IoT Workplace+ Solution Accelerator (accelerator för IoT-lösningar)

Lösningen i ett nötskal: Den här lösningen hjälper inte bara till att optimera kontorsmiljöer när det gäller kapacitet och atmosfär, utan innehåller också allt du behöver för att snabbt och enkelt komma i gång med IoT-verksamheten.

Slutkundens profil

 • Målsegment: Användare av och administratörer för arbetsmiljöer

 • Område: Arbetsplatser, konferensrum, öppna utrymmen, co-working-utrymmen.

Bakom kulisserna

Lösningskomponenter

 • Leverantörer: AllThingsTalk, ALSO
 • Produkter: LoRaWAN-gateway, IoT-sensorer, ALSO IoT Platform subscription, app
 • Tjänster: Konsultation, täckning, installation, hanterade tjänster relaterade till lösningen

Mervärde

 • Mycket lätt att installera
 • Användning av insamlade uppgifter för att optimera utrymmen
 • Ökad effektivitet och utnyttjande av kontorsmiljöer
 • Förbättring av arbetsvillkoren
 • Ökad tillfredsställelse och produktivitet hos de anställda


Möjliga tillämpningar

Flexibilitet och rörlighet har länge varit en fråga inom arbetslivet på grund av en rad olika faktorer. Detta innebär att kontorskoncept som öppna kontorslandskap eller co-working-utrymmen nu är en del av vardagen. Kvalitetsnivån på arbetsplatsens och de anställdas tillfredsställelse kan förbättras ytterligare genom att skapa en hälsosam arbetsmiljö med hjälp av Workplace+. Lösningen kan också bidra till att analysera och optimera lokalernas effektivitet och utnyttjande.

Kapacitetskontroller kan spela en lika viktig roll som att mäta luftkvaliteten och bullernivån.

Möjliga optimeringsåtgärder kan härledas från de insamlade uppgifterna utan någon större ansträngning. Åtgärderna sträcker sig från något så enkelt som att öppna ett fönster till att integrera ett komplett fastighetsautomatiseringssystem. Användaren bestämmer själv vad som ska göras med resultaten och det finns många möjligheter.

Det finns även flera områden inom utbildningssektorn där Workplace+-lösningen kan vara till hjälp. Vilket man särskilt bör ha i åtanke på grund av den framskridande digitaliseringen av utbildningssektorn. Användarna kan till exempel använda Workplace+ till att kontrollera och hantera hela föreläsningssalar, särskilda klassrum eller stora bibliotek i realtid.


Vem kommer att dra nytta av lösningen och hur?

Företagsledare kan enklare att optimera driftskostnaderna.

Fastighetsförvaltare kan hantera arbetsutrymmen effektivt och öka utnyttjandet.

HR- och arbetsplatsombud kan optimera arbetsförhållandena och öka de anställdas tillfredsställelse.

Förutom ökad effektivitet upplever anställda och användare också ökad motivation och kreativitet.


ALSOs IoT Workplace+ Solution Accelerator i detalj

ALSO är nu en plattformsleverantör! Workplace+ är den första lösningen som fungerar med den nya IoT-plattformen från AllThingsTalk exklusivt för ALSO. Den tillhandahålls i molnet och gör det betydligt enklare att komma i gång med IoT-världen. Komponenterna i lösningen inkluderar LoRaWAN, ett trådlöst nätverksprotokoll med lång räckvidd och låg effekt som utformats speciellt för framtidens IoT-nätverk. När lösningen används belastar den inte den befintliga infrastrukturen och WLAN-frekvenserna överlappar inte varandra.

Förutom en LoRaWAN-gateway innehåller IoT Workplace+ Solution Accelerator sammanlagt åtta sensorer för att mäta bordets beläggning, rummets beläggning, luftkvalitet och ljusstyrka, ALSO:s IoT-plattformsprenumeration för administratörer och en applikation för användarvisualisering. Utöver detta finns det olika erbjudanden om webbseminarier och individuella utbildningssessioner för olika utgångspunkter. Installera och kom i gång.

