1. tilbage

Persondatapolitik

1. Generelt

ALSO tager beskyttelsen af dine personoplysninger meget alvorligt og vi overholder alle relevante bestemmelser på området. Behandling af dine personoplysninger er underlagt nationale og internationale bestemmelser vedrørende databeskyttelse, herunder især den Europæiske Unions Generelle Databeskyttelsesforordning (GDPR).

Følgende information vedrørende databeskyttelse har til formål at give dig et overblik over, hvordan dine data bliver indsamlet og behandlet, når du besøger vores websites, og i hvilket omfang disse data deles med tredjeparter. Du kan finde den detaljerede information vedrørende databeskyttelse nedenfor.

2. Dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger

ALSO A/S , Mårkærvej 2, 2630 Taastrup er dataansvarlig og denne persondatapolitik gælder for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig.

Vores kontaktoplysninger :
Telefon: +45 4355 8888
E-mailadresse: Danmark@also.com

3. Databeskyttelsesrådgiver

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på e-mail : dpo.dk@also.com, telefon: +45 4355 8888 eller ved brev til ALSO A/S , Mårkærvej 2, 2630 Taastrup.

4. Databehandling når du bruger vores hjemmeside

Når du bruger vores hjemmeside, registrerer vi den IP adresse, hvorfra du tilgår vores website; hvilken browser version, du burger; tidspunktet for hvornår du besøger os samt fra hvilken website, du har linket til vores. Disse oplysninger gemmes midlertidigt i en såkaldt Logfil, og slettes automatisk senest efter 9 uger. Denne data vil ikke blive brugt til at skabe individuelle brugerprofiler og bliver ikke delt med tredje part.

Øvrig data bliver også indsamlet, når du logger på ALSO’s webshop, herunder navn, kontaktdetaljer, betalingsinformation, adresse og ordredetaljer.

Retsgrundlaget for vores behandling af IP adresser følger af Persondataforordningens (GDPR) art. 6, stk. 1, litra f). Det indsamlede data bliver brugt til sikkerhedsformål, for at beskytte dig mod hackerangreb på vores web infrastruktur, til statistiske analyser samt med henblik på levering og optimering af vores online tilbud. Derudover benytter vi cookies og analysetjenester, når du besøger vores hjemmesider. Der findes en mere detaljeret forklaring under afsnit 6 og 7.

5. Ny kunde registrering og forretningsforhold

Når du registrerer dig online for at blive kunde hos os, behandles dine oplysninger i overensstemmelse med Persondataforordningens (GDPR) art. 6, stk. 1, litra b) og f) af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din (den registreredes) anmodning forud for indgåelse af en kontrakt.

Under registrering vil vi også foretage en kreditkontrol af din virksomhed. Kreditrapporten behandles i overensstemmelse med GDPR art. 6, stk. 1 litra f) som vores legitime interesse i at etablere et stabilt forretningsforhold. Under forretningsforholdet behandler vi oplysninger i overensstemmelse med GDPR art. 6, stk.1 litra a) hvis du har givet os dit samtykke til at bruge dine oplysninger, f.eks. til at kommunikere om marketingkampagner eller incitamenter.

Desuden behandler vi dine data i overensstemmelse med GDPR art. 6, stk. 1 litra b) forud for kontraktens indgåelse. Dette kan f.eks. være i form af tilbud eller udførelse af købs- eller leasingkontrakter.

6. Deltagelse i begivenheder.

Når du tilmelder dig eller deltager i begivenheder, incitamenter, konferencer eller lignende af ALSO's begivenheder, bruger ALSO dine persondata for at kunne sende dig kommunikation og information om den kommende begivenhed og/eller med henblik på planlægning, implementering og fakturering af begivenheden.

Retsgrundlaget for databehandlingen følger af GDPR art. 6, stk. 1, litra b). behandlingen er nødvendig for udførelsen af en kontrakt, som den registrerede er part i, eller til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på den registreredes anmodning forud for indgåelse af kontrakten.

Ved deltagelse i ALSO's arrangementer kan det være nødvendig at videregive dine oplysninger til rejsebureauer, hoteller eller andre arrangører brugt af ALSO.

