1. Terug

10-jan-2022 - Nijmegen


Managed services aanbieden, zonder gedoe en met mooie marges? Het kan met WaaS via de ALSO Cloud Marketplace

Als reseller je klant op eenvoudige wijze volledig ontzorgen, terwijl je geen financieel risico loopt en zelf de marges bepaalt. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het. En het zijn nog lang niet alle voordelen van onze nieuwe WaaS-propositie.

We hebben een nieuwe en unieke propositie: Workplace as a Service, kortweg WaaS. Het kwam tot stand in nauwe samenwerking met HP en hun DaaS-aanbod (Device as a Service). De rol van Grenke Financial Services is daarnaast ook cruciaal. Dat leggen we straks uit.

Maar eerst even over de vraag ‘waarom?’. Het zijn bijzondere tijden. Michel Voorhout van onze partner HP verwoordt dat als volgt: “De ontwikkelingen die er op het gebied van werken en samenwerken al waren, zijn door de covidpandemie flink versneld. Medewerkers werken op verschillende locaties en de vraag naar clouddiensten groeit snel. Mensen verwachten daarnaast veel van hun devices, die niet alleen goed moeten functioneren, maar ook zeer veilig moeten zijn. Los van die trends is er in de hele maatschappij een groeiende vraag naar as-a-service-modellen, waarbij je producten als dienst afneemt. De WaaS-propositie van ALSO via de ALSO Cloud Marketplace sluiten daar prima op aan.”

Geautomatiseerd

Wat houdt WaaS dan in? Jouw klant ontvangt een complete, functionele IT-omgeving plus de diensten eromheen. Hij neemt ze af als abonnement en kan de investering spreiden over 24, 36, 48 of 60 maanden. Dat laatste biedt veel voordelen, onder andere fiscaal.

De klant werkt daardoor altijd met nieuwe, goede hard- en software, met de laatste securityfunctionaliteiten. Als de looptijd afgelopen is, krijgt de klant een seintje en kan hij eenvoudig een nieuw contract aangaan, met nieuwe producten. Hij hoeft daardoor nauwelijks meer over IT na te denken, en dat is precies wat hij wil. Dit alles is al mogelijk vanaf een orderwaarde van maar duizend euro.

Ik hoor je denken: dat is leuk voor mijn klant, maar wat zijn de voordelen voor mij als partner? Dat zullen we uitleggen. De dienst verschilt op een aantal punten van andere concepten in de markt die er op het eerste gezicht op lijken. De belangrijkste verschillen: het proces verloopt voor een heel groot deel geautomatiseerd en jij ontvangt als reseller in één keer het hele orderbedrag. Je hebt er dus nauwelijks omkijken naar.

Geen risico

Hoe werkt dat? Als jouw klant kiest voor WaaS, dan stel jij de gewenste dienst samen in een zeer gebruiksvriendelijk portaal in onze ALSO Cloud Marketplace. Je vult de producten en de looptijd in, plus de marge die jij als partner bij deze klant wilt. Want die bepaal je helemaal zelf, voor elk afzonderlijke project. Wij regelen daarna het contract en leasemaatschappij Grenke Financial Services controleert binnen een paar uur de kredietwaardigheid van de klant.

Als dat in orde is, dan regelen wij de levering van de hard- en software. En daarna - nu komt het - betaalt Grenke jou meteen het volledige orderbedrag! De klant betaalt vervolgens elke maand aan Grenke. Jij hoeft dus niet steeds een factuur te sturen en eventueel nog achter de betaling aan te gaan. Sterker nog, je loopt geen financieel risico, want dat ligt bij Grenke. Nog een financieel voordeel voor jou als partner: deze dienst heeft geen invloed op bestaande kredietlimieten.

Als het contract is afgelopen geven we je een seintje, waarna jij de klant kunt benaderen. Samen bepaal je wat er gebeurt met het bestaande contract en de producten en sluit je eventueel een nieuw contract af. We kunnen helpen bij het vermarkten van de oude apparatuur. Het bestaande contract verlengen en nieuwe marge maken is natuurlijk ook mogelijk.

Als reseller wil je waarde toevoegen. Daarvoor is WaaS ideaal. Je kunt het combineren met je eigen dienstverlening, maar wij kunnen met ALSO ook allerlei services toevoegen. Uiteindelijk breidt je hiermee je managed services uit en zijn je totale verdiensten, over het gehele traject, duidelijk hoger dan bij het traditionele ‘resellen’ van hardware en software.

Heb je interesse in WaaS of gewoon een vraag erover? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze WaaS-specialist Ruben Eickelmann via +31 6 8209 4968 of ruben.eickelmann@also.com.