1. Tilbake

Personvernerklæring

1. Generelt

ALSO tar beskyttelsen av dine personopplysninger svært alvorlig, og vi overholder alle relevante forskrifter på dette området. Behandlingen av personopplysningene dine er underlagt nasjonale og internasjonale bestemmelser vedrørende databeskyttelse, herunder spesielt EUs personvernforordning (GDPR).

Følgende informasjon om databeskyttelse er ment å gi deg en oversikt over hvordan dataene dine samles inn og behandles når du besøker nettstedene våre, og i hvilken grad disse dataene deles med tredjeparter. Du finner detaljert informasjon om databeskyttelse nedenfor.

2. Dataansvarlig for behandling av personopplysninger

ALSO AS, Tassebekkveien 354, 3160 Stokke er dataansvarlig, og denne personvernerklæringen gjelder for behandling av personopplysningene vi har mottatt om deg.

Vår kontaktinformasjon:
Telefon: +47 33 44 95 00
E-postadresse: Norge@also.com

3. Personvernombud

Hvis du har spørsmål om vår behandling av opplysningene dine, må du gjerne ta kontakt med vårt personvernombud via e-post: dpo.no@also.com, telefon: +47 33 44 95 00.

4. Databehandling når du bruker hjemmesiden vår

Når du bruker hjemmesiden vår, registrerer vi IP-adressen du åpner nettsiden fra, hvilken nettleserversjon du bruker, når du besøker oss og hvilket nettsted du besøker oss via. Disse opplysningene lagres midlertidig i en såkalt loggfil, og slettes automatisk senest etter 9 uker. Disse dataene vil ikke bli brukt til å opprette individuelle brukerprofiler og deles ikke med tredjeparter.

Andre data samles også inn når du logger deg på ALSOs nettbutikk, inkludert navn, kontaktinformasjon, betalingsinformasjon, adresse og ordredetaljer.

Rettsgrunnlaget for vår behandling av IP-adresser følger av Personvernforordningen (GDPR) artikkel 6, nr. 1, bokstav f). De innsamlede dataene brukes til sikkerhetsformål, for å beskytte deg mot hackerangrep på vår nettinfrastruktur, til statistiske analyser og for levering og optimalisering av våre nettilbud. I tillegg bruker vi informasjonskapsler og analysetjenester når du besøker hjemmesidene våre. En mer detaljert forklaring er tilgjengelig i avsnitt 6 og 7.

5. Ny kunderegistrering og forretningsforhold

Når du registrerer deg på nettet for å bli kunde hos oss, behandles opplysningene dine i samsvar med EUs personvernforordning (GDPR) artikkel 6, nr. 1, bokstav f) av hensyn til gjennomføring av foranstaltninger som er iverksatt på din (den registrertes) anmodning før inngåelse av en kontrakt.

Under registreringen vil vi også utføre en kredittsjekk av virksomheten din. Kredittrapporten behandles i samsvar med GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav f) som vår legitime interesse i å etablere et stabilt forretningsforhold. I løpet av forretningsforholdet behandler vi opplysninger i samsvar med GDPR artikkel 6, nr 1, bokstav a) hvis du har gitt oss ditt samtykke til å bruke opplysningene dine, for eksempel til å kommunisere om markedsføringskampanjer eller insentiver.

I tillegg behandler vi dataene dine i samsvar med GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav b) før kontrakten inngås. Dette kan for eksempel være i form av tilbud eller gjennomføring av kjøps- eller leiekontrakter.

6. Deltakelse på arrangementer.

Når du melder deg på eller deltar på arrangementer, insentiver, konferanser eller lignende av ALSOs arrangementer, bruker ALSO personopplysningene dine for å sende deg kommunikasjon og informasjon om det kommende arrangementet og/eller til planlegging, implementering og fakturering av arrangementet.

Rettsgrunnlaget for databehandling følger av GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav b). Behandlingen er nødvendig for å utføre en kontrakt som den registrerte er part i, eller for gjennomføring av foranstaltninger som er iverksatt på den registrertes anmodning før inngåelse av kontrakten.

Når du deltar i ALSOs arrangementer, kan det være nødvendig å utlevere informasjonen din til reisebyråer, hoteller eller andre arrangører som brukes av ALSO.