7. Brug af cookies

Vi bruger cookies til specifikke tilbud. Cookies er små data filer, der bliver gemt på din computer. Dette gør det muligt for os at identificere, om du allerede har besøgt vores website fra den samme enhed.

Session Cookies er cookies, som placeres midlertidigt på din computer, når du besøger et website, og sendes mellem din computer og serveren i det tidsrum, hvor du besøger sitet. Det gør det muligt at give en brugervenlig navigationsoplevelse på vores websites. (f.eks. at håndtere en ordrelægning mens du er logget på vores shop). Session cookies bliver slettet, når du lukker din browser.

I forbindelse med givne tilbud bruger vi Persistent Cookies, som har til formål at identificere brugere, som tidligere har besøgt vores websites. Disse bliver gemt på din computer til fremtidige sessioner. Disse cookies vil være gyldige mellem 6 og 24 måneder.

Du har mulighed for at justere dine browser indstillinger, så disse cookies ikke bliver gemt indledningsvist, eller til at cookies bliver slettet efter endt internet session. Vær dog opmærksom på, at du dermed ikke vil kunne benytte alle funktioner på vores websites.

Du kan også til enhver tid administrere dine cookiepræferencer i vores cookie- samtykkeværktøj (se afsnit 8). Du kan til enhver tid trække dit samtykke til brugen af cookies tilbage med virkning for fremtiden ved at justere dine cookieindstillinger .

8. Usercentrics Consent Management Plattform

Vi bruger Usercentrics Consent Management Platform (Usercentrics). Platformen drives af Usercentrics GmbH, Rosental 4, 80331 München, Tyskland. Usercentrics Consent Management Platform indsamler Logfil-data og samtykkeoplysninger via et Javascript. Dette JavaScript tillader Usercentrics at informere brugeren om deres samtykke og om andre webteknologier på vores hjemmesider.

Retsgrundlaget for databehandling følger af GDPR art. 6, stk. 1, litra c) er at overholde brugernes præferencer.

Data opbevares kun så længe, som det er nødvendigt af hensyn til formålet med indsamlingen. Cookies slettes automatisk efter 60 dage. Data om samtykkeerklæring og tilbagetrækning af samtykke opbevares i op til 3 år i overensstemmelse med GDPR art 5, stk.2.

Du kan til enhver tid stoppe brugen af JavaScript ved at ændre indstillingerne i din browser. Dermed vil også Usercentrics forhindres i at udføre JavaScript.

9. Google Tag Manager

ALSO bruger Google Tag Manager, en service, der udbydes af Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Ved at bruge denne service kan websitetags (tags er små kodestykker på websitet, som bl.a. bruges til at måle trafik og besøgendes adfærd) administreres via én grænseflade. Google Tag Manager selv (som implementerer de enkelte tags) er et domæne uden cookies. Personoplysninger indsamles ikke gennem Google Tag Manager. Det eneste formål er at udløse andre tags, som til gengæld kan opfange data. Google Tag Manager har imidlertid ikke adgang til disse data. Hvis Google Tag Manager deaktiveres på domæne- eller cookie-niveau, forbliver den effektiv for alle sporings-tags, der er implementeret med Google Tag Manager.

10. Nyhedsbrev

På ALSO websites får brugerne mulighed for at abonnere på vores nyhedsbrev. Til dette formål bliver du bedt om at udfylde en formular, hvori du giver samtykke til, at vi må sende nyhedsbrevet til dig.. Retsgrundlaget for databehandlingen følger af GDPR art. 6, stk.1 litra a), i overensstemmelse med hvilken vi indhenter dit samtykke.

ALSO benytter ELAINE fra Artegic AG som platform til at administrere vores nyhedsbrevsudsendelser.

ALSO A/S holder med jævne mellemrum sine forretningspartnere informeret ved hjælp af nyhedsbreve indeholdende information om produkter, kampagner og nyheder generelt. Så vidt muligt skræddersyes denne information til at passe med de individuelle interesser. I tillæg til det, bruger vi dette medie til tilfredshedsundersøgelser.

