1. Terug

Transformeer uw diensten met duurzame IT

Nadat sustainability in IT in 2000 zijn opwachting had gemaakt, leek duurzaamheid lange tijd voorbehouden aan andere sectoren: de energiesector, de bouwsector, de landbouwsector en de auto-industrie. Maar nu is sustainability in IT terug van weggeweest … En hoe. IT-technologie vormt voor landen en bedrijven een hulpmiddel bij het inrichten van een duurzame economie en het onder controle brengen van klimaatverandering. Zo draagt hybride werken aanzienlijk bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot van bedrijven. IoT kan verkeer, facilitair management en productielocaties veel energiezuiniger maken. En met AI wordt het mogelijk om de logistiek te optimaliseren en nieuwe klimaatpatronen te ontrafelen.

Uit een onderzoek van de Europese Unie uit 2020 blijkt dat het energieverbruik zo snel stijgt dat efficiëntieslagen op het gebied van hardware, software en infrastructuur die toename niet meer kunnen bijbenen.

Is de overstap op de cloud vanuit sustainability een goede stap? Of schuilt daarin juist een risico voor de veiligheid van onze gegevens? We bespreken wat voor ideeën en oplossingen commerciële partijen daarvoor hebben. Hoe kunnen wij als distributeur aansturen op een circulaire economie in de IT-branche? Welke oplossingen kunnen we onze channel partners bieden bij het inrichten van duurzamere IT-systemen voor hun klanten?

Dit soort vraagstukken komen aan bod tijdens de paneldiscussie over duurzame IT, met Fiona O’Brien, EMEA Chief Channel Officer en Head of EMEA Operations bij Lenovo, Joacim Damgard, COO CEE bij Microsoft, Pierre-Yves Dutang, Distribution Director Europe bij APC by Schneider Electric en Gustavo Möller-Hergt, CEO bij ALSO Holding AG.

Transform your services with sustainable IT