Blog:
Spel i tillväxt - Francisco Soutullo


Spel i tillväxt

Att spela är och har alltid varit en del av vårt samhälle och en del av vårt mänskliga beteende. Människan har spelat redan innan hen kunde tala. Även i djurriket formas beteendemönster genom lek. Under första hälften av 1900-talet, tack vare en bok av Johan Huizinga, blev termen Homo Ludens, latin för den spelande människan, känd i beteendeforskningen. Detta visar också vikten av att spela i vårt samhälle.

Några fakta:

  • 56% av den europeiska befolkningen mellan 6 och 64 spelar videospel
  • Smartphone och / eller surfplatta är de mest populära plattformarna, följt av konsoler och sedan PC
  • 17% använder flera plattformar för att spela
  • 77% spelar minst en timme i veckan
  • I genomsnitt spelas cirka 8,6 timmar per vecka
  • 45% är kvinnliga spelare
  • Analytiker förväntar sig en årlig tillväxt på mellan 2% och 15% på spelmarknaden under de närmaste 5 åren

Många av er är anslutna till spel på ett eller annat sätt. Oavsett om det är att ta spel eller hårdvara till kunderna, tillhandahålla nödvändiga Internetanslutningar till plattformar, programmera appar eller spel. En del av er tar också spelkontrollen eller musen och tangentbordet och spelar ett spel. Det stora flertalet har säkert ett eller flera spel på sin smartphone eller surfplatta.

Strax efter lockdown uppstod en ökad efterfrågan från kunder på spelhårdvara, kringutrustning, stolar, video och brädspel. Appbutiker märkte också av en ökad nedladdning av spel. Eftersom de flesta av oss är mer hemma och har mer tid än tidigare har vi alla letat efter förströelse som vi kan bedriva inom de egna fyra väggarna.

Redan före lockdown var spel en del av en bransch som växte. En dator, bildskärm, notebook eller surfplatta som används för kontorsarbete och internet har längre livslängd. Här känner du dig inte tvungen att uppgradera eller köpa något nytt så snabbt. Men spelar du på den är du mer villig att göra en investering , så att det nya spelet faktiskt ser ut som i beskrivningarna också i verkligheten. Dessutom är en spelare mer villig att köpa nya kringutrustning för att bli ännu bättre. Ett av de områden som har vuxit utomordentligt under de senaste två åren var spelstolar. I början var stolarna mycket dyra och det var inte många som hade råd med dem. Med tiden blir fler tillverkare aktiva och priserna faller. Som ett resultat har det varit många fler kunder som har köpt en spelstol.

Trots utvecklingen att köpa videospel online via en klient eller använda dem i en hyresmodell är andelen fysiskt sålda spel fortfarande mycket hög och intressant för varje återförsäljare. Det finns fortfarande många som gillar att ha spelet hemma. Vare sig det är för att tillfredsställa samlingsinstinkt eller för att vi vill ha något fysiskt för pengarna. Det faktum att en stor del av folket gillar att vara I centrum för uppmärksamhet har lett till att fler och fler människor streamar de senaste två till tre åren än någonsin tidigare. Det handlar inte bara om att delta i spelet, mäta dig mot andra och utbyta idéer, utan också om att dela sin spelupplevelse med andra. Det är här många återförsäljare kan sälja ytterligare hårdvara. Nya omständigheter resulterar alltid i nya chanser. Under tiden har eSport etablerat sig och kan konkurrera med alla andra sporter när det gäller popularitet och medvetenhet. Professionella spelare kan inte bara tjäna pengar på det, de har, precis som andra professionella idrottare, reklamavtal och inkomst, vilket möjliggör ett bra liv.

Var en del av denna utveckling och spela istället för att bara stå vid sidan av och titta på. Vi hjälper dig gärna att vinna en spelomgång eller två!


Francisco Soutullo

European Product Manager Gaming ALSO
Francisco.Soutullo@also.com