Arbetsplats som en tjänst (WaaS)

Lösningen i korthet: Tillhandahåller/hyr ut moderna IT-arbetsplatser utan besvär eller stora kostnader, samtidigt som du får 360° support för både hård- och mjukvara.

Slutkundens profil

 • Målsegment: Branschöverskridande.

 • Målgrupp: Slutkunder med en överbelastad IT-avdelning eller utan egen IT-avdelning, kunder som vill ha ny hårdvara eller som vill skydda sitt kassaflöde.

 • Storlek: 1 till 50 arbetsplatser (> 50 på begäran: projektverksamhet med individuella erbjudanden).

Bakom kulisserna

Lösningskomponenter

 • Leverantörer: ingen begränsning, i princip alla ALSOs leverantörer och återförsäljare.

 • Produkter: hårdvara + supportpaket + elektronikförsäkring + förstahandssupport (18, 24, 36, 48 månaders kontrakt).

 • Partnertjänster: molntjänsteleverantör, egna hanterade tjänster, konsulttjänster.

Mervärde

 • Helt hanterad arbetsplats från en enda källa, inklusive hårdvara, mjukvara, hanterade tjänster och enhetshantering.
 • Transparenta månatliga IT-kostnader med hyrd hårdvara
 • Gratis returer i slutet av perioden, inklusive certifierad radering av uppgifter.
 • Enkel skalbarhet
 • Skydd i händelse av skada inkl. kostnadsfri supporttelefon dygnet runt.


Möjliga tillämpningar

Arbetsplatser är inte bara kontor! Den pågående digitaliseringen i skolor drar också nytta av WaaS-konceptet. I det här fallet kallar vi det CaaS (Classroom as a Service).

Smarta mötesrumslösningen är perfekt att kombinera med WaaS. Detta utrustar hela kontoret med möbler och enheter, och allt detta med attraktiva finansieringsmodeller.


Vem kommer att dra nytta av lösningen och hur?

Ledningen kan byta ut gammal hårdvara utan stora utgifter.

Inköpsavdelningen kan räkna med exakta och förutsägbara månatliga IT-kostnader.

IT-hanteringen får maximal skalbarhet.

Säljare är optimalt skyddad i händelse av skador.


ALSOs arbetsplatslösning i detalj

Känner du att du redan känner WaaS-universumet som din egen innerficka? Har det inte kommit något nytt på länge? Fel!

ALSO förnyade WaaS genom att se på konceptet på ett nytt och bättre sätt. Nya modeller, enklare hantering och konsekvent attraktiva kostnader. Trenden går helt klart mot behovsorienterad användning med 360°-service. Att göra överdimensionerade inköp och bli missnöjd hör till det förflutna. Vårt magiska ord är: ALSO Workplace-as-a-Service. Konceptet är framtidsinriktat och kommer snart att gå från att vara en trend till norm. Vi är säkra på det.

Koppla in, slå på och börja arbeta. Så enkelt är det moderna kontorslivet med ALSO WaaS. Det finns många saker att tänka på när man utrustar arbetsplatser. Upphandling, leverans, kundsupport, säkerhetsfrågor, underhåll och uppgraderingar kan vara stora logistiska och ekonomiska utmaningar för återförsäljare.

Vi gör det enkelt! Med ALSO WaaS beställs enheterna enkelt via ACMP:en och anländer till slutkunden korrekt konfigurerade, utan att återförsäljaren behöver ta hand om enheterna. Denna enhetshantering visar mycket tydligt att WaaS inte bara handlar om smidig finansiering av hårdvara, det handlar om att erbjuda ett attraktivt komplett paket som kombinerar alla steg fram till fakturering via molnmarknadsplatsen.

Och det är inte enda skälen till att du bör välja WaaS från ALSO. ALSO WaaS självbetjäning erbjuder nu något mycket speciellt! Återförsäljare har möjlighet att driva sin egen WaaS-webbshop inklusive en konfiguration som en white label-lösning. Portföljunderhåll och digital marknadsföring sköts också av ALSO. Det gör det möjligt för partners att koncentrera sig helt och hållet på leadgenerering och annat .

Eftersom flexibilitet alltid spelar en viktig roll har ALSO två WaaS-modeller i rockärmen för sina partners: Handelsmodellen och provisionsmodellen. Den förstnämnda modellen består av ett avtal mellan återförsäljaren och slutkunden med efterföljande försäljning till ALFS (ALSO Financial Services). På begäran kan detta också märkas med din egen logotyp. Det gör det möjligt för återförsäljare att ta hänsyn till hårdvaruförsäljning för partnerprogram. Provisionsmodellen gör det möjligt att generera provisioner på mellan 50 och 200 euro per plats under olika kontraktslängder. Detta innebär ett direkt avtal mellan ALFS och slutkunden. Återförsäljarna kan enkelt boka via ACMP efter att en förfrågan och ett erbjudande, medan ALFS tar hand om resten. Vi kan snabbt ta reda på vilken modell som är rätt val för dig under möte.


Hur drar slutkunden nytta av lösningen?

Förutom den uppenbara fördelen med att kunna använda utrustning och programvara som är skräddarsydda efter behov till exakt förutsägbara kostnader när som helst, finns det ännu fler attraktiva funktioner i denna lösning. WaaS-tjänstekonceptet erbjuder support dygnet runt, vårdpaket och försäkringar, återlämning i slutet av avtalsperioden samt tillförlitlig radering av data.

Hinder som gör det svårt för slutkunder att välja WaaS? Det finns inga!


WaaS - finns det ett stort mervärde för ALSO-partners?

Vår ALSO Cloud Marketplace är en riktig universalprodukt, men det visste du redan. Den erbjuder ännu mer när det gäller WaaS. ACMP fungerar som en central plattform och leverantör för allt arbetsplatsrelaterat som hårdvara, programvara och olika tjänster. Kostnader och risker hålls till ett minimum, eftersom ALSO Financial Services tar hand om kreditkontroller och administration samt själva finansieringen. Men det slutar inte där, ALSO sköter även support och returer åt dig. Vad väntar du på? Kom i gång med WaaS!

För mer information:

Datacenter.Sverige@also.com