NÅR EN GARANTI IKKE ER NOK

PointNext sørger for at kundene dine får den støtten de trenger – ikke bare det garantien gir dem. Med 3 forskjellige servicenivåer som passer virksomheten og budsjettet de har, som gir kundene dine friheten til å fokusere på det de gjør best, og som tilbyr nye støttetjenester eller kombinerer dem med dine egne.

HPE Pointnext Tech Care

Dette er en serie med produktspesifikke støttetjenester som er utformet for å bidra til å holde kundenes IT-infrastruktur optimalisert og tilkoblet. PointNext Tech Care inkluderer HPE Infosite, en AI-drevet, automatisert sysadmin som holder kundenes HPE-produkter oppdatert og optimalisert, slik at du ikke trenger å gjøre det. Tech Care støttes også av produkteksperter som kan gi generell støtte og veiledning. Den har også:

  • Nett-, telefon- og automatisert logging av hendelser
  • Utskifting av deler med ekstern veiledning
  • Produktspesifikk støtte fra PointNext-produkteksperter

HPE Pointnext Complete Care

Med Complete Care kan du tilby kundene dine et dedikert HPE PointNext-team som kan overvåke, administrere og vedlikeholde hele server-, lagrings- og nettverksmiljøet til kundene dine, inkludert tredjepartsprodukter. PointNext Complete Care lar deg bygge støttetjenestene som fungerer for deg og kundene dine. Behold din egen støtte og dine egne funksjoner for støtte, eller miks og match PointNext-tjenester. Valget er ditt.

Complete Care inneholder:

  • Personlig tilpasset støtte
  • Forbedret hendelsesbehandling
  • Ett enkelt HPE-støtterammeverk på tvers av flere datasentre og steder

HPE PointNext Lifecycle Services

Hjelp kundene dine med å oppgradere infrastrukturen etter hvert som de vokser med HPE PointNext Lifecycle Services. Tilby dem enkel tilgang til oppgraderings- og oppdateringsutstyr, og hjelp dem med å hente ut verdien på en bærekraftig måte fra utgåtte ressurser med HPEs tilbakekjøps- og resirkuleringsprogrammer. Funksjoner for livssyklustjenester:

  • Design av nye løsninger og oppgraderingsveier
  • Overføringsadministrasjon
  • Utfasing, kassering og resirkulering av gammelt utstyr

Dette kan Pointnext gjøre for deg – og for kundene dine

Tilby PointNext Tech Care til kundene dine og få opptjening med Engage and Grow.


Legg ved en Complete Care-startpakke til hvert produkt på salgsstedet, og tjen 1000 poeng. Legg ved Service Credits, Nimble Migration eller utvid kontraktsvilkårene. For hver tjeneste og hvert alternativ du legger til, tjener du Engage and Grow-poeng.


For Complete Care and Lifecycle Services kan du snakke med din lokale ALSO-representant om alternativer og priser.

HPE PointNext

Hjelp kundene dine med å beskytte investeringen sin utover en enkel garanti. Tilby dem støtte når og hvor de trenger det, fra enkeltlagringskjeder til datasentre med flere nettsteder.

Med HPE PointNext kan du hjelpe kunder med å:

Eliminere
nedetid

Optimalisere eksisterende systemer

Få tilgang til råd om oppgraderinger

Få mest mulig ut av investeringene sine