1. Terug

Duurzaam printen met Lexmark

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor veel bedrijven. Lexmark helpt bedrijven met het verduurzamen, specifiek gefocust op de printwereld. Zo haalt het bedrijf al 25 jaar lang haar cartridges op en recyclet of hergebruikt het bedrijf per jaar meer dan 10.000 ton plastic. Om uiteindelijk bedrijven te helpen een stap te zetten richting een circulaire economie.

Lexmark levert een circulaire oplossingen gedurende de gehele levenscyclus van het product: van duurzame ontwerpen tot efficiënt gebruik voor hergebruik en recycling.

Duurzaamheid staat altijd centraal bij Lexmark. En duurzaamheid betekent uiteindelijk ook kosten besparend. Daarom zijn de apparaten die Lexmark bouwt ontworpen om langer dan 7 jaar mee te gaan. Dit bespaart uw klanten geld en vermindert hun impact op het milieu. Ook zijn er bij de productie minder grondstoffen en energie nodig. Dit alles valt onder Lexmarks geplande duurzaamheid.

Maar dat is niet het enige, zo biedt Lexmark ook oplossingen om uw klanten te helpen het papierverbruik te verminderen, efficiënt gebruik te bevorderen en de milieu-impact van afdruk- en beeldverwerkingsactiviteiten te beperken.

Toch kan uiteindelijk geen enkel apparaat of onderdeel eeuwig meegaan. Lexmark biedt daarom programma’s aan waarmee uw klanten supplies en aparatuur kunnen hergebruiken en recyclen. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire economie.

Het doel van Lexmark is het verminderen van de impact op het milieu en dat van haar en uw klanten. Dit doet Lexmark op een aantal verschillende manieren:


Lexmarks innovatieve gebruik van post-consumer gerecyclede materialen (PCR) helpen zowel het verbruik van nieuwe natuurlijke hulpbronnen als de hoeveelheid afval op stortplaatsen te verminderen.


Alle productielocaties van Lexmark zijn gecertificeerd volgens strenge kwaliteits-, milieu- en veiligheidsnormen die wereldwijd worden erkend, waaronder ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 1801.


Lexmark haalt elk jaar miljoenen gebruikte cartridges terug die worden hergebruikt of gerecycled via het bekroonde Lexmark Cartridge Inzamelprogramma (LCCP).


Inzamelprogramma's voor cartridges of apparatuur van Lexmark zijn beschikbaar in meer dan 60 landen, goed voor meer dan 90% van onze wereldwijde markt.


Geïnteresseerd en benieuwd naar alle Lexmark producten? Klik dan hier en geef uw klanten ook de mogelijkheid om een duurzame keuze te maken.