Blog:
Gaming i vækst - Francisco Soutullo


Gaming i vækst

Spil har altid været en kæmpestor del af menneskets samfundsritualer. Vi har rent faktisk spillet spil, før vi kunne tale. Også dyr har brugt spil i mange år som en effektiv opdragelsesmetode. I første halvdel af det 20. århundrede gik det dog op for forskere, hvor vigtig en rolle spil rent faktisk er for studiet af mennesker og samfund. Derfor blev begrebet; Homo Ludens – latin for ‘det spillende menneske’ blev introduceret.

Vidste du at…

  • 56% af den Europæiske befolkning mellem 6 og 64 år spiller computer.
  • Smartphone og/eller tablet er de mest populære spilplatforme.
  • 17% bruger flere forskellige platforme til at spille.
  • 77% spiller mindst 1 time om ugen.
  • Der spilles i gennemsnit 8,6 timer om ugen.
  • 45% af gamere er kvinder.
  • Eksperter forudser en årlig stigning på mellem 2 og 15% i gamingindustrien over de næste 5 år.

De fleste ALSO-partnere er med til at bringe spil til markedet og befolkningen. Enten ved at udbyde de hardware-produkter der games fra, sikre en stabil og hurtig WiFi-connection, eller ved at programmere apps eller spil. De fleste ALSO-partnere vil (som factsene oven for viser) også beskæftige sig med gaming i deres fritid.

Kort efter Corona-lockdown, så vi en stigning i efterspørgslen af gaming-hardware, -tilbehør, -stole og –spil - og her til en række nye tendenser. App-stores oplevede på samme måde en stigning i downloads. Tendensen hænger klart sammen med et behov for at finde nye underholdningsmuligheder, som kan udspille sig inden for hjemmets fire vægge.

Markedet for fysiske spil er stadig interessant for mange forhandlere. Trods stigningen i onlinekøb, ser vi stadig en stigende interesse for de fysiske spil. Mange forbrugere foretrækker stadig at have en fysisk box og dataopbevaring derhjemme. Dette kan både skyldes følelsen af, gerne at ville have noget håndgribeligt for de penge vi bruger, eller det kan skyldes den store samlerkultur, som især findes hos gamere. En anden stigende tendens i markedet er streaming. Flere og flere gamere vil gerne fremhæve deres egne evner, og vise de færdigheder, som de ofte har brugt mange år på at forfine.

Den fortsatte vækst, samt de mange nye trends i gaming-branchen, byder på rigtig gode forretningsmuligheder for IT-forhandlere. Både i form af hardware, software og cloud. Det er et yderst tilgængeligt marked at få del af lige nu.

ALSOs gaming-specialister er altid klar til at rådgive dig, og hjælpe dig med at få gavn af de mange, nye muligheder som gamingindustrien vil byde på de kommende år.


Francisco Soutullo

European Product Manager Gaming ALSO
Francisco.Soutullo@also.com