1. Terug

Samsung SSD

SSD’s zijn bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse IT-omgeving. De een heeft ze intern in de pc of ander maakt nog graag gebruik van een portable SSD. Samsung is een grote en belangrijke speler in deze productgroep. Zij worden met name geprezen voor sterke mix van een SSD die snel, zeer compatible en betrouwbaar is en voor een scherpe prijs is te verkrijgen.

Voordelen SSD

Voor wie ze even was vergeten, zetten we nog even de drie belangrijkste voordelen van SSD op een rij:

• Snelheid

SSD’s laden vele malen sneller dan klassieke harde schijven. U merkt dat applicaties en games in no-time zijn opgestart en de data sneller wordt verwerkt.

• Duurzaamheid

Een SSD bevat geen mechanische of bewegende onderdelen en is zo veel beter bestand tegen schokken. Hierdoor gaat deze langer mee.

• Stiller

Iedereen heeft wel eens het idee gehad alsof zijn laptop of pc ging opstijgen. Zoveel geluid maakte die. Dat is met een SSD verleden tijd, deze zijn namelijk geluidsarm.

Kies de juiste SSD

De juiste SSD kiezen, hangt af van het gebruik. Als u geen (externe) harde schijf meer wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de interne SSD meer dan genoeg opslagcapaciteit heeft voor alle bestanden en applicaties.

Wat u ook kunt doen, is kiezen voor een combinatie van SSD en harde schijf. Dat maakt uw computer sneller doordat het besturingssysteem en de programma's op de SSD kunnen worden geplaatst. De harde schijf houdt u dan voor het opslaan van de data. U kunt zowel Portable SSD's als inbouw-SSD's kopen. Het snelheidsvoordeel is iets minder groot bij een externe in plaats van een interne SSD.

Ga naar de webshop