DE 3S-BUSINESSMODELLEN: SUPPLY, SOLUTIONS EN SERVICES

De stabiele en brede klantenbasis van ALSO is een belangrijke succesfactor die extra mogelijkheden schept voor de ontwikkeling van onze business.

Die mogelijkheden zijn gebaseerd op businessmodellen die verschillen wat betreft dynamiek, obstakels voor markttoetreding en –uittreding, OPEX, werkkapitaal en (niet in het minst) de kwalificaties van het personeel. In 2012 splitste ALSO de bestaande modellen op om de ontwikkeling ervan te kunnen versnellen. Schaaleffecten vormen de drijfveer voor het transactionele businessmodel, oftewel de traditionele leveranties in het Supply-segment. De consultancybusiness in het Solutions-segment wordt gekenmerkt door het opstellen van parameters voor en het testen van IT-projecten door gekwalificeerde medewerkers. De Services-activiteiten zijn daarentegen weer gebaseerd op het Process Engineering-businessmodel. De businessmodellen hebben dus verschillende risicoprofielen. Diversificatie verbetert de stabiliteit van het bedrijf.

Uitstekende beschikbaarheid, betrouwbare levering, concurrerende prijzen

ALSO kan nog op dezelfde dag leveren aan zijn klanten of de klanten van zijn klanten. Kleinere wederverkopers kunnen bij ons producten uit een brede portefeuille kiezen, en dat voor schappelijke prijzen en in elke gewenste hoeveelheid. De meer dan 1.500 sales- en marketingmedewerkers van ALSO bieden professionele steun bij vragen over configuratie en projectmanagement. Klanten hebben in onze webshop non-stop toegang tot informatie over het uitgebreide productaanbod en beschikbare bestelmethoden.

Aangepaste portefeuille, korte projectplanning, uitvoerige productkennis

ALSO onderhoudt dagelijks contact met zijn klanten en kent dan ook al hun vereisten op het gebied van software, servers, opslag, netwerken, beveiliging en andere zaken. ALSO biedt oplossingen die toegesneden zijn op de vereisten van de klant. Voor projecten biedt ALSO ondersteuning bij vragen over architectuur en ontwerp. Vereisten worden razendsnel vertaald in concrete configuraties, waarna de projectstatus nauwlettend in de gaten wordt gehouden. In projectmanagement wijst ALSO de klant op prijskwesties en productwijzigingen, en biedt het ondersteuning met proof-of-concept.