1. Terug

7-sep-2020 - Emmen

Multi-factor authenticatie: Maximale veiligheid voor uw account

Met de nieuwe multi-factor authenticatie (MFA) biedt ALSO bezoekers van de ALSO-webshop de hoogst mogelijke beveiliging en bescherming, zodat hun accounts beschermd zijn tegen fraude en hacking.

Met de nieuwe multi-factor authenticatie van de ALSO-webshop zal de beveiliging veel hoger zijn, omdat er minstens twee factoren of hindernissen zijn die een hacker moet doorstaan. De oplossing is zeer eenvoudig: het is gebaseerd op een tijdsgebonden eenmalig wachtwoord (TOTP). Het enige wat gebruikers hoeven te doen is een gratis app te installeren, die tijdsgebonden wachtwoorden kan genereren (bijv. MS Authenticator). Na de eerste installatie voert de klant elke keer dat hij de webshop wil binnenkomen een code in, die elke 30 seconden opnieuw wordt gegenereerd.

MFA helpt de bedrijfsgegevens te beschermen door een extra beveiligingslaag. Informatie is veiliger omdat potentiële dieven zowel het wachtwoord als de telefoon zouden moeten stelen. Bovendien zijn telefoons meestal vergrendeld, waardoor een pincode of vingerafdruk nodig is om ze te ontgrendelen, hierdoor zijn ze nog minder bruikbaar als iemand MFA-referenties wil gebruiken. Het is een snelle extra stap in het proces, maar het wint enorm veel veiligheid voor elke klant.

De nieuwe MFA-authenticatie zal de komende weken uitgerold worden in de webshop voor ALSO Nederland, ALSO België en ALSO International.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com