Vores nyhedsbreve kan per definition kun modtages af den ønskede person hvis (1) den pågældende person har en valid e-mail adresse, og (2) den pågældende person har registreret sit ønske om at modtage nyhedsbreve. Af juridiske årsager bliver en bekræftelses e-mail sendt ud som en del af den dobbelte opt-in procedure, før nyhedsbrevet bliver sendt ud. Denne bekræftelses e-mail har til formål at tilsikre at indehaveren af e-mail adressen ønsket at modtage nyhedsbreve. Når en person abonnere på vores nyhedsbrev, gemmer vi IP adressen på den computer, hvorfra den pågældende person læser nyhedsbrevet samt tidspunkt for åbning af nyhedsbrevet.

Denne information bliver brugt til at spore eventuelt misbrug, og hjælper dermed den data ansvarlige med at beskytte data.

De personlige data, der bliver indsamlet i forbindelse med registrering af ønsket modtagelse af nyhedsbreve bliver udelukkende brugt til fremsendelse af nyhedsbreve. Det giver os mulighed for at holde vore abonnenter opdateret per e-mail I forhold til at kunne levere nyhedsbrevs service og i tilfælde af tekniske faktorer. De personlige data, der bliver indsamlet i forbindelse med registrering af ønsket tilsendelse af nyhedsbreve bliver ikke videresendt til tredjemand. Abonnement på nyhedsbreve kan til enhver tid termineres af modtageren. Det tilsagn, vi har fået af den pågældende person til at opbevare vedkommendes personlige data for at kunne fremsende nyhedsbreve kan til enhver tid trækkes tilbage. Der er en forbindelse til en annulleringsformular i ethvert nyhedsbrev, der gør det muligt for den pågældende person at opsige sit abonnement. Derudover vil det til enhver tid være muligt at opsige sit nyhedsabonnement direkte på ALSO A/S’s website eller ved at sende information til den person, der er ansvarlig for at håndtere nyhedsbreve.

Nyhedsbrevs tracking

ALSO DK’s nyhedsbreve indeholder en såkaldt tracking pixel. En tracking pixel er en stump grafik indlagt i de HTML baserede e-mails. Formålet er at facilitere oprettelsen og analysen af logfiles. Som resultat af det, er det muligt at foretage statistisk analyse af effekten af online marketing aktiviteter. Den indlagte tracking pixel gør det muligt for ALSO A/S at identificere hvorvidt og hvornår en e-mail blev åbnet af en abonnent. Derudover er det muligt at se hvilke links i en e-mail, der er aktiveret af brugeren.

Den personlige information indsamlet ved hjælp af tracking pixels og links indlagt i nyhedsbrevene bliver opbevaret og analyseret af den person, der er ansvarlig for behandling af nyhedsbrevene med det formål at opdatere nyhedsbrevene i forhold til modtagerens interesse. Denne personlige inofrmation vil ikke blive delt med tredjemand. Abonnenterne har på ethvert givent tidspunkt mulighed for at tilbagekalde sit tilsagn. Dette sidestilles med at slette ens navn fra nyhedsbrevs-distributionslisten.

Retsgrundlaget for at bruge Elaine følger af artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR. ELAIN kan bruge data fra modtagerne i pseudonymform, dvs. uden at blive tilknyttet til en bruger, til optimering eller til at forbedre sine egne tjenester, f.eks. til statistiske formål eller til teknisk optimering af distribution og nyhedsbrevets præsentation. ELAIN bruger imidlertid ikke data fra vores nyhedsbrevmodtagere til at kontakte dem direkte eller videresende dem til tredjepart.

Vi anvender servicen MailChimp til udsendelse af nyhedsbreve. Mailchimp udbydes af Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE # 5000, Atlanta, GA 30308, USA. Du kan læse MailChimp persondatoplitik her : https://mailchimp.com/legal/privacy/ . Retsgrundlaget for anvendelse af MailChimp følger af artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR. Mailchimp kan bruge data fra modtagerne i pseudonym form, dvs. uden at blive tilknyttet til en bruger, til optimering eller til at forbedre sine egne tjenester, f.eks. til statistiske formål eller teknisk optimering af distribution og nyhedsbrevets præsentation. MailChimp bruger imidlertid ikke data fra vores nyhedsbrevmodtagere til at kontakte dem direkte eller videresende dem til tredjepart.

