1. tilbake

Personvernerklæring

Følgende databeskyttelsesinformasjon er laget for å gi deg oversikt over hvordan dataene dine samles inn og behandles når du besøker våre nettsider. Du finner den detaljerte databeskyttelsesinformasjonen nedenfor.

Hvilke data samler vi inn?

Tekniske detaljer: Vi samler IP-adressen du bruker til å få tilgang til nettsiden vår; nettleserversjonen du bruker til å gjøre det, dato og klokkeslett for tilgang, og fra hvilken nettside du besøkte nettsiden vår (Referrer).

Vi bruker informasjonskapsler, små tekstfiler, for eksempel til våre nettbutikker eller pålogginger til beskyttede områder på nettsiden vår. Informasjonskapslene lagres på datamaskinen din i en midlertidig periode..

Vi registrerer bruksprofiler under et pseudonym med hjelp av sporingstjenester og informasjonskapsler, såkalte tredjepartsleverandørkapsler. Denne typen bruksprofil inneholder informasjon om besøkende på en nettside. Slike opplysninger vil ikke gjøre det mulig for oss å finne ut hvem du er. Du kan hevde en innsigelse at din brukingsprofil blir produsert når som helst. Du kan justere nettleserinnstillingen din slik at den ikke lagrer informasjonskapsler eller slik at de slettes ved slutten av din internett-økt.

Hvordan samler vi dataene dine?

Dataene som er opprettet ved et besøk på våre nettsider, samles automatisk. Ytterligere data er samlet fra dine tilførsler på vår nettside og fra informasjonskapsler.

Hva bruker vi dataene dine til?

Å forberede, finjustere og administrere ALSO nettsteder.
For å opprette anonyme brukerprofiler, forutsatt at ikke du protesterer mot dette.

I tillegg til dette bruker vi dataene dine til å identifisere misbruk og feilrettelse og, om nødvendig, for å formidle informasjon til statlige myndigheter.

Noen ganger ber ALSO andre selskaper om å behandle ordreinformasjon. ALSO vil i de tilfeller beholde ansvaret for behandling av data.

Dine rettigheter:

 • Informasjon
 • Korrigering av feil
 • Innsigelse
 • Sletting
 • Begrensning
 • Dataoverførbarhet
 • Tilbakekalling av samtykke

Skulle du ha noen bekymringer om databeskyttelse, kan du kontakte vår stab i kundeserviceavdelingen, samt kontakte vår databeskyttelsesansvarlig direkte her: privacy@also.com .

Denne informasjonen er utformet for å gi deg oversikt over databeskyttelse hos ALSO. Du finner den detaljerte databeskyttelsesinformasjonen nedenfor.

Detaljert databeskyttelsesinformasjon

Generell

Som ansvarlig for behandlingen av dine data, ALSO AS, Tassebekkveien 354, 3160 Stokke, har implementert et stort antall tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at dine personlige data behandlet via disse nettstedene er utstyrt med størst mulig sikkerhet. Ikke desto mindre kan internettbaserte dataoverføringer i prinsippet gi opphav til sikkerhetsgap, slik at total sikkerhet ikke kan garanteres. Av denne grunn skal enhver berørt være fri til å sende oss personopplysninger på annen måte, for eksempel via telefon.

Hvilke data registrerer vi og hvordan bruker vi det?

Vi registrerer IP-adressen du bruker til å få tilgang til nettsiden vår, nettleserversjonen, datoen og klokkeslettet for tilgang, fra hvilken nettside du besøkte nettsiden vår (Referrer)

Dataene som er registrert med denne metoden, vil bli brukt til datasikkerhetsformål og for å beskytte deg mot hackingangrep på vår nettsideinfrastruktur og for statistisk analyse

Disse dataene vil ikke bli brukt til å opprette individuelle brukerprofiler, og vil ikke bli videresendt til tredjeparter.

