1. Tillbaka

2022-okt-10

ALSO och Iristick Smart Glasses förlänger partnerskapet

ALSO kungör sitt samarbete med Iristick, en av världens ledande leverantörer av assisterade verklighetslösningar för industriarbetare i frontlinjen. Företagets bärbara lösningar kommer att erbjudas till B2B-kunder i BeNeLux, DACH och Norden.

Med detta avtal kommer ALSO:s portfölj för augmented reality-lösningar att utökas med framtidssäkra smarta glasögon från Iristick. Lösningar med smarta glasögon är fortfarande i inledningsskedet och vi ser en ständigt växande marknad. Marknaden beräknas uppgå till cirka 3,5 miljarder dollar 2025. Partnerskapet utökar ALSO:s portfölj för augmented reality-lösningar, inklusive tillhandahållande av de enda telefonbundna enheterna på marknaden.

"Vi kommer att samarbeta med ALSO på olika IoT-event och introducera vår framtidssäkra teknik ytterligare för potentiella användare." säger Johan De Geyter, VD på Iristick. "Hos Iristick har vi målet att stärka frontlinjearbetare, omvandla och digitalisera processer för att hjälpa företag att öka effektiviteten, minska kostnaderna och koldioxidavtrycket. Jag tror att ALSO är den perfekta partnern för att förverkliga våra ambitiösa tillväxtmål på den europeiska marknaden med sin tekniska expertis, distributionsnätverk och marknadsföringsinsatser."

Iristicks smarta glasögon av industriell kvalitet har livestreamingsteknik, vilket möjliggör "handsfree" fjärrhjälp, videokonferenser, vägledning om arbetsinstruktioner och pick-by-vision. Unikt för Iristicks smarta glasögon är utnyttjandet av processorkraften hos en smartphone, vilket avsevärt minskar implementeringskostnaderna och ökar prestandan.

"IoT-applikationer kommer att få mer och mer fart under de kommande åren. De kan hjälpa företag att minska kostnaderna samtidigt som de förbättrar servicekvaliteten avsevärt. Iristicks smarta glasögon, som kan användas inom olika sektorer, allt från tillverkning till sjukvård, är ett utmärkt exempel på potentialen inom detta område" säger Jonas Paulsen, ALSO.

KONTAKT
Jonas Paulsen
jonas.paulsen@also.com


ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Emmen/Schweiz) är en av de ledande teknikleverantörerna för ICT-branschen, för närvarande aktiv i 29 länder i Europa och totalt i 144 länder världen över via PaaS-partners. ALSOs-ekosystem erbjuder cirka 120 000 återförsäljare av hårdvara, mjukvara och IT-tjänster från mer än 700 leverantörer i över 1450 produktkategorier. I den cirkulära ekonomins anda tillhandahåller företaget en heltäckande portfölj av tjänster, från anskaffning till renovering, allt från en enda källa. Affärsverksamheten omfattar Supply, Solutions och Service. Utbudet omfattar transaktionsutbudet av hårdvara och mjukvara. Solutions-divisionen stödjer kunder i utvecklingen av skräddarsydda IT-lösningar. Prenumerationsbaserade molnerbjudanden samt plattformar för cybersäkerhet, virtualisering och AI är i fokus för tjänsteområdet. Huvudägare är Droege Group, Düsseldorf, Tyskland. För mer information besök.


Om Iristick

Iristick är en ledande tillverkare av avancerade smarta glasögon som möjliggör handsfree-kommunikation och informationsdelning i realtid för den skrivbordslösa arbetskraften. Företaget erbjuder högkvalitativa lösningar för fjärrhjälp, steg-för-steg arbetsflödesvägledning, pick-by-vision och artificiell intelligens för att driva effektivitet i alla branscher. De prisbelönta Iristick smarta glasögonen är de mest balanserade och lätta på marknaden, och de ansluter sömlöst till både iOS- och Android-smartphones. Iristick smarta glasögon används och testas för närvarande av kunder över hela världen inom olika branscher. Iristick, baserat i Antwerpen (Belgien) och New York (USA) stöder kunder globalt.

För mer information, besök Iristicks webbplats eller följ oss på LinkedIn eller på Twitter.

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Fredrik Nicklasson
+46 76 8340110
fredrik.nicklasson@also.com