1. Tillbaka

2020-sep-25 - Kista (Stockholm)

Multifaktorautentisering: Maximal säkerhet för ditt konto

Med den nya multifaktorautentiseringen (MFA) erbjuder ALSO kunder till ALSO-webshoppen högsta möjliga säkerhet och skydd så att deras konton skyddas mot bedrägerier och hacking.

Med ALSO-webshopens nya multifaktorautentisering blir säkerheten mycket högre, eftersom det finns minst två faktorer eller hinder som en hacker behöver ta sig igenom. Lösningen är väldigt enkel: den bygger på ett tidsbaserat engångslösenord (TOTP). Allt som användare behöver göra är att installera en kostnadsfri app som kan generera tidsbaserade lösenord (t.ex. MS Authenticator). Efter den första installationen anger man sedan bara en kod som genereras kontinuerligt var 30: e sekund varje gång man vill gå in i webbshoppen.

MFA hjälper till att skydda företagsdata genom att lägga till ytterligare ett säkerhetslager. Information är säkrare eftersom potentiella tjuvar skulle behöva stjäla både lösenord och telefon. Dessutom är telefoner vanligtvis låsta, vilket kräver en PIN-kod eller ett fingeravtryck för att låsa upp, vilket gör det än mindre användbart om någon vill använda MFA. Det är ett snabbt steg mer att ta i processen, men ger betydligt högre säkerhet för varje kund.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Fredrik Nicklasson
+46 768 34 01 10
fredrik.nicklasson@also.com