7. Bruk av Informasjonskapsler (Cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for spesifikke tilbud. Informasjonskapsler er små datafiler som lagres på datamaskinen din. Dette gjør det mulig for oss å identifisere om du allerede har besøkt nettstedet vårt fra samme enhet.

Session Cookies er informasjonskapsler som plasseres midlertidig på datamaskinen din når du besøker et nettsted, og som sendes mellom datamaskinen og serveren i tidsrommet du besøker nettstedet. Dette gjør det mulig å gi en brukervennlig navigasjonsopplevelse på våre nettsider (f.eks. håndtering av en ordre mens du er logget inn i butikken vår). Session Cookies slettes når du lukker nettleseren.

I forbindelse med gitte tilbud bruker vi Persistent Cookies, som har som formål å identifisere brukere som har besøkt nettstedene våre tidligere. Disse lagres på datamaskinen for fremtidige økter. Disse informasjonskapslene vil være gyldige mellom 6 og 24 måneder.

Du kan justere nettleserinnstillingene dine slik at disse informasjonskapslene ikke lagres innledningsvis, eller slik at informasjonskapslene slettes når internettøkten er fullført. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke vil kunne benytte alle funksjonene på våre nettsteder.

Du kan når som helst administrere innstillingene dine for informasjonskapsler i vårt verktøy for informasjonskapselsamtykke (se avsnitt 8). Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt om bruk av informasjonskapsler med virkning for fremtiden ved å justere innstillingene for informasjonskapsler .

8. Usercentrics Consent Management Platform

Vi bruker Usercentrics Consent Management Platform (Usercentrics). Plattformen drives av Usercentrics GmbH, Rosental 4, 80331 München, Tyskland. Usercentrics Consent Management Platform samler inn loggfildata og samtykkeinformasjon via et Javascript. JavaScript gjør det mulig for Usercentrics å informere brukeren om deres samtykke og andre netteknologier på våre nettsteder.

Rettsgrunnlaget for databehandling følger av GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav c) for å overholde brukernes preferanser.

Data skal kun lagres så lenge det er nødvendig med hensyn til formålet med innsamlingen. Informasjonskapsler slettes automatisk etter 60 dager. Data om samtykkeerklæring og tilbaketrekking av samtykke oppbevares i opptil 3 år i samsvar med GDPR artikkel 5, nr. 2.

Du kan når som helst slutte å bruke JavaScript ved å endre innstillingene i nettleseren din. Dette hindrer også at Usercentrics utfører JavaScript.

9. Google Tag Manager

ALSO bruker Google Tag Manager, en tjeneste som tilbys av Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»). Ved å bruke denne tjenesten kan nettstedskoder (koder er små kodestykker på nettstedet, som blant annet brukes til å måle trafikk og besøkendes atferd), administreres via ett grensesnitt. Selve Google Tag Manager (som implementerer hver enkelt kode) er et domene uten informasjonskapsler. Personopplysninger samles ikke inn via Google Tag Manager. Det eneste formålet er å utløse andre koder, som kan fange opp data. Google Tag Manager har imidlertid ikke tilgang til disse dataene. Hvis Google Tag Manager er deaktivert på domene- eller informasjonskapselnivå, gjelder den for alle sporingskoder som er implementert med Google Tag Manager.

10. Nyhetsbrev

På ALSO sine nettsteder får brukerne muligheten til å abonnere på vårt nyhetsbrev. Til dette formålet vil du bli bedt om å fylle ut et skjema der du samtykker til at vi sender nyhetsbrevet til deg. Rettsgrunnlaget for databehandling følger av GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav a), som vi henter inn ditt samtykke i samsvar med.

ALSO benytter ELAINE fra Artegic AG som plattform til å administrere våre nyhetsbrevsendinger.

ALSO AS holder regelmessig sine forretningspartnere informert ved hjelp av nyhetsbrev som inneholder informasjon om produkter, kampanjer og nyheter generelt. Så langt det lar seg gjøre er denne informasjonen skreddersydd for å passe individuelle interesser. I tillegg bruker vi dette mediet til tilfredshetsundersøkelser.