11. Google Web Fonts

Vores hjemmeside bruger såkaldte web fonts til ensartet præsentation af webstedet. Når du åbner en side, indlæser din browser de nødvendige webskrifter til din cache for den korrekte visning af tekster og skrifttyper. Til dette formål skal den browser, du bruger, oprette forbindelse til Googles servere. På den måde får Google at vide, at der er blevet sendt en forespørgsel til vores websted via din IP-adresse. Hvis din browser ikke understøtter Google Web Fonts, eller hvis du forhindrer adgangen til Google-serverne, vises tekster med systemets standardskrifttype

Du kan indstille din browser til, at skrifttyperne ikke indlæses af Google-serverne (f.eks. ved at installere add-ons). Du kan finde flere oplysninger om Google Web Fonts i Googles databeskyttelseserklæring: https://policies.google.com/privacy?hl=da .

Brugen af Google Web Fonts sker for at sikre en ensartet og let tilgængelig præsentation af vores onlinetjenester. Dette udgør en legitim interesse i henhold til § 6, stk. 1, sætning 1, lit. f) i GDPR.

12.Youtube

ALSO bruger YouTube til at integrere YouTube-videoer fra YouTube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA ("YouTube") i vores onlinetilbud. Videoerne er lagret på http://www.youtube.com og kan afspilles direkte fra vores websted. Som følge heraf kan logoplysninger overføres fra vores websted til Google. Googles server i USA gemmer således automatisk oplysninger (“logdata”), herunder de oplysninger, som din browser sender til et websted, når du besøger det. Disse logdata kan omfatte din IP-adresse, adressen på det websted, du har besøgt, som bruger Google-funktioner, browsertypen og -indstillingerne, datoen og tidspunktet for din anmodning samt oplysninger om din brug af Google og cookies. Når du afspiller en video, modtager YouTube oplysninger, der viser, at du har været inde på den tilsvarende underside på vores website. Det sker, uanset om YouTube stiller en brugerkonto til rådighed, som du er logget ind på, eller der ikke er nogen brugerkonto. Hvis du er logget ind på Google, bliver dine data associeret direkte med din konto. Hvis du ikke ønsker, at de skal associeres med din profil på YouTube, skal du logge ud, inden du går ind på vores websted.

YouTube-videoer på vores website er alle lagt ind i "udvidet fortrolighedstilstand", hvilket betyder, at ingen oplysninger om dig overføres til YouTube, hvis du ikke afspiller videoer. Kun når du afspiller en video, bliver ovenstående oplysninger overført til YouTube. Vi kan intet gøre ved denne overførsel af data.

Du kan se flere oplysninger om formålet med og omfanget af YouTubes dataindsamling og databehandling i Googles Privatlivspolitik. Du kan også se flere oplysninger om dine rettigheder og indstillingsmuligheder, der vedrører beskyttelsen af dit privatliv: https://policies.google.com/privacy?hl=da . Google har datacentre over hele verden (inden for og uden for EU, USA). ALSO er ikke bekendt med, om Google overfører dine oplysninger til en server, som befinder sig uden for EU eller USA.

13. LinkedIns Insight Tags

ALSO bruger markedsføringsfunktionerne fra LinkedIn på vores hjemmeside (såkaldte LinkedIn Insight Tags). LinkedIns Insight Tags er en lille JavaScript-kode, som er tilføjet til vores hjemmeside for at aktivere kampagnerapportering og give os viden om besøgende på vores hjemmeside. Leverandøren er LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hver gang du besøger en af vores sider, som benytter LinkedIn funktionerne, etableres der en forbindelse til LinkedIn servere. LinkedIn vil blive informeret om, at du har besøgt vores hjemmeside med din IP-adresse. LinkedIn Insight-Tags giver os mulighede for at analysere effekten af vores kampagner på LinkedIn og udvælge målgrupper baseret på brugerinteraktion på vores online-tilbud. Når du har brugerkonto hos LinkedIn, kan LinkedIn knytte dine interaktioner med vores online-tjenester til din brugerkonto.

