Bærekraftig produksjon

Siden 2005 har Lenovo benyttet mer enn 50 millioner tonn resirkulert plast.

De har også funnet opp en loddeteknologi som reduserer karbonavtrykket med 35 prosent og gjennomført flere andre tiltak for å gjøre produksjonen mindre belastende på miljøet.


Lav miljøbelastning

Lenovo har uttalt at de skal designe og bygge holdbare, energi-effektive produkter som belaster miljøet minst mulig. En viktig del av dette er smarte materialvalg som ikke gå på bekostning av kvaliteten.

Siden 2005 har Lenovo benyttet mer enn 50 millioner tonn resirkulert plast. Noen av produktene inneholder mer enn 50 prosent resirkulert plast fra kilder som tomme vannflasker og utrangert IT-utstyr.

Samtidig jobber ingeniørene til Lenovo med å reduserer plastforbruket ved kontinuerlig innovasjon. Gjenbruk er også en viktig del av en bærekraftig økonomi. Siden 2005 har Lenovo gjenbrukt 250 000 tonn datautstyr som et ledd i sitt arbeid med å redusere avfall og beskytte miljøet.

Kald-lodding av kretskort

I 2017 oppfant Lenovo LTS (Low Temperature Solder) – en ny måte å lodde på. Ved å redusere temperaturen fra 250 til 180 grader reduseres karbonavtrykket med 35 prosent.

Ved å ta i bruk solenergi der det er mulig har Lenovo redusert utslippene av karbon med ytterligere 5000 tonn årlig. Samme år begynte Lenovo med 100 prosent nedbrytbart innpakning laget av bambus og sukkerrør-fiber. Alle ThinkPad-maskiner pakkes i 100 prosent resirkulerte og nedbrytbare beskyttende materialer. Det har også redusert pakkestørrelsen, noe som gir et stort utslag når pakker med datamaskiner skal skipes ut.

Det er mye å spare på god logistikk

Lenovo optimaliserer sitt logistikkprogram og tilstreber å frakte sine produkter på en måte som gavner miljøet mest mulig. Derfor er de partner med EcoTransIT, som er ledende i verden på dette området. I Kina har de tatt i bruk elektriske trucker og de jobber hele tiden med å redusere antall konteinere som sendes ut fra fabrikken ved å samle frakt mest mulig.

Vil du lese mer om Lenovo sitt miljøengasjement?

Les bærekraftrapporten!

Gå til bærekraftrapporten

Vil du kjøpe et bærekraftig produkt?

Sjekk utvalget av Lenovo-produkter hos ALSO.

Gå til webshopen