1. Terug

19-okt-2021 - Nijmegen

WaaS: Hoe resellers een abonnementsmodel kunnen gebruiken om zonder risico complete it werkplekken op de markt te brengen

ALSO's Workplace as a Service-aanbod biedt IT-resellers een eenvoudige en flexibele oplossing aan om bedrijfswerkplekken uit te rusten met state-of-the-art IT. Het voordeel hiervan is het hergebruiken van apparatuur als onderdeel van de circulaire economie en minder risico bij eventueel verlies van inkomsten. Resellers kunnen direct online hun gewenste afspraak boeken voor een persoonlijk gesprek met het ALSO WaaS-team.

Met WaaS kunnen resellers hun eindklanten aanbieden om hardware en software te gebruiken via een abonnementsmodel met een flexibele looptijd vanaf 12 maanden. Diensten zoals hardwareverzekering, cloud backup, support en financiering kunnen ook in het aanbod opgenomen worden.

De ALSO Cloud Marketplace biedt resellers en Managed Service Providers een eenvoudig platform waarop zij hun WaaS-aanbod centraal kunnen beheren. Hardware, software, clouddiensten en het financieringsaanbod inclusief kredietcheck komen uit één gebruiksvriendelijke tool en worden aangevuld met het eigen aanbod van de partners. Na een succesvolle check en het afsluiten van het contract ontvangen de resellers direct hun provisie voor de gehele looptijd. En in het geval van een huurachterstand ligt het risico niet bij de reseller.

Aan het einde van de looptijd levert de eindklant de oude apparaten in. De gegevensdragers worden door middel van een gecertificeerd proces verwijderd, zodat klantgegevens niet meer kunnen worden gereconstrueerd. De apparaten worden vervolgens opgeknapt voor hergebruik. Resellers krijgen voor het einde van het contract een bericht zodat zij samen met ALSO een nieuw traject in gang kunnen zetten.

Robert Granich, Head of Device as a Service Europe bij ALSO, is er zeker van dat dit het juiste moment is om de overstap naar het WaaS-model te maken: "Met de overstap van hardware-en software leverancier naar WaaS-provider en daarmee naar Managed Service Provider, hebben resellers de mogelijkheid om hun business om te zetten van eenmalige projecten naar terugkerende inkomsten bij bestaande klanten met het oog op de toekomst."

ALSO biedt uitgebreid advies aan partners die willen inspelen op de WaaS kansen. Gedetailleerde informatie, contactgegevens en de nieuwe WaaS-afsprakenservice zijn hier te vinden.Contactpersoon PR ALSO Nederland:
Brigitte van den Boogaerd
E-Mail: brigitte.vandenboogaerd@also.com


ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Emmen/Switzerland) is één van de leidende technologie aanbieders voor de ICT industrie, momenteel actief in 27 landen in Europa en in totaal 93 landen wereldwijd via PaaS partners. Het ALSO-ecosysteem omvat een totaal potentieel van ongeveer 110.000 resellers, aan wie wij hardware, software en IT-diensten van meer dan 700 vendoren in meer dan 1340 productcategorieën aanbieden. In de geest van de circulaire economie levert het bedrijf alle diensten van levering tot recycling vanuit één bron. De bedrijfsactiviteiten omvatten de gebieden Supply, Solutions en Service. Supply omvat het transactionele aanbod van hardware en software. Solutions ondersteunt klanten bij de ontwikkeling van op maat gemaakte IT-oplossingen. Cloud omvat aanbiedingen op abonnementsbasis en platformen voor cyberbeveiliging, virtualisatie en AI. De hoofdaandeelhouder is de Droege Group, Düsseldorf, Duitsland. Meer informatie op: www.also.nl

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Brigitte Van den Boogaard
024 3333 222
Brigitte.vandenBoogaard@also.com