Våre nyhetsbrev kan per definisjon kun mottas av en person hvis (1) vedkommende har en gyldig e-postadresse, og (2) vedkommende har registrert sitt ønske om å motta nyhetsbrev. Av juridiske årsaker sendes en bekreftelses-e-post ut som en del av prosedyren for dobbel registrering, før nyhetsbrevet sendes ut. Denne bekreftelses-e-posten er ment å sikre at innehaveren av e-postadressen ønsker å motta nyhetsbrev. Når en person abonnerer på vårt nyhetsbrev, lagrer vi IP-adressen til datamaskinen som vedkommende leser nyhetsbrevet fra, samt tidspunktet nyhetsbrevet ble åpnet.

Denne informasjonen brukes til å spore eventuelt misbruk, og hjelper dermed den dataansvarlige med å beskytte data.

Personopplysningene som samles inn i forbindelse med registrering av ønsket mottak av nyhetsbrev, brukes utelukkende til sending av nyhetsbrev. Dette gjør at vi kan holde våre abonnenter oppdatert via e-post i forhold til å kunne tilby nyhetsbrevtjenester og i tilfelle tekniske faktorer. Personopplysningene som samles inn i forbindelse med registrering av nyhetsbrev, vil ikke bli videresendt til tredjeparter. Mottakeren kan når som helst melde seg av abonnement på nyhetsbrev. Samtykket vi har fått av gjeldende person om å lagre vedkommendes personopplysninger for å kunne sende nyhetsbrev, kan når som helst trekkes tilbake. Det er en kobling til et annulleringsskjema i alle nyhetsbrevene, og personen kan bruke denne til å avslutte abonnementet sitt. I tillegg vil det når som helst være mulig å si opp nyhetsabonnementet direkte på ALSO AS’ nettsted eller ved å sende informasjon til personen som er ansvarlig for håndtering av nyhetsbrev.

Sporing av nyhetsbrev

ALSO NO’s nyhetsbrev inneholder en såkalt sporingspiksel. En sporingspiksel er en stump grafikk som er lagt inn i HTML-baserte e-poster. Formålet er å legge til rette for oppretting og analyse av loggfiler. Som et resultat av dette er det mulig å gjennomføre statistisk analyse av virkningen av nettbaserte markedsføringsaktiviteter. Den innlagte sporingspikselen gjør det mulig for ALSO AS å identifisere om og når en e-post ble åpnet av en abonnent. I tillegg er det mulig å se hvilke koblinger i en e-post aktiveres av brukeren.

Personopplysningene som samles inn ved hjelp av sporingspiksler og lenker i nyhetsbrevene, lagres og analyseres av personen som er ansvarlig for behandlingen av nyhetsbrevene med det formål å oppdatere nyhetsbrevene i henhold til mottakerens interesse. Denne informasjonen vil ikke bli delt med tredjeparter. Abonnenter har til enhver tid muligheten til å trekke tilbake samtykket sitt. Dette sidestilles med å slette navnet fra distribusjonslisten for nyhetsbrev.

Rettsgrunnlaget for bruk av Elaine følger av artikkel 6, nr. 1, bokstav f) i GDPR. ELAINE kan bruke data fra mottakere i pseudonymform, det vil si uten å knyttes til en bruker, til optimalisering eller for å forbedre sine egne tjenester, for eksempel til statistiske formål eller teknisk optimalisering av distribusjon og presentasjon av nyhetsbrev. ELAINE bruker imidlertid ikke data fra våre nyhetsbrevmottakere til å kontakte dem direkte eller videresende dem til tredjeparter.

Vi bruker tjenesten MailChimp til å sende ut nyhetsbrev. Mailchimp tilbys av Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, USA. Du kan lese MailChimps personvernerklæring her : https://mailchimp.com/legal/privacy/. Rettsgrunnlaget for bruk av MailChimp følger av artikkel 6, nr. 1, bokstav f) i GDPR. Mailchimp kan bruke data fra mottakere i pseudonymform, det vil si uten å knyttes til en bruker, til optimalisering eller for å forbedre sine egne tjenester, for eksempel til statistiske formål eller teknisk optimalisering av distribusjon og presentasjon av nyhetsbrev. MailChimp bruker imidlertid ikke data fra våre nyhetsbrevmottakere til å kontakte dem direkte eller videresende dem til tredjeparter.

