bolaget en nettoomsättning på 7,2 miljard euro. Majoritetsägare i ALSO Holding AG är Droege Group, Düsseldorf, Tyskland. Ytterligare information finns på www.also.com.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Karina Westlund
+46 8 6339012
human-resources-se@also.com