2022-okt-13 - Emmen

ALSO lanserar end-to-end IoT-applikation

Med AllThingsTalk Connectivity+, en internationell anslutningsprodukt och nytt tillägg till ALSO Cloud Marketplace (ACMP) erbjuder teknikleverantören nu partners möjligheten att sömlöst marknadsföra, distribuera och hantera IoT-applikationer. Från hårdvara till dataöverföring, dataaggregering och visualisering – varje del kommer från en enda källa. AllThingsTalk Connectivity+ innehåller en dashboard som ger kunderna full insyn i sin anslutningsanvändning och gör det möjligt för dem att individuellt hantera abonnemang på varje SIM-kort. Åtkomst är tillgänglig från och med det första SIM-kortet, vilket gör applikationen relevant för alla användar tillfällen allt från Proof of Concept (PoC) till fullständig projektdistribution. AllThingsTalk Connectivity+ kan helt whitelablas av partnerna.

Det gör det möjligt för partner att avsevärt utöka sin portfölj, integrera sina egna tjänster och helt hantera och fakturera IoT-anslutningstjänsten som kommer från ACMP. Partners kan spåra dataförbrukning i realtid, vilket ger dem full insyn i användning och kostnader. Fakturering är såväl tids- som konsumtionsbaserat och tar as-a-Service-kontrakt till en ny nivå.

Erbjudandet är lika relevant för hårdvarutillverkare och applikationsutvecklare, som kan integrera anslutning i sina enheter eller applikationer. De kan använda ALSO-kanalen för att närma sig nya kundgrupper och skapa flexibla tariffplaner för specifika marknader. Telcom-operatörer kan antingen integrera sitt nätverkserbjudande med AllThingsTalk Connectivity + eller samarbeta med ALSO för att marknadsföra differentierade IoT-anslutningserbjudanden.

Stefaan Top, Director IoT Solutions på ALSO förklarar: "Vi har skapat ett integrerat ekosystem med tre plattformar: Först ACMP för prenumerationshantering. För det andra Connectivity Management Platform, som är helt integrerad i ACMP. Och för det tredje AllThingsTalk IoT-plattformen, där all data aggregeras och visualiseras för slutkunden. Från och med ett anslutningserbjudande för tillgångsspårning kommer vi att utöka AllThingsTalk Connectivity+ med ytterligare förslag för att på bästa sätt möta kundernas behov."ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Emmen/Schweiz) är en av de ledande teknikleverantörerna för ICT-branschen, för närvarande aktiv i 29 länder i Europa och totalt i 144 länder världen över via PaaS-partners. ALSOs-ekosystem erbjuder cirka 120 000 återförsäljare av hårdvara, mjukvara och IT-tjänster från mer än 700 leverantörer i över 1450 produktkategorier. I den cirkulära ekonomins anda tillhandahåller företaget en heltäckande portfölj av tjänster, från anskaffning till renovering, allt från en enda källa. Affärsverksamheten omfattar Supply, Solutions och Service. Utbudet omfattar transaktionsutbudet av hårdvara och mjukvara. Solutions-divisionen stödjer kunder i utvecklingen av skräddarsydda IT-lösningar. Prenumerationsbaserade molnerbjudanden samt plattformar för cybersäkerhet, virtualisering och AI är i fokus för tjänsteområdet. Huvudägare är Droege Group, Düsseldorf, Tyskland. För mer information besök: https://also.com.


Om Droege Group

Droege Group (grundat 1988) är ett oberoende rådgivnings- och investeringsbolag under fullt familjeägande. Företaget fungerar som specialist för skräddarsydda transformationsprogram som syftar till att öka företagsvärdet. Droege Group kombinerar sin familjeägda struktur och kapitalstyrka i en affärsmodell för familjekapital. Koncernen investerar eget kapital i "special opportunities" med fokus på medelstora bolag och avknoppningar samt strategiskt i buy &build-transaktioner. Med den vägledande principen "utförande - enligt konstens regler" är gruppen en pionjär inom exekveringsorienterad företagsutveckling. Droege Group följer en fokuserad investeringsstrategi baserad på långsiktiga megatrender. Entusiasm för kvalitet, innovation och snabbhet avgör företagets handlingar. Under de senaste åren har Droege Group framgångsrikt positionerat sig på inhemska och internationella marknader och verkar i 30 länder. For more information, visit: https://droege-group.com.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com