11. Google Web Fonts

Hjemmesiden vår bruker såkalte «nettskrifter» (web fonts) for ensartet presentasjon av nettstedet. Når du åpner en side, laster nettleseren inn de nødvendige nettskriftene til hurtigbufferen for riktig visning av tekster og skrifttyper. Til dette formålet må nettleseren du bruker, opprette en forbindelse til Googles servere. På den måten får Google vite at det er sendt en forespørsel til vårt nettsted via din IP-adresse. Hvis nettleseren din ikke støtter Google Web Fonts, eller hvis du hindrer tilgang til Google-serverne, vises tekst med systemets standardskrifttype.

Du kan angi at nettleseren din skal hindre at skrifttyper leses av Google-serverne (f. eks. ved å installere utvidelser). Du finner mer informasjon om Google Web Fonts i Googles personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy?hl=da.

Vi bruker Google Web Fonts for å sikre en ensartet og lett tilgjengelig presentasjon av våre nettbaserte tjenester. Dette utgjør en legitim interesse i henhold til § 6, nr.1, setning 1, bokstav f) i GDPR.

12. Youtube

ALSO bruker YouTube til å integrere YouTube-videoer fra YouTube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA («YouTube») i våre nettbaserte tilbud. Videoene lagres på http://www.youtube.com og kan spilles av direkte fra nettstedet vårt. Som et resultat kan loggopplysninger overføres fra nettstedet vårt til Google. Googles server i USA lagrer automatisk opplysninger («loggdata»), inkludert opplysningene nettleseren din sender til et nettsted når du besøker det. Disse loggdataene kan omfatte IP-adressen din, adressen til nettstedet du har besøkt som bruker Google-funksjoner, nettlesertype og -innstillinger, dato og klokkeslett for forespørselen din samt informasjon om din bruk av Google og informasjonskapsler. Når du spiller av en video, mottar YouTube opplysninger som viser at du har vært inne på den tilsvarende undersiden av nettstedet vårt. Dette skjer uansett om YouTube har en brukerkonto du er logget inn på, eller ikke. Hvis du er logget på Google, knyttes dataene dine direkte til kontoen din. Hvis du ikke vil at de skal være knyttet til profilen din på YouTube, må du logge av før du går til nettstedet vårt.

YouTube-videoer på nettstedet vårt er alle lagt ut i «utvidet fortrolighetstilstand», noe som betyr at ingen opplysninger om deg overføres til YouTube hvis du ikke spiller av videoer. Opplysningene ovenfor overføres kun til YouTube når du spiller av en video. Vi kan ikke gjøre noe med denne dataoverføringen.

Du finner mer informasjon om formålet med og omfanget av YouTubes datainnsamling og databehandling i Googles personvernerklæring. Du finner også mer informasjon om dine rettigheter og innstillingsmuligheter om beskyttelse av ditt privatliv: https://policies.google.com/privacy?hl=da. Google har datasentre over hele verden (i og utenfor EU, USA). ALSO vet ikke om Google overfører opplysningene dine til en server som befinner seg utenfor EU eller USA.

13. LinkedIns Insight Tags

ALSO bruker markedsføringsfunksjonene til LinkedIn på hjemmesiden vår (såkalte LinkedIn Insight Tags). LinkedIns Insight Tags er en liten JavaScript-kode som legges til på hjemmesiden vår for å aktivere kampanjerapportering og gi oss kunnskap om besøkende på hjemmesiden. Leverandøren er LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hver gang du besøker en av sidene våre som bruker LinkedIn-funksjoner, opprettes det en forbindelse til LinkedIn-servere. LinkedIn vil bli informert om at du har besøkt hjemmesiden vår med din IP-adresse. Med LinkedIn Insight Tags kan vi analysere virkningen av kampanjene våre på LinkedIn og velge ut målgrupper basert på brukerinteraksjon på våre nettbaserte tilbud. Når du har en LinkedIn-brukerkonto, kan LinkedIn knytte interaksjonen din med våre nettbaserte tjenester til brukerkontoen din.

Mer om LinkedIn Insight Tag: https://www.linkedin.com/help/lms/answer/81845/linkedins-insight-tag-ofte-stillede-sp-rgsmal?lang=da

Erklæring om datafortrolighet: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Avmelding: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out-out

14. Datasletting og lagringstid

Personopplysningene dine vil bli slettet så snart formålet med lagringen er bortfalt. Utover dette kan lagring finne sted hvis det er fastsatt av europeiske eller nasjonale lovgivere i EUs forordninger, lover eller forskrifter. Sletting av dataene skal også finne sted hvis en lagringsperiode definert av disse standardene utløper, med mindre det er behov for ytterligere lagring av data for å avslutte eller oppfylle en kontrakt. Dette betyr at data blokkeres og ikke behandles til andre formål. Dette gjelder for eksempel data som skal lagres av kommersielle eller skattemessige årsaker.

