1. Tilbake

15.jul.2020 - Stokke

Nytt samarbeid med AMT: ALSO tilbyr sømløs løsning for 3D-utskrift

Fra idè til ferdig produkt takket være den integrerte etterbehandlingsløsningen Additive Manufacturing Technologies (AMT): ALSO sine forhandlere som bruker industrielle HP Multi Jet Fusion 3D-skrivere, kan nå tilby sine kunder en sømløs arbeidsflyt med AMT PostPro-løsninger.

Det globale markedet for 3D-relatert utskrift og maskinvare forventes å vokse fra 16 milliarder dollar til 40,8 milliarder dollar (Kilde: Statista 2020). Tilgangen til sømløse løsninger er avgjørende for utviklingen av 3D-utskrift fra prototyping til ferdig produkt i industriell skala. Simone Blome-Schwitzki, Senior Vice President Solutions i ALSO forklarer: “Vårt mål er å tilby helhetlige løsninger for 3D-utskrift i industriell skala, for å gjøre 3D-utskrift mulig utover prototyping. Sluttproduktet er like viktig som selve utskriftsprosessen dersom de produserte delene skal brukes til formål hvor overflatetekstur, hudkontakt eller liv og helse er kritiske faktorer. Produksjon av COVID-19-masker er det siste eksempelet som bekrefter fordelene ved automatisert etterbehandling med PostPro3D-maskiner".

ALSO sine forhandlere kan nå ta steget fra prototyping til industriell produksjon med AMT-porteføljen, ikke bare produsere 3D-emner, men også tilby overflatebehandling. ”Samtidig gjør dette at våre kunder kan tilby gode, sømløse løsninger fra design og 3D-utskrift til overflatebehandling, inkludert kvalitetskontroll. Fullt automatisert, kostnadseffektiv, trygg og bærekraftig", kommenterer Stefan Mannhardt, ALSOs europeiske Key Account Manager for 3D-Print.

AMT har levert skalerte industriløsninger for additiv produksjon siden 2017. Teknologien er utviklet i grensesnittet mellom materialvitenskap, kjemi, maskinvareteknikk, robotikk og maskinlæring. PostPro-teknologier inkluderer de-pulverisering, som gir en skånsom og automatisk renseprosess av store partier med komponenter, samt kjemisk etterbehandling som sikrer overflater som ved sprøytestøping.

”Vi setter stor pris på samarbeidet med ALSO, fordi vi ønsker å samarbeide med de beste i bransjen. Å drive innovasjon og tilby nye løsninger for etterbehandling har alltid vært vårt mål. ALSO har et sterkt nettverk i 23 land, som gjør at vi kan vekste og opprettholde utviklingen for Additive Manufacturing i Europa, sier Joseph Crabtree, administrerende direktør i ATM.

Kontakt

Din kontakt for alle mediahenvendelser:

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com