Mere om LinkedIn Insight Tag: https://www.linkedin.com/help/lms/answer/81845/linkedins-insight-tag-ofte-stillede-sp-rgsmal?lang=da
Meddelelse om datafortrolighed: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
Frameld: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out-out

14. Datasletning og opbevaringstid

Dine personoplysninger slettes, så snart formålet med lagringen er bortfaldet. Opbevaring kan derudover finde sted, hvis det er fastsat af europæiske eller nationale lovgivere i EU-forordninger, love eller forskrifter. En sletning af dataene finder ligeledes sted, hvis en opbevaringsperiode defineret ved de nævnte standarder udløber, medmindre der er behov for yderligere opbevaring af data for en kontraktafslutning eller opfyldelse af en kontrakt. Det betyder, at data bliver blokeret og ikke bearbejdet til andre formål. Dette gælder for eksempel data, der skal opbevares af kommercielle eller skattemæssige årsager.

15. Kontaktformular

På vores hjemmeside tilbyder vi dig muligheden for at kontakte os via en kontaktformular. Oplysningerne fra disse kontaktformularer (navn, fornavn, firma, telefon, e-mailadresse, evt. gade/vej, postnummer, evt. by) samt din meddelelse anvender vi udelukkende til at besvare din henvendelse. Det juridiske grundlag for dette følger af art.6, stk. 1, litra b) i GDPR, med hensyn til kontrakter og art.6, stk. 1, litra f) med hensyn til anmodninger forud for en kontrakt. Dine oplysninger gemmes og behandles i vores CRM system.

16. Automatiserede beslutninger

Vi bruger automatiserede beslutninger til at sammenkæde fragt og forsendelser med eksportkontrol og sanktionslister i EU og andre lande, hvorfra eksport kan ske. Afhængigt af resultaterne, kan det være nødvendigt for at gennemføre passende foranstaltninger under de eksisterende EU- og øvrige internationale bestemmelser om eksportkontrol. Formålet er at sikre overensstemmelse med bestemmelser om eksportkontrol. Retsgrundlaget for denne databehandling følger af GDPR art. 6, stk. 1, litra c).

17. Datasikkerhed

Vi tager en række tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine data behandlet af os. Vores sikkerhedsforanstaltninger opdateres løbende i takt med den teknologiske udvikling og gældende databeskyttelsesbestemmelser.

18. Ændringer af nærværende Persondatapolitik

Vi forbeholder os ret til at ændre denne persondatapolitik til enhver tid efter behov og i overensstemmelse med den på tidspunktet gældende databeskyttelsesbestemmelse.

19. Hvor bliver mine data behandlet?

Dine data bliver behandlet i Den Europæiske Union (“EU”) og i det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (“EØS”). Dine data bliver også behandlet uden for EU og EØS i henhold til databeskyttelsesforordningen.

20. Videregivelse af personoplysninger til tredjepart

Når vi anvender samarbejdspartnere, kan vi have behov for at dele data for opfyldelsen af kontrakten, og/ eller når det er udtrykkeligt angivet i vores persondatapolitik, og/eller vi er retligt forpligtet til videregivelsen og/eller berettiget til at gøre det i enkelte sager.

21. Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. I henhold til artikel 15 i GDPR kan du anmode om oplysninger om de af dine persondata, som vi behandler Endvidere har du i overensstemmelse med GDPR art. 16-18 og 20 følgende rettigheder: Ret til ændringer, ret til sletning, ret til begrænsning af behandling, ret til indsigelse og ret til dataportabilitet. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver dpo.dk@also.com .

Hvis du mener, at behandlingen af personoplysninger, som vedrører dig, udgør en overtrædelse af den generelle forordning for beskyttelse af personoplysninger, bedes at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver. Desuden du har også ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata i overensstemmelse med GDPR art. 13, stk.2, litra b).

Personoplysninger, som du overfører til os under udøvelsen af dine rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig, lagres af os i overensstemmelse med art. 6 stk. 1 lit. F) GDPR af legitim interesse. Vores legitime interesse består i at kunne verificere din anmodning.

I følge Persondataforordningens (GDPR) art. 21, stk. 1, kan du gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger i specifikke tilfælde.

Ovennævnte generelle indsigelsesret gælder for alle behandlingsformål, som behandles på grundlag af GDPR art.6, stk.1 litra f )som beskrevet i denne Persondatapolitik,). ALSO er kun forpligtet til at imødekomme en sådan indsigelses, hvis du har en altoverskyggende interesse, som påvirker dine rettigheder og frihedsrettigheder (f.eks. en mulig fare for liv eller sundhed).