2023-dec-11 - Malmö

Förvärvet av Commaxx avslutat: ALSO stärker sin expertis ytterligare inom molntjänster

Efter godkännande från relevanta myndigheter i Danmark, Sverige och Norge har förvärvet av mervärdesdistributören Commaxx nu slutförts. Som specialist inom IT-infrastruktur och cybersäkerhet (Citrix) och med omfattande erfarenhet som molntjänsteleverantör är företaget en utmärkt matchning för ALSOs tillväxtstrategi.

I synnerhet kommer deras lösningsexpertis och tekniska kunskaper inom områdena privat, offentlig och hybrid moln att komplettera teknikleverantörens kunskaper.

Utbytet av denna kunskap och utvecklingen av ytterligare erbjudanden både i Norden och i andra länder kommer att leda till en expansion av portföljen inom en av de för närvarande snabbast växande områdena inom IT.

Gustavo Möller-Hergt, VD för ALSO Holding AG (SIX: ALSN): “Den fortsatta utvecklingen av artificiell intelligens leder till en kraftigt ökad efterfrågan på lösningar, särskilt inom områdena cloud computing och datacenter. Förvärvet placerar oss i en ännu bättre position för att stödja våra SMB-partners i att möta dessa behov. I samband med det utökade ekosystemet är det en fantastisk möjlighet att öka monetiseringen av unika användare genom ALSOs Cloud Marketplace.”

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com