ALSO Cloud Marketplace gør det muligt at servicere kunderne hvor som helst og når som helst. Selv fra en mobiltelefon på den anden side af Atlanten.

Scenen er et konferencecenter i Orlando, Florida, og begivenheden er Microsoft World Partner Conference. På scenen er en af Microsofts topchefer i gang med dagens keynote, og nede i salen sidder Nis Bank Lorenzen, tidligere ansat hos Microsoft gennem 13 år - nu medejer af og partner i IT-virksomheden Belsø, der som Microsoft Partner er en af ALSO’s forhandlere.

Smartphonen er på lydløs, men pludselig tikkeren vigtig besked ind. Den er fra en af Belsø’s kunder - onlineboghandelen Saxo.com - der har brug for tre licenser til Microsoft Office 365. Nis Bank Lorenzen lader et kort øjeblik koncentrationen vandre fra scenen og ned til mobiltelefonen.

Lynhurtigt logger han på ALSO Cloud Marketplace, og efter få øjeblikke samt det, der ligner et par magiske besværgelser, har medarbejderne hos Saxo.com adgang til de ønskede licenser hjemme i Danmark.

Fra 24 timer til minutter
Denne lille solstrålehistorie fra en moderne IT-hverdag beskriver med al tydelighed det paradigmeskift, der er sket i løbet af forbløffende kort tid. Et paradigmeskift, som konceptet ALSO Cloud Marketplace er tydelig eksponent for. ”Det er bare blevet så meget nemmere at håndtere og administrere licenser for kunderne, og for blot et år siden havde dette scenarie ikke kunnet udspille sig. Dengang tog det typisk op mod 24 timer at få ekspederet en licensnøgle - selv om vi allerede dengang for længst havde forladt traditionelt salg af software i bokse”, siger Nis Bank Lorenzen.

Slutkunderne har set lyset
I dag er det skyen, der er platformen, både når det gælder kundernes brug af software, og når det gælder forhandlernes mulighed for at provisionere licenser. ALSO Cloud Marketplace er det fælles omdrejningspunkt, der gør det muligt at opfylde kundernes ønsker 24-7 - selv fra en konferencesal et sted på den anden side af Atlanten.

Hos Belsø spænder kundekredsen vidt, lige fra mindre virksomheder i SMB-markedet til store virksomheder med flere tusinde ansatte, men på trods af forskelligheden i størrelse har de alligevel et markant fællestræk.

Ifølge Nis Bank Lorenzen benytter nemlig 90% af Belsø’s kunder Office 365. Og via ALSO Cloud Marketplace kan der altså skrues op og ned for antallet af licenser med minutters varsel.

"Det er bare blevet så meget nemmere at håndtere og administrere licenser for kunderne, og for blot et år siden havde dette scenarie ikke kunnet udspille sig."

- Nis Bank Lorenzen, partner i Belsø