Onetrailkoppeling

Volledig geautomatiseerde orderafhandeling

Herken je dit? Je werkt met een financieel of ERP pakket als Exact, SAP Business One, Businessbase, OFB, Microsoft Dynamics of Accountview. Maar het goed verwerken van de artikelen van jouw distributeurs inclusief de juiste prijzen en voorraden is niet eenvoudig.

Zou het niet geweldig zijn als je automatisch updates krijgt van levertijden, bericht dat jouw bestelde producten op transport zijn gezet en dat jouw financiële afdeling de facturen elektronisch ontvangt?

Het antwoord op deze vragen en wensen is Onetrail.net

ALSO biedt je in samenwerking met Onetrail de mogelijkheid een hoop kosten en dubbel werk te besparen! Onnodige uren die nu besteed worden aan administratieve handelingen of het oplossen van problemen, zijn daarmee voorgoed verleden tijd. En dat zonder hoge upfront investeringen (zoals voor EDI) en zonder de risico's en rompslomp van een complex IT-project.

Samen met haar ERP Partners verzorgt Onetrail.net de directe koppeling tussen de systemen van resellers, distributeurs en fabrikanten. Hiermee integreert Onetrail het gehele commerciële, logistieke en administratieve proces tussen jouw en jouw handelspartners.

Doordat jouw systeem altijd volledig up to date is, kun je jouw klant voorzien van de juiste actuele informatie en prijs, direct vanuit jouw eigen systeem. Indien ALSO een wijziging aanbrengt in de leverdata, kun je dit direct en proactief aan jouw klant communiceren.

Onetrail optimaliseert zowel jouw inkoop- als jouw verkoopproces via een generieke Onetrail.Net stekker. Het is deze stekker die je in staat stelt om artikelinformatie, beschikbaarheid en alle overige ordergerelateerde berichten elektronisch met ALSO uit te wisselen. Zo eenvoudig is het dus!

Het aansluiten op Onetrail.net levert je direct een aantal grote voordelen op, waaronder:

 • Real-time verwerken van orders, facturen, wijzigingen
 • Up to date artikelbestand
 • Geen oponthoud bij het aanmaken van verkooporders en versturen van inkooporders
 • Geen oponthoud bij het aanmaken van verkooporders en versturen van inkooporders
 • Geen handmatig artikelonderhoud
 • Minder fouten en snellere leveringen
 • Geen handmatig goederenontvangst voor fulfillment-leveringen
 • Juiste verkoopfacturering, ook in geval van deelleveringen
 • Automatische serienummerregistratie
 • Automatische orderbevestiging en real-time orderstatus informatie
 • Orders komen direct in jouw backoffice systeem terecht
 • Verhoging klanttevredenheid
 • Verkorte “order-to-cash” cyclus *

* Door de vermindering in de administratieve handelingen heb je meer tijd voor zaken die er echt toe doen (inkoop/verkoop), wat resulteert in een toename in de opbrengsten en de netto marge

Onetrail berekent eenmalige set-upkosten en een maandelijkse beheersfee afhankelijk van het aantal aangesloten distributeurs en jouw backoffice. Voor een koppeling via Onetrail betaal je in de meeste gevallen 150 Euro per distributeur per maand. Omdat wij begrijpen hoe belangrijk een geautomatiseerd proces is, kost een volledige koppeling met ALSO slechts € 50,- per maand. Het restant van deze maandlasten nemen wij voor onze rekening gedurende de eerste 6 maanden na de eerste Golden Order via OneTrail.

Als je nog vragen hebt over de mogelijkheden of gebruik wilt maken van de Onetrail orderkoppeling, kun je contact opnemen met ons eBusiness team via het telefoonnummer 024 - 333 32 22.