Anvendelsesmuligheder

Fleksibilitet og mobilitet er for længst blevet en del af arbejdsmiljøet takket være mange forskellige faktorer.

Det betyder, at kontorkoncepter som open space-kontorer og kontorfællesskaber er blevet en del af hverdagen. Graden af jobkvalitet og medarbejdertilfredshed kan forbedres yderligere ved at skabe et sundt klima med Workplace+-løsningen. Lokalernes effektivitet og udnyttelse kan også analyseres og optimeres ved hjælp af denne løsning.

Kontrol af kapaciteten kan spille en lige så stor rolle som muligheden for måling af luftkvalitet og støjniveauer.

Mulige optimeringsforanstaltninger kan udledes uden større arbejde. Disse spænder fra blot at åbne et vindue til integration i en komplet bygningsautomatisering. Brugeren bestemmer selv, hvad han vil bruge oplysningerne til. Der er mange forskellige muligheder.

Også når det gælder uddannelse, findes der forskellige tilgange for Workplace+-løsningen. Der bør lægges større vægt på dette område, navnlig i lyset af den gradvise digitalisering af uddannelsessektoren og den tilhørende digitalisering af skoleområdet. Med Workplace+-løsningen kan brugerne for eksempel kontrollere og administrere hele foredragssale, specialklasseværelser eller store biblioteker i realtid.

Forretningsledere

kan nemt optimere
driftsomkostningerne

Bygningsadministratorer

kan effektivt administrere arbejdslokaler og øge udnyttelsesgraden.

HR og samarbejdsudvalg

kan forvente optimerede arbejdsforhold og øget medarbejdertilfredshed.

Medarbejdere og brugere

oplever ikke blot øget effektivitet, men også forbedret motivation og kreativitet.

Alle detaljer i ALSO IoT Workplace+ Solution Accelerator

ALSO er nu platformsudbyder! Workplace+ er den første løsning, der fungerer sammen med den nye, ALSO-eksklusive IoT-platform fra AllThingsTalk. Den stilles til rådighed i skyen og gør det meget nemmere at komme i gang med IoT-verdenen. En af komponenterne i løsningen er LoRaWAN, en trådløs Long Range, Low-Power-netværksprotokol, som er særligt udviklet til fremtidens IoT-netværk. Under brugen belastes den eksisterende infrastruktur ikke, og WLAN-frekvenser forstyrres ikke.

IoT Workplace+ Solution Accelerator indeholder ud over en LoRaWAN-gateway i alt otte sensorer til bordplanlægning, lokaleplanlægning, luftkvalitet samt lysstyrke, ALSO IoT platform-abonnementet for administratorer og en app til visualisering for brugere. Ud over alt dette findes der forskellige webinar-tilbud og individuelle kurser passende til kundernes forskellige udgangssituationer. Installer, og gå i gang med det samme.

En særlig funktion for dem, der ønsker mere: Med denne løsning er der mulighed for nærmest ubegrænsede tilslutninger af yderligere løsninger. For eksempel er der mange muligheder for at udnytte "Smart Building"-funktioner, når det gælder ventilation, temperatur og lys. De åbne API'er giver også mulighed for udvidelser til Microsoft Office 365, Google Kalender og andet. Der er ingen grænser for de kreative muligheder.

Kontorfællesskaber drager især fordel af muligheden for anvendelsesbaseret fakturering af arbejdsstationer og konferencelokaler samt måling af den faktiske belægning af kontorudbuddet. Derudover kan de indsamlede data også anvendes til markedsføringsformål og dermed bidrage til at få nye kunder. Udvidelsen med sensorer for udnyttelse af parkeringspladser er endnu en valgfri USP, der kan implementeres via Workplace+-løsningen.

Hvordan kan brugeren få fordel af denne løsning?

Besparelser er et populært emne, og det hjælper denne løsning med! Workplace+-løsningen giver brugerne mulighed for at foretage omkostningsreducerende omstruktureringer, som brugerne bliver gjort opmærksomme på takket være de analyserede, indsamlede data. Overskydende, ledige mødelokaler og manglende arbejdsstationer kan således stort set udligne hinanden. Brugere på niveau to – medarbejdere, skoleelever, studerende og lærere – drager fordel af den hurtige informationsstrøm og den nøjagtige visualisering af, hvilke lokaler eller ledige arbejdsstationer, der er til rådighed. Men de nyder også godt af sensordata, der måler luftkvalitet og lysforhold, således at brugerne selv eller administratoren efter behov kan tilpasse disse faktorer.

Individuelle og brugerbaserede alarmfunktioner samt meddelelser er yderligere værktøjer til at forbedre lokaleudnyttelsen og -kvaliteten. Og det bedste af det hele: For administratoren kan de relevante data administreres via en enkelt intuitiv platform, og brugerne af lokalerne holder sig orienteret via en praktisk app.

Derudover er den ubesværede installation af løsningen særdeles profitabel. For teknikere kan det sammenlignes med at opsætte et access point, og Workplace+-løsningen er klar til brug meget hurtigt helt uden brug af selvstændigt udviklet software. Den lange batterilevetid for de medfølgende sensorer og brugen af kommunikationsprotokoller med lav båndbredde gør også denne IoT-løsning ekstra stabil og næsten vedligeholdelsefri.

Så er det din tur!

Vi søger distributører, der kan sælge IoT-løsninger til deres kunder, og udviklingspartnere, som kan finde nye tilgange baseret på denne løsning. Vi søger også producenter af sensorer og gateways, som vi supplerende kan tilslutte til platformen. Hjælp os i vores bestræbelser på at kunne tilbyde hele IoT-økosystemet i fremtiden og fremme IoT-bevægelsen yderligere.

Merværdi for ALSO-partnere

Har du opdaget potentialet i IoT? Så gør noget ud af det! Med Workplace+-løsningen har du mulighed for at positionere dig som en IoT-kyndig innovationspartner. Løsningen giver ikke kun løbende, månedlige indtægter, men ALSO-partnere får også mulighed for at tilbyde Managed Services i forbindelse med løsningen.

Rasmus Rimhoff Solutions Director rasmus.rimhoff@also.com