15. Kontaktskjema

På hjemmesiden vår tilbyr vi deg muligheten til å kontakte oss via et kontaktskjema. Opplysningene fra disse kontaktskjemaene (navn, fornavn, firma, telefon, e-postadresse, gate/vei, postnummer, by) og meldingen din vil bare brukes til å svare på henvendelsen din. Rettsgrunnlaget for dette følger av artikkel 6, nr. 1, bokstav b) i GDPR med hensyn til kontrakter, og artikkel 6, nr. 1, bokstav f) med hensyn til anmodninger før en kontrakt. Opplysningene dine lagres og behandles i CRM-systemet vårt.

16. Automatiserte beslutninger

Vi bruker automatiserte beslutninger for å knytte frakt og forsendelser til eksportkontroller og sanksjonslister i EU og andre land eksport er aktuelt fra. Avhengig av resultatene kan det være nødvendig å iverksette hensiktsmessige tiltak i henhold til eksisterende EU-bestemmelser og andre internasjonale bestemmelser om eksportkontroll. Formålet er å sikre samsvar med bestemmelser om eksportkontroll. Rettsgrunnlaget for denne databehandlingen følger av GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav c).

17. Datasikkerhet

Vi utfører en rekke tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte dataene dine som behandles hos oss. Våre sikkerhetstiltak oppdateres kontinuerlig i tråd med den teknologiske utviklingen og gjeldende databeskyttelsesbestemmelser.

18. Endringer i denne personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvernerklæringen når som helst etter behov og i samsvar med databeskyttelsesbestemmelsen som er gjeldende.

19. Hvor behandles dataene mine?

Dataene dine behandles i Den europeiske union («EU») og i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS»). Dataene behandles også utenfor EU og EØS i henhold til EUs personvernforordning.

20. Utlevering av personopplysninger til tredjeparter

Når vi bruker samarbeidspartnere, må vi kanskje dele data for å oppfylle kontrakten og/eller når det er uttrykkelig angitt i personvernerklæringen vår og/eller hvis vi er juridisk forpliktet til å overføre og/eller har rett til å gjøre det i enkelte tilfeller.

21. Dine rettigheter

I henhold til personvernforordningen har du en rekke rettigheter i forhold til vår behandling av opplysninger om deg. I henhold til artikkel 15 i GDPR kan du be om informasjon om personopplysningene dine som vi behandler. Videre har du i samsvar med GDPR artikkel 16–18 og 20 følgende rettigheter: Rett til endring, rett til sletting, rett til begrensning av behandling, rett til innvending og rett til dataportabilitet. Hvis du vil utøve dine rettigheter, tar du kontakt med vårt personvernombud på dpo.no@also.com.

Hvis du mener at behandlingen av personopplysninger som er knyttet til deg, utgjør et brudd på den generelle forordningen om beskyttelse av personopplysninger, ta kontakt med vårt personvernombud. I tillegg har du også rett til å sende inn en klage til Datatilsynet hvis du er misfornøyd med måten vi behandler personopplysningene dine på. Du finner Datatilsynets kontaktinformasjon på www.datatilsynet.no.

Du kan når som helst motsette deg vår behandling av dine personopplysninger i samsvar med GDPR artikkel 13, nr. 2, bokstav b).

Personopplysninger du overfører til oss under utøvelsen av dine rettigheter i forhold til vår behandling av opplysninger om deg, lagres av oss i samsvar med artikkel 6, nr. 1, bokstav f) i GDPR av legitim interesse. Vår legitime interesse er å kunne verifisere anmodningen din.

I henhold til Personvernforordningen (GDPR) artikkel 21, nr. 1 kan du motsette deg behandlingen av dine personopplysninger i spesifikke tilfeller.

Ovennevnte generelle rett til motsettelse gjelder for alle behandlingsformål som behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav f) som beskrevet i denne personvernerklæringen. ALSO er kun forpliktet til å imøtekomme en slik motsigelse hvis du har en overordnet interesse som påvirker dine rettigheter og frihetsrettigheter (f.eks. en mulig fare for liv eller helse).