1. Terug

HP PLANET PARTNERS

Recycle HP-cartridges

Klimaatverandering en milieuproblemen komen wereldwijd steeds vaker voor. Om de impact op het milieu te beperken heeft HP het Planet Partners programma ontwikkeld.

HP Planet Partners is het hergebruik- en recyclingprogramma van HP. Via HP Planet Partners zorgt u dat kostbare grondstoffen niet verloren gaan. Als HP-cartridges leeg zijn, kan HP de grondstoffen hergebruiken of recyclen.

Help mee uw e-waste te recyclen en verminder de milieu-impact. Bekijk nu hoe u uw HP cartridges kunt recyclen!

Gratis HP supplies recyclen met HP Planet Partners voor zowel consumenten als bedrijven

Voor consumenten

Breng uw cartridges naar een partnerwinkel

Breng uw HP inkt- en tonercartridges of Samsung tonercartridges naar een partnerwinkel bij u in de buurt.

Zoek winkel

 

Stuur uw gebruikte cartridges op

Bestel voorgefrankeerde enveloppen of labels om uw HP inkt- en tonercartridges of Samsung tonercartridges per post te retourneren.

Direct aanvragen

Voor bedrijven

Bestel als bedrijf uw eigen dozen voor het recyclen van cartridges

Retourneer grote aantallen HP inkt- en tonercartridges of Samsung tonercartridges met de dozen van HP Planet Partners (alleen voor bedrijven).

Bestel verzameldoos

Het proces van HP Planet Partners omvat verschillende stappen:

Inzameling

Gebruikers die hun HP-cartridges leeg geprint hebben, kunnen de cartridges opsturen of naar inzamellocaties brengen.

Sorteren

Nadat de producten zijn ingezameld, worden ze grondig gesorteerd. Componenten die nog bruikbaar zijn, worden geïdentificeerd voor hergebruik. Andere materialen worden zorgvuldig gescheiden voor recycling.

Recycling

Binnen de recycling worden verschillende materialen verwerkt, zoals metalen, kunststoffen en elektronische componenten, om ze te scheiden en geschikt te maken voor hergebruik. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen en minimaliseert afval.

Milieuvriendelijk afvoeren

Materialen die niet kunnen worden hergebruikt of gerecycled, worden veilig afgevoerd op een manier die geen schade toebrengt aan het milieu. Dit draagt bij aan het verminderen van de belasting van stortplaatsen en het voorkomen van vervuiling.

Nieuwe producten

Sommige van de teruggewonnen materialen kunnen worden gebruikt in de productie van nieuwe HP -cartridges, waardoor de behoefte aan nieuwe grondstoffen wordt verminderd en de levenscyclus van materialen wordt verlengd.

Wilt u meer weten over HP Planet Partners? Klik dan op de knop voor meer informatie.

Bekijk meer

Zie hp.com/sustainableimpact.De beschikbaarheid van het programma varieert. Zie www.hp.com/go/recycle82% van originele HP inktcartridges bevat 45-70% gerecycled plastic. 100% van originele HP tonercartridges bevat 5-45% gerecycled materiaal dat van klanten of de industrie afkomstig is. Tonerflessen, inktflessen en andere niet-genoemde producten vallen hier niet onder. Zie http://www.hp.com/go/recycledcontent voor een lijst.