Licentiebeheer van Office 365 gemakkelijk voor reseller én klant

Microsoft Cloud Solution Providers werken efficiënter

Klanten vragen steeds vaker om Office 365. Uiteraard kun je dit leveren, maar gaat het vaak gepaard met een wirwar aan licenties. Verschillende soorten licenties die klanten voor meerdere jaren bindt, zijn helaas nog vaak aan de orde van de dag. Het aankopen en beheer kunnen tegenwoordig een stuk eenvoudiger.

Resellers bedienen veel klanten, en deze bedrijven hebben vaak honderden werknemers. Al deze arbeidskrachten zijn op verschillende tijdstippen in dienst gekomen. De een heeft een uitgebreide licentie nodig, terwijl de ander voldoende heeft aan een instap-abonnement. Daarnaast groeien bedrijven de laatste tijd hard én stijgt de vraag naar Office 365-abonnementen. Dat betekent goede business, maar kan leiden tot een onoverzichtelijke hoeveelheid aan contracten.

Licentiebeheer vaak veel werk

Traditionele abonnementen hebben vaak een looptijd van 1 jaar, 2 jaar of zelfs 3 jaar. Daarnaast hebben werknemers verschillende start- en einddata. Daardoor lopen bijvoorbeeld 4 licenties af in mei, 18 in oktober en 30 in juni. Niet alleen geeft dit een enorme administratieve rompslomp, het kost ook veel extra tijd, geld en goodwill bij klanten. Enerzijds moet het salesteam steeds opnieuw offreren. Anderzijds krijgen klanten steeds weer dezelfde vragen voor hun kiezen.

Oud licentiemodel niet flexibel

Bovendien is het traditionele Open Licenseprogramma niet zo flexibel als het belooft. Betalen naar gebruik is helaas niet aan de orde. Dat ervaren veel bedrijven die bijvoorbeeld bij piekbelasting extra Office 365-licenties inkopen. Als de (tijdelijke) medewerkers vertrekken, zit de klant met licenties die niet worden gebruikt, maar wel worden betaald.

Activatie duurt lang

Wat heeft een nieuwe werknemer nodig? “Doe maar het meest uitgebreide pakket, dan komt hij of zij in ieder geval niets tekort,” wordt vaak geredeneerd. Blijkt deze gebruiker toch niet die extra’s nodig te hebben, wordt er wel voor betaald, downgraden kan namelijk niet. Als een te beperkt abonnement is aangeschaft, moeten klanten zelfs een extra abonnement aanschaffen. Als dat wordt gekocht, kan het tot 48 uur duren voordat die nieuwe collega echt aan de slag kan.

Microsoft Cloud Solution Provider programma zorgt voor échte cloud-oplossingen

Steeds meer resellers én klanten hebben geen last meer van dubbele kosten en onoverzichtelijke licenties. Meer dan 1400 Nederlandse tussenpartijen maken inmiddels gebruik van het Microsoft Cloud Solution Provider programma. Hiermee krijgen resellers en klanten wél de flexibiliteit die de cloud belooft.

Direct aan de slag, efficiency voor reseller en klant

Nu kunnen resellers via de ALSO Cloud Marketplace hun klanten bedienen. Hierin kunnen ze per maand licenties upgraden, downgraden, toevoegen of beëindigen. Ook de facturatie verloopt via dezelfde tool. Zelfredzame klanten regelen via de Marketplace in de look and feel van de reseller alles zelf. Van activatie tot facturatie en support, alles gaat eenvoudig en snel. Hebben ze een nieuwe werknemer die Office 365 Business Premium in combinatie met EMS nodig heeft? Vijf minuten en enkele kliks later en ze zijn in business.

Microsoft en ALSO Cloud helpen resellers om in te spelen op de cloud-behoeften van hun klanten. Zij kunnen flexibeler werken en resellers houden grip op de administratie. Voor meer informatie kan je contact opnemen met: cloud.nl@also.com | 024 333 32 32.