2024-jan-16 - Kista (Stockholm)

ALSO meddelar tillgängligheten av Microsoft Copilot för MS 365 för distributionskanalen

Marknaden för generativ AI förväntas uppgå till 22 miljarder euro 2025, vilket är dubbelt så mycket som i 2023. Microsofts senaste drag sätter nu återförsäljare i en position där de kan dra nytta av denna möjlighet. Microsoft Copilot för Microsoft 365 lanserades ursprungligen för ett begränsat antal enterprisekunder. Från och med idag är den tillgänglig för alla molntjänstleverantörer (CSP). ALSO-partners kan nu utöka sin generativa AI-baserade portfölj och erbjuda den till kunder av alla storlekar.

Detta är desto mer relevant eftersom den minsta beställningskvantiteten har minskat avsevärt. Det var tidigare 300 användare och har nu reducerats till en enda användare. Denna flexibilitet i åtkomsten gör det möjligt för ett stort antal små och medelstora företag att utforska möjligheterna med Copilot med minimal initial investering.

Dessutom har Microsoft förenklat kraven för befintliga Microsoft 365-prenumerationer. Kunder kan nu komma åt Copilot från Business Standard-nivå och framåt, vilket skapar en övertygande och kostnadseffektiv kombination av Microsoft 365- och Copilot-tjänster.

ALSO AI Academy har åtagit sig att stärka pre-sales, sales och tekniska team för alla channelpartners. Den dedikerade utbildningsserien fokuserar på utveckling och integrering av Copilot för M365-applikationer. Dessutom kommer stöd att ges för att skapa och marknadsföra Microsoft Copilot- och Azure AI-tjänster. Initiativet syftar till att utveckla effektiva marknadsstrategier och öka kundernas intresse för dessa tekniker.

CSP:er och andra partners som vill lägga till generativ AI i sitt erbjudande kan nu enkelt få tillgång till ytterligare information och resurser via ALSO AI Academys landningssida.

ALSO – the Technologie provider  

ALSO Holding AG (Emmen/Schweiz) är en av de ledande teknikleverantörerna till ICT-industrin och är för närvarande verksamt i 30 länder i Europa och genom partners i totalt 144 länder över hela världen. ALSOs-ekosystem erbjuder cirka 120 000 återförsäljare både hårdvara, programvara och IT-tjänster från mer än 700 leverantörer i över 1450 produktkategorier. I den cirkulära ekonomins anda tillhandahåller företaget en heltäckande portfölj av tjänster, från anskaffning till renovering, allt från en enda källa. Verksamheten omfattar Supply, Solutions och Service. Supply består av transaktionella hård-och mjukvaror Solutions stödjer kunderna i utvecklingen av kundanpassade IT-lösningar. Prenumerationsbaserade molnerbjudanden samt plattformar för cybersäkerhet, virtualisering och AI är hjärtat av tjänsteområdet. Huvudägare är Droege Group, Düsseldorf, Tyskland. För mer information, besök: https://also.com.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Fredrik Nicklasson
+46 76 8340110
fredrik.nicklasson@also.com