Licentiebeheer van Office 365 gemakkelijk voor reseller én klant

ALSO Cloud Marketplace maakt everything as a service waar

Klanten eisen dat ze hun IT-oplossingen via de cloud kunnen afnemen. Nú is de tijd voor je om daarop in te spelen. Help klanten optimaal naar de cloud via het Microsoft Cloud Solution-programma (CSP), het ALSO Cloud Service platform en krijg grip op uw administratie.

Bijna 80% van de bedrijven zet hun business gedeeltelijk of volledig op de cloud in. Slechts 8% heeft geen interesse in cloud. Klanten eisen dat steeds meer IT-oplossingen via de cloud beschikbaar komen. Het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma biedt wat klanten vragen.

IT resellers lopen echter vaak tegen het probleem aan dat services per maand lastig zijn te beheren. Dit komt mede door de fragmentatie van inkoop kanalen. Resellers hebben dan ook behoefte aan een goede tool die compleet is van A tot Z.

Activatie tot en met facturatie in één tool

In de ALSO Cloud Marketplace kan je de volledige levenscyclus van jouw Microsoft-cloud-klanten direct beheren. Van activatie tot facturatie, alles verloopt in één tool. Resellers kunnen daarin direct licenties ´provisionen´, beheren en ondersteunen. Ze kunnen gemakkelijk hun producten en diensten toevoegen en combineren in een maandelijkse of klantfactuur.

Voordelen van het Microsoft Cloud Solution Provider programma

Het CSP-programma biedt een aantal in het oog springende voordelen:

 • Meer flexibiliteit
 • Per maand opzegbaar
 • Zelf licenties toevoegen of selfservice voor de klant
 • Licenties direct beschikbaar (geen vertraging zoals bij Open)
 • Eenvoudig aan- en uitzetten van de clouddiensten
 • Uitnodiging tot vaker klantcontact, met klanten meedenken
 • Verschillende cloudoplossingen samenvoegen
 • Meer overzicht in de business
 • Betere voorspelbaarheid van omzet
 • Geen eigen investeringen in bijvoorbeeld hardware zoals servers
 • Meer marge op clouddiensten

Grip op facturatie dankzij de ALSO Cloud Marketplace

Met de ALSO Cloud Marketplace wordt de administratie en facturatie een koud kunstje. Resellers en eindklanten zien in de portal direct wat wordt afgenomen. Omdat de looptijden van licenties synchroon lopen, behoort tussentijds offreren tot het verleden. Eindklanten krijgen daarnaast één geautomatiseerde (digitale) factuur van de verschillende Microsoft-producten. In de ALSO Cloud Marketplace verloopt de facturatie altijd aan het einde van de maand. Jij en je klanten hoeven dus niet vooruit te betalen met bijvoorbeeld Azure credits. Hierdoor wordt daadwerkelijk naar gebruik afgerekend. De kosten worden inzichtelijk gemaakt per eind-klant, per service met interval datum. Zelfs gebroken maanden zijn geen enkel probleem. Een echt “pay as you go” model.

Veel sneller aan de slag

De meeste cloud managing-platformen starten leeg. De reseller moet deze zelf vullen én de contracten opstellen met alle leveranciers. In de ALSO Cloud Marketplace is dit niet nodig en selecteert de reseller of de eindklant eenvoudig zelf de juiste diensten. Zo is iedereen binnen enkele minuten in business. Resellers zijn vaak duizenden euro’s kwijt aan onderhoud, administratie en support. Dit is bij ALSO Cloud niet het geval, omdat deze diensten geen extra kosten met zich meebrengen.

De ALSO Cloud Marketplace

De zeer gebruiksvriendelijke ALSO Cloud Marketplace kent honderden diensten om in te kopen en aan de eindklant aan te bieden. Deze diensten kun je per dag aan- en uitzetten. Verlaten tien werknemers het bedrijf, kunnen op dezelfde dag de telefoon-, Azure- of Office 365-abonnementen worden beëindigd. Daarnaast kan je jouw eigen producten binnen dezelfde omgeving toevoegen en aanbieden in meer dan 17 landen. Dit podium biedt een enorme afzetmarkt. De Marketplace kent deze onderdelen:

Billing Tool: Hiermee krijg je per licentie, aan het einde van de maand een rapport van het verbruik per klant.

Sales Tool: Maak on the spot offertes en aanbiedingen en stuur ze direct naar de klant.

Reporting tool: Alle statistieken van de klanten. Wat zijn de hardlopende producten, welke services verkopen het best en leveren het meest op.

Provisioning Tool: Activeer, beheer en wijzig services per dag. Dat kan geheel automatisch!

Support: Algemene vragen? Het supportteam is 24/7 in alle talen beschikbaar via chat, mail of telefoon. Voor specialistische vragen staan de gespecialiseerde engineers van ALSO Cloud klaar.

Microsoft en ALSO Cloud helpen resellers om in te spelen op de cloud-behoeften van hun klanten. Zij kunnen flexibeler werken en resellers houden grip op de administratie. Voor meer informatie kan je contact opnemen met: cloud.nl@also.com | 024 333 32 32.