Andre data vil også bli registrert når du logger inn til ALSO: navn, kontaktdetaljer, betalingsdetaljer, adresse og ordredetaljer.

Informasjonskapsler: Vi bruker informasjonskapsler for bestemte tilbud. Informasjonskapsler er små datafiler som er lagret på din datamaskin. Dette gjør det mulig for oss å identifisere om du allerede har besøkt vår nettside tidligere fra samme datamaskin.

Sesjon Informasjonskapsler er informasjonskapsler som bare lagres på datamaskinen din i løpet av en internettøkt og som trengs for transaksjoner. Disse sesjon kapslene brukes kun til å kontrollere tilkoblingen og navigasjonen og gjøre surfing på våre nettsteder brukervennlige for deg (f.eks for å håndtere et kjøp mens du er innlogget på våre webshop-systemer). Sesjon informasjonskapsler blir slettet igjen når du avslutter nettlesersesjonen din.

For visse tilbud bruker vi vedvarende informasjonskapsler, som brukes til å identifisere besøkende som allerede har besøkt nettstedet tidligere og er lagret på datamaskinen din for fremtidige økter. Disse informasjonskapslene vil være gyldige i mellom 6 og 24 måneder (f.eks hvis en vedvarende informasjonskapsel kreves slik at dine surfemønstre ikke registreres av sporingsverktøy).

Du har muligheten til å justere din nettleserinnstillingen slik at disse informasjonskapslene ikke engang blir lagret i første omgang, eller at informasjonskapsler blir slettet ved slutten av internett-økten. Vær imidlertid oppmerksom på at i dette tilfellet er det mulig at du ikke vil kunne bruke alle funksjonene på vår nettside.

Vi bruker Intercom til å kommunisere med deg gjennom denne nettsiden. Som del av vår serviceavtale, samler Intercom offentlig tilgjengelig kontakt informasjon relatert til deg, slik som epostadresse, kjønn, arbeidssted, tittel, bilder, nettadresser, informasjon fra sosiale medier og fysisk adresse, for å øke din brukeropplevelse.

Ingen andre personlige opplysninger vil bli registrert, med mindre du har avslørt slik informasjon frivillig.

Hvor blir dataene mine behandlet?

Dine data blir behandlet innenfor EU. Databehandling vil også finne sted utenfor Europa innenfor juridiske grenser.

Data sikkerhet

Vi har implementert omfattende tekniske og organisatoriske tiltak som kreves av de Basic European Data Protection Regulations (EU-DSGVO) for å beskytte dataene dine.

Videresending av data

Vi skal videresende data som kreves til statlige myndigheter som ber om det i samsvar med våre lovbestemte forpliktelser. Annet enn dette, vil ikke vi videresende personlige opplysninger, med mindre du har gitt ditt samtykke til det.

Analyse av brukermønstre

ALSO bruker Webtrekk på nettsidene våre. Det er en webanalysetjeneste fra selskapet Webtrekk GmbH. Noen data registrert når du besøker nettstedet vårt, blir behandlet for statistisk analyse. Denne statistiske analysen hjelper oss med å optimalisere produktet vårt etter behov. Webtrekk GmbH er sertifisert for databeskyttelse i webkontroll. Din IP-adresse vil bli overført i anledning av hver server forespørsel. IP-adressen din blir bare lagret i anonymt format når det skjer. Som et prinsipp vil det ikke være mulig å finne ut hvem du er. Dataene dine samles inn ved å sette opp en piksel som er innlemmet på nettsiden vår. Webtrekk bruker såkalte sesjon informasjonskapsler, samt siste klikk-informasjonskapsler, som slettes når du avslutter nettlesersøkten. I tillegg til dette, fastsetter Webtrekk såkalte vedvarende-informasjonskapsler, som ikke varer lenger enn 6 måneder, og slettes senest etter et angitt antall bruk. Webtrekk slår ikke sammen disse brukerdataene sammen med andre data fra den anonymiserte personen. Disse dataene slettes så snart det ikke lenger er nødvendig å produsere bruksanalyse eller hvis brukeren ber om sletting.

