Smarta mötesrum

Lösningen i korthet: Trådlösa presentationer, video- och telefonkonferenser, gemensam redigering av dokument. Tack vare ett brett utbud av toppmodern teknik underlättar ALSOs Smarta mötesrum givande möten utan större förberedelser.

Slutkundens profil

  • Målsegment: Branschöverskridande
  • Område: mötesrum, mötesplatser, tankesmedjor

Bakom kulisserna

Lösningskomponenter

  • Leverantörer: Du är inte bunden till en enda leverantör. Vi ger skräddarsydda rekommendationer i linje med slutkundens behov.
  • Produkter: Bland produkterna finns Samsung Flip, Mediasprint Rolling Racks, Roomz Displays, Poly Video Conference Bars, Epson Projectors, Polycom Pano, Peter Kenkel Conference Room Furniture.
  • Tjänster: konsultation, utbildning, installation.

Mervärde

  • Mer effektiva möten
  • Tidsbesparingar och kostnadsminskningar genom användning av modern teknik.
  • Optimal användning av tillgängliga utrymmen
  • Främjar grupp- och lagarbete
  • Digitalisering av information och mötesprotokoll.


Möjliga tillämpningar

Oflexibla lösningar är inte vår grej och lösningen för smarta mötesrum behöver inte begränsas till innanför fyra väggar i traditionell mening.

Befintliga mötesrum uppgraderas och ytterligare individuella komponenter kan naturligtvis installeras i foajéer eller korridorer efter behov, inget står i vägen för ad hoc-utbyte. Det är också möjligt att utrusta auditorier med videokonferensteknik, vilket tar evenemang till en ny nivå.


Vem kommer att dra nytta av lösningen och hur?

Avdelningschefer

Du kan säga hejdå till långa och tidskrävande avdelningsmöten.

Projektgrupper

Behöver inte längre klara sig utan multimedia och effektivt lagarbete.

IT-avdelningar

Krävs inte för förberedelser för uppskjutning.

Receptionister

Behöver inte utföra extraarbetet med att kontrollera om mötesrum är lediga.


Lösningen för Smarta mötesrum i detalj

Tråkiga mötesrum med en lätt dammig atmosfär och presentationsteknik som kräver mödosamma förberedelser på grund av kompatibilitetsproblem lämnar mycket att önska, men är tyvärr fortfarande ett utbrett problem.

Föreställ dig mötesrum med teknik som är tillgänglig i farten, snabbt och tillförlitligt. Låter inte det bra?

Men du kanske inte känner till någon leverantör som kan samarbeta med dig och dina kunder för att skapa skräddarsydda mötesrumslösningar och tillhandahålla allt från en enda källa? Det gjorde inte vi heller. Därför bestämde vi oss för att börja erbjuda våra smarta mötesrumslösningar med en gång.

Å ena sidan spelar mötesrummen en representativ roll inom företaget. Å andra sidan måste de fungera intuitivt och snabbt för att påskynda processerna och göra mötena effektivare. ALSO Solutions Team arbetar nära dig för att utveckla den bästa lösningen baserat på slutkundens krav och omständigheter, och kan vid behov även ta hänsyn till befintlig teknik.

Vår lösning för smarta mötesrum börjar med digitala dörrskyltar som visar rummets beläggning och bokningsalternativ och inkluderar allt som gör det lättare att presentera, kommunicera och dokumentera – oavsett leverantör. Symbiosen mellan möbler, video- och telefonkonferensteknik och all hård- och mjukvara möjliggör ökad produktivitet och förbättrar arbetsresultaten.

Förutom projektplanering och driftsättning av varje enskild lösning är drift och underhåll två viktiga faktorer som ALSO Solutions Team håller ett öga på åt dig. Ytterligare tjänster från ALSO-gruppen avlastar dig också om till exempel hårdvara måste bytas ut eller om programvaruuppdateringar ska göras.

Hur drar slutkunden nytta av lösningen?

Spontana idéer, kreativa möten och brådskande diskussioner bör helst vara möjligt på plats, annars kommer de första ansatserna och den konstruktiva dialogen snabbt att bli ett minne blott. Den viktigaste faktorn i dessa situationer är perfekt utrustade mötesrum eller tankesmedjor. Det är svårt att föreställa sig företag utan samarbete mellan olika platser. Våra olika komponenter som utgör lösningen för smarta mötesrum garanterar maximal effektivitet.

Beroende på vilken teknik som används är en fullständig digitalisering av samtalet en garanti för att inget går förlorat och att alla deltagare är på samma sida – även efter att arbetet avslutats i det smarta mötesrummet.

Beläggningsgraden för mötesrummen förbättras också avsevärt tack vare det förenklade användarsystemet. En särskilt intressant funktion är att med hjälp av den senaste tekniken kan beläggningsfrekvensen bedömas och anpassas så att den blir så effektiv som möjligt. Lösningen avrundas med konceptuella mötesmöbler för möten, som är funktionella men ändå har ett designuttryck.

Det finns också ett mervärde för ALSO-partners!

Vem erbjuder mötesrumsutrustning som ett komplett paket? Det stämmer - nästan ingen! Denna uppgradering av portföljen kommer garanterat att öka nya och befintliga kunders förtroende för sin återförsäljare. Beroende på kapacitet och expertis är tjänsteandelen på detta område jämförelsevis hög på grund av de olika komponenterna. Det innebär att båda sidor kan plocka poäng: en win-win-situation!

Support par excellence: När det gäller rådgivning, utbildning och installation kan ALSO-partners till 100 % lita på sin ALSO Solutions Business Manager. Tjänsten omfattar även övervakning och support för de installerade systemen. Två områden med verkligt mervärde, särskilt när så många enheter används.

Alla gillar uppgraderingar - använd din status som ALSO-partner för att erbjuda dina kunder mötesrum som passar dem perfekt!

För mer information:

Datacenter.Sverige@also.com