2023-jan-01

Azonprinter och ALSO startar samarbete på den skandinaviska marknaden för DTF- och DTF UV-skrivare i skrivbordsstorlek

Azonprinter, en kroatisk tillverkare av digitala skrivare och en ledande global innovatör i branschen, samarbetar med ALSO, en europeisk teknikleverantör, kring att lansera DTF- och DTF UV-skrivare i A3-format på de skandinaviska marknaderna.

Azon är känt för sitt kreativa tillvägagångssätt med maskiner som kan skräddarsys på begäran och har tagit fram en helt ny design inom DTF- och DTF UV-området. DTF-tekniken fungerar nu som ett perfekt substitut för DTG, och har helt tagit över. DTF UV är en global framgångssaga och kan användas på ojämna ytor som inte kan nås med en traditionell UV-skrivare.

Genom det nya samarbetet kan även mindre till medelstora företag dra nytta av dessa tekniker. Det kommer att öppna nya möjligheter för dem, särskilt eftersom DTF-tekniken inte kräver någon förbehandling av plaggen, och Azon dessutom erbjuder de attraktiva neonfärgerna som är fluorescerande. Dessutom är DTF UV vattentålig och kan användas i ett brett utbud av tillämpningar.

"Vår banbrytande teknik är med och formar framtiden för digital tryckteknik, och detta samarbete kommer att stärka vår position på marknaden. Genom att introducera DTF tillsammans med DTF UV-skrivare kommer slutanvändarna att kunna leverera kundlösningar som tidigare inte varit möjliga", säger Azonprinters VD, M.Sc.El.Eng., Mladen Roško.

Jeroen Branders, ALSO Group Lead CoC Graphics & 3D Printing: "Som marknadsledare inom grafisk industri och stora tryckerier är vi mycket glada över att kunna addera Azons produktsortiment till vår portfölj. Vi kommer att tillföra ytterligare mervärde till våra partners inom den grafiska industrin men också till VAR-återförsäljare (Value Added Reseller). Vårt motto ”Transform2Perform” är väldigt passande för ett samarbete som detta, där vi erbjuder våra kunder toppmodern teknik som gör det möjligt för dem att växa och skala sin verksamhet.


ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Emmen/Schweiz) är en av de ledande teknikleverantörerna för IKT-industrin, för närvarande verksam i 28 länder i Europa och i totalt 143 länder över hela världen via PaaS-partners. ALSO-ekosystemet erbjuder cirka 120 000 återförsäljare hårdvara, programvara och IT-tjänster från mer än 700 leverantörer i över 1450 produktkategorier. I den cirkulära ekonomins anda tillhandahåller företaget alla tjänster, från planering till uppgradering och förnyelse, från en enda källa. Supply-divisionen omfattar transaktionssortimentet av maskin- och programvara. Solutions-divisionen stöttar kunderna i utvecklingen av kundanpassade IT-lösningar. Services-divisionens fokus är prenumerationsbaserade molnerbjudanden samt plattformar för cybersäkerhet, virtualisering och AI. Huvudägare är Droege Group, Düsseldorf, Tyskland. Besök https://also.com.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Gitte Willemsens
0489 362231
gitte.willemsens@also.com