En särskild funktion för alla som vill ha mer: den här lösningen möjliggör nästan obegränsade anslutningar till andra lösningar. Lösningen "Smart Building" är till exempel ett utmärkt tillägg när det gäller ventilation, temperatur och belysning. De öppna API:erna möjliggör också tillägg för Microsoft Office 365, Google Calendar med mera. Det finns inga gränser för din kreativitet.

Workplace+ Solution Accelerator

 • Sensorer och inkörsport
 • Köp via ALSOs online-butik
 • Kan anpassas och utökas.

ALSOs IoT-plattform och IoT-applikation

 • Prenumeration
 • Bokning via ACMP

Webbinarium och utbildningssessioner

 • Olika webbseminarier för nybörjare och yrkesverksamma
 • Individuella utbildningstillfällen för potentiella och befintliga försäljnings- och mjukvarupartners.

Särskilt co-working-utrymmen drar nytta av möjligheten till användningsbaserad fakturering för arbetsutrymmen och konferensrum och att mäta av den faktiska beläggningen av kontorsutrymmena. Dessutom kan de uppgifter som erhålls användas för marknadsföringsändamål och kan därför bidra till att nya kunder kan vinnas. Utvidgningen till att omfatta sensorer för beläggning av parkeringsutrymmen är en annan valfri USP som kan genomföras med hjälp av Workplace+-lösningen.


Hur drar användaren nytta av lösningen?

Det är populärt att spara och den här lösningen kan hjälpa dig! Med Workplace+-lösningen har användarna möjlighet att genomföra kostnadsbesparande omstruktureringar som blir uppenbara tack vare analysering av de insamlade uppgifterna. Onödigt tomma mötesrum och brist på arbetsutrymmen kan praktiskt taget upphävas. Andrahandsoperatörer eller användare – anställda, skolelever, studenter, lärare – drar nytta av det snabba informationsflödet och den exakta visualiseringen av vilka rum eller lediga platser de kan använda. De drar också nytta av sensordata som mäter luftkvalitet och ljusförhållanden, så att dessa faktorer kan justeras oberoende eller av en administratör.

Individuella och användarbaserade larmfunktioner och meddelanden är ytterligare verktyg för att förbättra utnyttjandet av rummen och kvaliteten. Det bästa är att de relevanta uppgifterna för administratören kan hanteras via en enda intuitiv plattform, medan användarna av rummen kan hålla sig uppdaterade med hjälp av en praktisk app.

En enkel installation av lösningen är också särskilt fördelaktig, för en tekniker är det jämförbart med att installera en åtkomstpunkt. Workplace+-lösningen är klar att användas nästan på en gång och utan att man behöver använda sig av egen mjukvaruutveckling. Sensorernas långa batteritid och användningen av kommunikationsprotokoll med låg bandbredd gör detta IoT-koncept särskilt stabilt och underhållsfritt.

Du är efterfrågad!

Vi söker försäljningspartner som kan marknadsföra IoT-lösningar till sina kunder och utvecklingspartner som hittar nya tillvägagångssätt baserade på dessa lösningar. Vi letar också efter leverantörer av sensorer och gateways som vi kan ansluta till plattformen. Hjälp oss i vår strävan att tillhandahålla hela framtidens IoT-ekosystem och att främja IoT-rörelsen.

Mervärde för ALSO-partners

Har du sett potentialen i IoT? Då är det dags att göra något åt det! Lösningen Workplace+ ger dig möjlighet att positionera dig som en innovativ partner med expertis inom IoT. Lösningen erbjuder inte bara återkommande månadsinkomster, utan gör det också möjligt för ALSO-partners att tillhandahålla hanterade tjänster i samband med lösningen.

För mer information:

Datacenter.Sverige@also.com