RMA

Retourneren van defecte product(en) binnen de garantietermijn (RMA)
Wanneer je te maken krijgt met een defect product, welke binnen de garantie termijn valt, kun je online een RMA aanvragen.

Uitzonderingen zijn:
1. DOA aanvragen;
2. Artikelen waarvan de fabrikant zelf de garantie afhandeld (rechtstreekse service);
3. CRMA aanvragen (foutleveringen en transportschade).
Voor deze 3 punten kun je online geen RMA aanvragen.

Klik hier voor een online RMA-aanvraag

Indien goederen naar ALSO Nederland B.V. teruggestuurd worden zonder een voorafgaand akkoord, of niet comform de condities die door ALSO Nederland B.V. werden opgegeven, behoudt ALSO Nederland B.V. zich het recht voor om deze goederen, zonder vooraf bericht, te retourneren aan de afzender. ALSO Nederland B.V. zal hiervoor een standaard vergoeding doorbelasten.

Afdeling Customer Service
Inundatiedok 18
3439 JJ Nieuwegein
024 - 333 32 30
0348 - 46 78 23

Openingstijden: ma t/m vr 9.00 uur tot 17.30 uur

rma.nl@also.com

Indien je te maken hebt met een DOA (alleen voor artikelen uit onderstaande tabel) moet je het DOA Formulier volledig invullen en mailen naar rma.nl@also.com.
Klik hier om het DOA formulier te downloaden.

Let op!
Het is (nog) niet mogelijk om voor DOA artikelen online een RMA nummer aan te vragen. Meld je een DOA toch online aan, dan wordt de aanvraag afgehandeld als een normale aanvraag met de daarvoor geldende garantie afhandeling.

DOA vereiste(n):

ASUS notebooks
Defect binnen 8 kalenderdagen na factuurdatum eindgebruiker.
LET OP! Je dient de eindgebruikersfactuur als bijlage toe te voegen bij jouw aanvraag.

Apple (incl. Beats)
Defect binnen 30 kalenderdagen na factuurdatum ALSO Nederland B.V.

IIYAMA
Defect binnen 08 kalenderdagen na factuurdatum eindgebruiker. LET OP! Je dient de eindgebruikersfactuur als bijlage toe te voegen bij jouw aanvraag.

Intel
Defect binnen 30 kalenderdagen na factuurdatum ALSO Nederland B.V.
LET OP! Je dient eerst contact op te nemen met Intel via telnr. 020 487 4562. Als Intel het probleem niet kan verhelpen, dan dien je ons het Casenr. door te geven

Lexmark
Defect binnen 30 kalenderdagen na factuurdatum eindgebruiker.
LET OP! Je dient eerst een Defective Certificate aan te vragen bij Lexmark via telnr. 020-2036739. Daarna een RMA aanvragen bij ALSO met het Defective Certificate, eindgebruikersfactuur en dit formulier.

Sommige fabrikanten verlenen directe service. Je kunt de garantie aanvraag direct met de fabrikant afhandelen. Voor artikelen van genoemde fabrikanten kun je geen RMA nummer bij ALSO aanvragen. Raadpleeg de onderstaande link om na te gaan voor welke producten een rechtstreekse service van toepassing is en hoe je contact kunt opnemen met de fabrikant.

Overzicht rechtstreekse RMA aanvraag

Indien je te maken krijgt met door ALSO verkeerd geleverde en/of door jou verkeerd bestelde goederen dien je dit binnen 5 dagen na levering (middels een volledig ingevuld CRMA formulier) te melden aan onze Customer Service (rma.nl@also.com).

Voor CRMA’s (zelf verkeerd besteld) kan ALSO Nederland B.V. 15% restockings fee in rekening brengen (met een minimum van € 25.-)

In geval van schade bij levering, veroorzaakt door transport, dien je dit aan te tekenen bij de transporteur en dit binnen 24 uur na levering (middels een volledig ingevuld CRMA formulier) te melden aan onze Customer Service (rma.nl@also.com). Onze Customer Service zal e.e.a. in onderzoek nemen en je binnen één werkdag na ontvangst van de melding, een reactie geven in de zin van een retournummer (CRMA) of een afwijzing. Onze Customer Service afdeling kan een onderzoek alleen opstarten indien je alle gegevens volledig hebt aangeleverd en je, in geval van transportschade, de schade schriftelijk hebt aangetekend bij de transporteur. Indien je de schade niet hebt aangetekend kan ALSO geen retournummer afgeven. Klik op onderstaande link om het CRMA formulier te downloaden.
CRMA formulier downloaden