1. Tillbaka

2021-mar-17 - Kista (Stockholm)

Remote Maintenance Solutions - ALSO expanderar portföljen med oculavis SHARE

Den digitala interaktionen mellan maskiner och anläggningar förändras snabbt och blir alltmer komplex. Därför är online-åtkomst för servicepersonal med företagets expertkunskap nu en viktig del av fälttjänstverksamheten. ALSO utökar ALSO Cloud Marketplace (ACMP) med fjärrsupportlösningen oculavis SHARE för att lösa denna utmaning. Med smarta enheter och augmented reality (AR) levererar oculavis SHARE omfattande kunskap till alla platser i realtid.

Vid underhåll används oculavis SHARE för att minska maskinens stilleståndstider, öka ’first-time-fix-rate’ och öka produktionsanläggningarnas totala effektivitet. Den modulära lösningen består av tre element:

  • en AR-visning för 3D-visualisering av maskindelar
  • "Workflows" -modulen, som gör det möjligt för servicepersonal på fältet att hantera tekniska utmaningar oberoende med interaktiva steg-för-steg-instruktioner
  • "Remote Support" -modulen för live-expertsessioner med dubbelriktad AR-anteckning och integrerade dokumentationsfunktioner.

Teknikerna i fält behöver inget mer än en vanlig smartphone - oavsett operativsystem - eller smarta glasögon.

På ACMP erbjuds oculavis SHARE som en molnbaserad lösning med kostnadseffektiva dedikerade användarlicenser samt flexibla flytande licenser för byte av användare. Fjärrunderhållslösningen finns tillsammans med RealWear® HMT-1-headsetet, en robust, huvudmonterad, bärbar surfplatta som säkerställer att händerna förblir fria. Smartglas-appen har optimerats av oculavis-utvecklare för att få ut det mesta av headsetets högupplösta kamera, aktiva brusreducering och långa batteritid.

Med ISO 27001-certifiering uppfyller oculavis de högsta IT-säkerhetsstandarderna. Mer än 200 välkända kunder inom maskinteknik, fordons-, energi- och läkemedelsindustrin använder redan oculavis SHARE för sin felsökning och andra tjänster.

Jan Bogdanovich, Senior Vice President Consumptional Business, förklarar: ”Alternativet white label gör det möjligt för våra partners att bygga en digital affärsmodell baserad på sin egen företagsnärvaro. Med enkel uppstart, valfritt erbjudande av egna tjänster och användning av ACMP är detta en snabb väg till fjärrlösningar. Och om så önskas kommer våra lokala ALSO-säljteam naturligtvis att stödja slutkundens utrullning. ”

Kontakt

Kontaktuppgifter för mediaförfrågan

Fredrik Nicklasson
+46 768 34 01 10
fredrik.nicklasson@also.com