Dolly+ Suksess historie

ALSO
  1. Tilbake

Siden starten i 1998 har ALSO’s partner Cyberport utviklet seg til å bli en av de mest suksessfulle forhandlere av forbrukerelektronikk i Europa. Med en portefølje som inkluderer et stort område av merkevarer, er det spesielt fokus på logistikk. For å sikre at levering til butikkene går jevnt og sikkert, er Cyberport avhengig av ny teknologi. Et eksempel på dette er en løsning fra ALSO Solutions Business: Dolly+, den smarte og sikre trallen.

Varer som laptoper, smarttelefoner, PC tilbehør , hjemmekino anlegg eller andre høykvalitetsvarer krever ekstra oppmerksomhet når det kommer til transport. Cyberport leverer dette til sine 16 butikker gjennomen omfattende distribusjonsnettverk og i noen tilfeller er varene omlastet flere ganger. Her forhindrer ALSO Smart & Secure Trolley Dolly+ risikoen for ødelagte varer med en kombinasjon av elektronisk lås, sporing i sanntid, en robust utførelse og i tillegg tilbyr den beskyttelse mot uautorisert tilgang.


Omfattende testfase

ALSO’s Solutions business Team, Cyberport Store Management and Logistics Administration ble enige om en testfase I midten av 2020- som I utgangspunktet skulle vare I 3 måneder for å evaluere bruken av Dolly+.
Nedstengninger av butikker som følge av Korona førte til at ALSO valgte å forlenge testfasen til nesten 6 måneder. I tillegg til valget av passende butikker, fikk alle kollegaer instruksjoner av løsningen og i håndteringen av selve trallen gjennom virtuelle økter. Akkurat nå arbeider 15 logistikkansatte kontinuerlig med smart transportkonteinere.

Hvilke spesifikke forbedringer bør kunne oppnås ved bruken av Dolly+?

Forbedre sikkerheten. Ingen tapte varer ble rapportert under hele pilot prosjektet, selv om innbruddsforsøk ble notert.

Øk transparens gjennom de integrerte lokaliseringssensorene. Cyberport kan spore hvor trallene er på vei til hvilken som helst tid. I tillegg kan de informere mottaker om forsinkelser eller avvik.

Digitalisering av lagret/ utgående varer. Ansatte synes det er spesielt innovativt og praktisk å operere et laste-hjelpemiddel med en håndholdt enhet. PIN-koden overføres helt enkelt digitalt til kollegaene på stedet.

Enklere håndtering av butikken. Trallen er smidig og lett å bruke, noe som er spesielt en fordel i små lagerområder.


Tiden etter pilot prosjektet

Cyberport har valgt å fortsette å bruke Dolly+ etter gode erfaringer og positive tilbakemeldinger fra ansatte gjennom pilotfasen. De 15 trallene er i bruk via en transparent leiemodell. Siden august 2021 har Cyberport logistikk befunnet seg i den ettårige praktiske fasen. Gjennom det jevnlige utbytte av prosjektdeltakere, sørges det for at løsningen konstant optimalisert. Begge sider drar stor nytte av dette. ALSO utvikler akkurat nå prototyper som gjør at man ikke trenger ekstra hyller, slik at Cyberport best mulig kan frakte store varer.

Samarbeidet med Cyberport har fortsatt stort potensiale. Det vil for eksempel bli mulig å utvide vareutlevering med Dolly+ i flere Cyberportbutikker og dermed øke antallet traller betydelig.

Så dette er spennende!


Hvis du vil vite mer om ALSO Smart & Secure Trolley Dolly+, så kontakt oss gjerne:

Jonas Paulsen
Business Development Manager, IoT

E-mail: jonas.paulsen@also.com
Telefonnummer: +4790609178