2022-okt-20

ALSO är distributionspartner EMEA för 3D-skrivare från Sintratec

Det Schweiziska företaget Sintratec AG är en leverantör av förstklassiga lösningar för selektiv lasersintring (SLS), där tredimensionella objekt produceras lager för lager med hjälp av laserstrålar. Företaget erbjuder en komplett lösning från programvara till 3D-skrivare och material till efterbehandling; rådgivning och service är också en del av den användarvänliga portföljen.

Jämfört med konventionell produktion erbjuder SLS 3D-utskriftsprocessen ett antal fördelar: tack vare laserns precision kan de mest komplexa delarna produceras, robusta och stöt tåliga, utan behov av stödstrukturer. Flexibla och stretchiga föremål kan också skrivas ut tack vare det breda utbudet av SLS-material. Dessutom tillåter SLS hög genomströmning till en låg kostnad per del.

Användningsområdena är därför många: Sintratecs 3D-skrivare kan användas inte bara för prototypkonstruktion och forskning utan även för produktion. Tack vare sls-produktionssystemets modulära utformning är snabb skalning lika möjlig som den perfekta anpassningen till respektive kundbehov.

Fredrik Nicklasson, "Med tanke på de pågående osäkerheterna i leveranskedjan fortsätter 3D-utskrift att öka i betydelse som ett decentraliserat produktionsalternativ. Vi är glada över att kunna integrera Sintratec, en annan leverantör av 3D-utskrifter, i vårt ekosystem. Med vår omfattande portfölj inom detta område erbjuder vi omfattande och kompetenta lösningar för alla behov."


ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Emmen/Schweiz) är en av de ledande teknikleverantörerna för IKT-industrin, för närvarande aktiv i 29 europeiska länder och i totalt 144 länder över hela världen via PaaS-partners. ALSO-ekosystemet omfattar en total potential på cirka 120 000 återförsäljare, till vilka vi erbjuder hårdvara, programvara och IT-tjänster från mer än 700 leverantörer i över 1450 produktkategorier. I den cirkulära ekonomins anda tillhandahåller företaget alla tjänster från tillhandahållande till upparbetning från en enda källa. Affärsverksamheten omfattar områdena Supply, Solutions och Service. Utbudet omfattar transaktionssortimentet av hård- och mjukvara. Solutions stödjer kunderna i utvecklingen av skräddarsydda IT-lösningar. Prenumerationsbaserade molnerbjudanden samt plattformar för cybersäkerhet, virtualisering och AI är kärnan i tjänsteområdet. Huvudägare är Droege Group, Düsseldorf, Tyskland. För mer information, besök: https://also.com.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Fredrik Nicklasson
+46 76 8340110
fredrik.nicklasson@also.com