Google Analytics:

Denne nettsiden bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Inc, (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Google vil bruke denne informasjonen som instruert av operatøren av denne nettsiden for å analysere hvordan du bruker denne nettsiden og til å gjøre tjenester knyttet til bruken av nettsiden og internett-bruk for nettoperatøren. Vi vil henlede oppmerksomheten til at Google Analytics ble utvidet på denne nettsiden med koden "anonymizeIp" for å sikre at IP-adresser logges i anonym format (såkalt IP-Masking). Din IP-adresse vil bli forkortet på forhånd av Google i medlemslandene i EU eller i andre signaturstater til EØS-avtalen. Kun i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli sendt av Google til en server i USA og forkortet der. IP-adressene som overføres av nettleseren din som en del av Google Analytics, blir ikke slått sammen med andre Google-data.

Det juridiske grunnlaget som ligger til grunn for bruken av Google Analytics, er § 15 Para 3 i tysk telemediaeloven [TMG] og Artikkel 6 Para 1 f DSGVO. Møter og kampanjer avsluttes etter en bestemt tidsperiode. Normalt blir møtene avsluttet etter 30 minutter uten aktivitet og kampanjer etter seks måneder. Fristen for kampanjer kan være opptil to år maksimalt. Du kan få mer detaljert informasjon om bruksbetingelsene og databeskyttelsen her https://www.google.com/analytics/terms/no.html eller her https://policies.google.com/?hl=no Google Analytics bruker såkalte informasjonskapsler, som er tekstfiler som er lagret på datamaskinen din og muliggjør en analyse som utføres på bruken av nettsiden av deg. Informasjonen generert av informasjonskapselen om bruksmønsteret for denne nettsiden, vil som regel sendes av Google til en server i USA og lagres der. Du kan forhindre at informasjonskapslene lagres ved å stille inn nettleserprogramvaren tilsvarende; vi vil imidlertid påpeke at i dette tilfellet er det mulig at du ikke vil kunne få full utnyttelse av alle funksjonene på denne nettsiden. I tillegg til dette kan du forhindre at dataene som genereres av informasjonskapselen i forbindelse med hvordan du bruker nettsiden (inkludert din IP-adresse), sendes til Google, samt forhindre at disse dataene blir brukt av Google ved å laste ned og installere nettleserplug-in https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no .

Du kan motsette deg at dine besøkerdata blir lagret i anonymisert format, slik at du ikke lenger er logget inn i fremtiden. En vedvarende informasjonskapsel blir angitt for å hindre webkontroll. Denne innvendingen gjelder inntil du sletter informasjonskapselen.

Nyhetsbrev

Abonnement på vårt nyhetsbrev

Brukerne vil bli gitt en mulighet på nettsiden til ALSO AS til å abonnere på selskapets nyhetsbrev. ALSO benytter seg av ELAINEs tjenester på Artegic AG for å sende ut nyhetsbrevet

ALSO AS holder sine kunder og forretningspartnere informert med jevne mellomrom ved hjelp av et nyhetsbrev med informasjon om produkter, salgskampanjer, konkurranser og nyutvikling hos ALSO. Hvis mulig, vil denne informasjonen skreddersys for å møte individuelle interesser. I tillegg til dette bruker vi av og til tjenesten til å gjennomføre undersøkelser med sikte på å øke kundenes tilfredshet. Vårt selskaps nyhetsbrev kan som hovedregel kun mottas av den berørte personen dersom: (1) den berørte har en gyldig e-postadresse, og (2) den berørte personen har registrert seg for å få et nyhetsbrev tilsendt. Av juridiske årsaker vil en bekreftelses e-post bli sendt ut som en del av den dobbelte opsjonsprosedyren til den berørte personen ved en enkelt anledning før nyhetsbrevet sendes ut. Denne e-postbekreftelsen tjener til å sjekke om e-postadressens innehaver har blitt autorisert til å motta nyhetsbrevet

