Blog:
Gaming groeit! - Francisco Soutullo


Gaming groeit!

Spelen is en blijft een onderdeel van onze samenleving en van het menselijk gedrag. De mens heeft al gespeeld voordat hij kon spreken. Zelfs in het dierenrijk worden gedragspatronen spelenderwijs aangeleerd. In de eerste helft van de 20e eeuw werd dankzij een boek van Johan Huizinga de term ‘Homo Ludens’, Latijn voor de ‘spelende mens’, bekend in gedragsonderzoek. Dit toont ook het belang van spelen in onze samenleving.

Een paar feiten:

  • 56% van de Europese bevolking tussen 6 en 64 jaar speelt videospelletjes
  • Smartphone en/of tablet zijn de meest populaire platformen, gevolgd door consoles en computers
  • 17% gebruikt meerdere platformen om te spelen
  • 77% speelt minstens één uur per week
  • Gemiddeld wordt er ongeveer 8,6 uur per week gespeeld
  • 45% zijn vrouwelijke spelers
  • Analisten verwachten een jaarlijkse groei tussen 2% en 15% in de gaming mark in de komende 5 jaar.

Verbonden met gaming

Velen van jullie zijn op een of andere manier verbonden met gaming. Of het nu gaat om het verkopen van games of hardware aan klanten, het leveren van de benodigde internetverbindingen of platforms of het programmeren van apps of games. Een aantal van jullie pakt zelfs de gamepad, de muis en het toetsenbord en speelt een game. Een groter deel zal zeker één of meer games op uw smartphone of tablet hebben.

Toename door Covid-19

Voor de uitbraak van Covid-19 maakte gaming al deel uit van een groeiende industrie. Een PC, beeldscherm, notebook of tablet die gebruikt wordt voor kantoorwerk en surfen heeft een langere levensduur. Je voelt je hierin niet gedwongen om zo snel iets nieuws te upgraden of te kopen. Maar als je er gebruik van maakt ben je eerder bereid om weer een investering te doen, zodat het nieuwe spel eruitziet zoals het bij presentaties is vertoond.

Door Covid-19 is er een toenemende vraag naar gaming hardware, randapparatuur, stoelen, video- en bordspellen. App stores merkten ook een toename in het aantal downloads van games. Nu we allemaal meer thuis zijn, zijn we op zoek naar afleiding binnen onze eigen muren. Een gamer is meer bereid om nieuwe randapparatuur te kopen om nog beter te worden. Eén van de gebieden die de afgelopen twee jaar extreem gegroeid is, is de gamestoel. In het begin waren de stoelen erg duur en waren er weinig mensen die zich deze stoel konden veroorloven. Inmiddels zijn er meer fabrikanten die de stoelen aanbieden en zijn de prijzen gedaald.

Ondanks de ontwikkeling van het online kopen van videospellen of het gebruik ervan in een huurmodel, is het percentage fysiek verkochte spellen nog steeds zeer hoog en interessant voor elke wederverkoper. Er zijn nog steeds veel mensen die graag een doos en een gegevensdrager in huis hebben. Of het nu voortkomt uit het verzamelbehoefte of omdat we iets fysieks voor ons geld willen hebben.

Streaming

Het feit dat een groot deel van de mensen graag in het middelpunt staat, heeft ertoe geleid dat de afgelopen twee tot drie jaar steeds meer mensen zich met het onderwerp streaming bezighouden. Het gaat niet alleen om deelname aan het spel, jezelf meten met anderen en het uitwisselen van ideeën, maar ook om het delen van jezelf en je spelervaring met anderen. Dit is waardoor veel resellers extra hardware kunnen verkopen.

Nieuwe omstandigheden resultaten altijd in nieuwe kansen

Inmiddels heeft eSports zich gevestigd en kan het zich vergelijken met elke andere sport op het gebied van populariteit en bekendheid. Professionele gamers kunnen er niet alleen hun brood mee verdienen, ze hebben, net als andere professionele sporters, reclamecontracten en inkomsten.

Maak deel uit van deze ontwikkeling en speel ze in plaats van alleen maar aan de zijlijn te staan en toe te kijken. We helpen u graag om een paar wedstrijdrondes te winnen!


Francisco Soutullo

European Product Manager Gaming ALSO
Francisco.Soutullo@also.com