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev, lagrer vi også IP-adressen til datasystemet du brukte på aksess tidspunktet. Denne informasjonen er nødvendig for å forstå og spore (mulig) misbruk av e-postadressen til den berørte personen på et senere tidspunkt, og tjener derfor til å gi deg nødvendig juridisk beskyttelse

Personopplysningene som samles inn under registreringen av nyhetsbrevet, brukes kun til å sende ut vårt nyhetsbrev. Videre gir dette oss mulighet til å holde abonnenter på nyhetsbrevet oppdatert via e-post, forutsatt at dette er nødvendig for å sende nyhetsbrevet eller for registrering der, slik det kan være tilfelle med endringer i nyhetsbrevet eller endringer i tekniske forhold. Personopplysningene som samles inn under nyhetsbrevet, vil ikke bli videresendt til tredjepart. Abonnement på nyhetsbrevet kan til enhver tid avsluttes av den berørte personen. Samtykket gitt til oss for lagring av personopplysninger av den berørte personen, slik at vi kan sende nyhetsbrevet, kan tilbakekalles når som helst. Det er en tilsvarende link til kanselleringsskjemaet i hvert nyhetsbrev slik at den berørte personen kan kansellere abonnementet. Videre vil det til enhver tid være mulighet til å kansellere abonnementet på nyhetsbrevet direkte på nettsiden ALSO AS eller å informere den ansvarlige for håndtering nyhetsbrevet på annen måte

Sporing i nyhetsbrev

ALSO AS sitt nyhetsbrev inneholder såkalt sporingspiksel. En sporingspiksel er en miniatyr grafikk innebygd i disse e-postene sendt i HTML-format, for å facilitere en loggfil og en loggfil analyse. Som et resultat av dette er det mulig å gjennomføre en statistisk analyse av suksess eller svikt i nettbaserte markedsføringskampanjer. Den innebygde sporingspiksel gjør det mulig for ALSO AS å identifisere om og når en e-post ble åpnet av en abonnent. I tillegg til dette, ved å justere linker er det mulig å registrere hvilke av linkene i e-posten som ble brukt av abonnenten.

Personopplysningene som samles inn ved hjelp av sporingspikslene og linkene i Nyhetsbrevet, blir lagret og analysert av den ansvarlige for behandling med sikte på å oppdatere nyhetsbrevene som sendes ut og å justere innholdet i fremtidige nyhetsbrev mot interessene til abonnenten. Disse personopplysningene vil ikke bli utlevert til tredjepart. Abonnentene skal til enhver tid ha rett til å kansellere samtykkeerklæringen til de de har levert. Dette vil tilsvare å kansellere sitt navn fra Nyhetsbrevets distribusjonsliste.

EU-DSGVO gir deg følgende rettigheter:

 • Rett til informasjon
 • Rett til å ha informasjonen lagret om deg korrigert
 • Rett til å begrense behandling (blokkering)
 • Avbestillingsrett
 • Retten til å slette
 • Retten til å overføre din data til en annen part
 • Retten til ikke å bli underlagt en automatisk beslutning som er utført som svar på et gitt sett av omstendighet
 • Retten til å tilbakekalle ditt samtykke

Videre har du rett til å klage til databeskyttelsesmyndigheten.

Når blir personopplysningene dine slettet?

ALSO vil slette dine personlige opplysninger så snart formålet som det ble samlet inn til ikke lenger eksisterer. For å oppfylle lovkrav må personopplysningene i utgangspunktet bare blokkeres for senere behandling.

Databeskyttelsesansvarlig:

Du kan også kontakte vår kundeservice ansatte, samt vår databeskyttelsesansvarlig på dpo.no@also.com hvis du har noen bekymringer angående databeskyttelse.